Πώς να κατεβάσετε αρχεία στο Chrome στο Android

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσετε κάτι χρησιμοποιώντας το Chrome στο Android. Ίσως βρήκατε μια εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία ή πρέπει να κάνετε λήψη ενός PDF για εργασία και δεν βρίσκεστε κοντά σε υπολογιστή. Όποια και αν είναι η περίπτωση, είναι εύκολο να γίνει.

Ανοιξε το Χρώμιο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο τηλέφωνο ή το tablet Android και μεταβείτε στην ιστοσελίδα όπου θέλετε να κάνετε λήψη ενός αρχείου.

Για λήψη μιας εικόνας, απλώς πατήστε παρατεταμένα την εικόνα μέχρι να εμφανιστεί το μενού.

  Πώς να αλλάξετε γραμματοσειρές στο Android

Από το μενού, πατήστε «Λήψη εικόνας».

Η πρόοδος λήψης θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης. Όταν ολοκληρωθεί, μπορείτε να πατήσετε «Άνοιγμα» για να προβάλετε την εικόνα.

Το Chrome θα εμφανίσει επίσης την πρόοδο λήψης σε μια ειδοποίηση, την οποία μπορείτε να πατήσετε για να ανοίξετε το αρχείο.

Η λήψη άλλων αρχείων μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο ή μπορείτε να πατήσετε το κουμπί ή το εικονίδιο “Λήψη”, εάν υπάρχει διαθέσιμο. Για παράδειγμα, το παρακάτω κουμπί μπορεί να πατηθεί παρατεταμένα…

…για να εμφανιστεί αυτό το μενού. Πατήστε «Σύνδεσμος λήψης» για λήψη του αρχείου.

  Πώς να κατεβάσετε όλα τα SVG από οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο Chrome

Πατώντας απευθείας το κουμπί θα ξεκινήσει επίσης η λήψη.

Είτε κάνετε λήψη εικόνας, αρχείου ήχου, PDF ή οτιδήποτε άλλο, το Chrome θα σας επιτρέπει πάντα να το ανοίγετε αμέσως μετά τη λήψη.

Ένας εύκολος τρόπος για να δείτε όλες τις λήψεις σας είναι να πατήσετε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω γραμμή.

Επιλέξτε «Λήψεις» από το μενού.

Αυτό θα εμφανίσει μια χρονολογική λίστα με όλα όσα έχετε κατεβάσει στο Chrome.

Οι λήψεις από το Chrome αποθηκεύονται στο φάκελο “Λήψεις” στη συσκευή σας. Μπορείτε να προβάλετε αυτόν τον φάκελο με έναν διαχειριστή αρχείων. Οι περισσότερες συσκευές Android διαθέτουν προεγκατεστημένη μια εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, η οποία συνήθως ονομάζεται “Files” ή “My Files”. Εάν όχι, το «Αρχεία από την GoogleΗ εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Play Store.

  Η Nokia κυκλοφορεί το πρωτοποριακό Z Launcher για Android

Ανοίξτε τον διαχειριστή αρχείων της επιλογής σας και αναζητήστε τον φάκελο “Λήψεις”. Έτσι φαίνεται στην εφαρμογή “Files by Google”.

Ανεξάρτητα από τη συσκευή Android που έχετε, θα υπάρχει ένας φάκελος “Λήψεις”. Τα περισσότερα πράγματα που κατεβάζετε στη συσκευή σας, όχι μόνο από το Chrome, βρίσκονται σε αυτόν τον φάκελο.