Πώς να κλείσετε ανοιχτά παράθυρα στο iPhone 11

Τα λειτουργικά συστήματα για κινητά αναπτύχθηκαν αφού οι επιτραπέζιοι υπολογιστές έγιναν mainstream. Μέχρι τότε, οι περισσότεροι χρήστες είχαν μάθει ορισμένες έννοιες, π.χ. άνοιγμα και κλείσιμο εφαρμογών που είναι κοινές σε ένα λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή. Αυτές οι ίδιες ενέργειες δεν μεταφράζονται απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο σε ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας.

iphone

Κλείστε τα ανοιχτά παράθυρα στο iPhone 11

Στα λειτουργικά συστήματα για κινητά, οι εφαρμογές εκτελούνται στο δικό τους «παράθυρο», αλλά το λειτουργικό σύστημα δεν τις παρουσιάζει ως παράθυρο. Μια εφαρμογή είναι το δικό της κοντέινερ. Με εφαρμογές όπως το Chrome, μπορείτε να ανοίξετε πολλές καρτέλες, αλλά όλες ανοίγουν στην εφαρμογή Chrome και όχι σε διαφορετικά παράθυρα. Ακόμη και οι καρτέλες ανώνυμης περιήγησης στο Chrome για iOS ανοίγουν στην ίδια εφαρμογή και όχι ως ξεχωριστό παράθυρο.

  Τι είναι το Ultra Wideband και γιατί υπάρχει στο iPhone 11;

Πώς να κλείσετε ανοιχτά παράθυρα στο iPhone 11

Μπορείτε να ανοίξετε μια εφαρμογή στο iPhone 11 και με αυτή τη λογική, είναι λογικό να μπορείτε να την κλείσετε. Αυτό είναι κάπως κοντά σε αυτό που μπορείτε να κάνετε. Όταν κάνετε εναλλαγή από τη μια εφαρμογή στην άλλη, η άλλη εφαρμογή εισέρχεται σε μια κατάσταση αναστολής. Θα συνεχίσει να ενημερώνεται εάν είναι αυτή η εφαρμογή, αλλά θα εκτελείται στο παρασκήνιο.

Για να «κλείσετε» αυτήν την ανοιχτή εφαρμογή, πρέπει να την κλείσετε. Στο iPhone 11, μπορείτε να κλείσετε ή να κλείσετε μια εφαρμογή.

Σύρετε προς τα επάνω και κρατήστε πατημένο τη γραμμή αρχικής οθόνης.
Θα μπείτε σε λειτουργία πολλαπλών εργασιών.
Σύρετε μέσα από τις ανοιχτές εφαρμογές μέχρι να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να κλείσετε.
Σύρετε προς τα πάνω στο παράθυρο της εφαρμογής για να το τερματίσετε/κλείσετε.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης του League of Legends (Μη έγκυρη περίοδος σύνδεσης LoL απέτυχε να συνδεθεί)

Σημείωση: Αυτή η μέθοδος λειτουργεί σε όλα τα μοντέλα iPhone που δεν διαθέτουν κουμπί αρχικής οθόνης. Για μοντέλα iPhone με κουμπί Home, θα χρειαστεί να πατήσετε γρήγορα το κουμπί Home δύο φορές για να μπείτε σε λειτουργία πολλαπλών εργασιών. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης σε iPadOS.

Τι συμβαίνει όταν κλείνω μια εφαρμογή στο iPhone 11

Όταν κλείνετε ένα παράθυρο εφαρμογής σε ένα iPhone, η εφαρμογή

Θα παραμείνει συνδεδεμένο, εκτός εάν έχει μια λειτουργία ασφαλείας που αποσυνδέει τον χρήστη, π.χ. εφαρμογές τραπεζικών συναλλαγών ή πληρωμών.
Θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή.
Δεν θα χάσετε κανένα «μη αποθηκευμένο» δεδομένα, π.χ., εάν συνθέτετε ή επεξεργάζεστε ένα αρχείο στο Numbers ή στο Excel.
Η εφαρμογή θα επαναφορτώσει και θα ανανεώσει τα δεδομένα όταν την ανοίξετε στη συνέχεια, π.χ. η εφαρμογή Facebook ανανεώνει τη ροή εάν κλείσετε και την ανοίξετε ξανά.
Η εφαρμογή ενδέχεται να σταματήσει τον συγχρονισμό δεδομένων. εξαρτάται από τον τύπο της εφαρμογής. Οι Χάρτες Google και το YouTube ενδέχεται να αναστείλουν τη λήψη, αλλά το Google Drive και το Dropbox θα συνεχίσουν να ανεβάζουν αρχεία.

  Πώς να λάβετε βοήθεια στα Windows 10

συμπέρασμα

Τα λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών. Η διαφορά δεν είναι μόνο καλλυντική. Είναι θεμελιώδης διαφορά στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εφαρμογές και οι διαδικασίες. Εάν χρησιμοποιείτε μια κινητή συσκευή για μερικές ημέρες, θα μάθετε γρήγορα τη διαφορά μεταξύ των δύο και γιατί, γενικά, δεν μπορείτε να κλείσετε τα παράθυρα σε ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας.