Η Nokia κυκλοφορεί το πρωτοποριακό Z Launcher για Android

Ίσως θυμάστε όταν η Nokia εξαγοράστηκε από τη Microsoft, ακολούθησαν πολλά απογοητευμένα πρόσωπα. Μερικοί από αυτούς εργάζονταν (ακόμη) για τη Nokia. Η ομάδα που δεν εξαγοράστηκε από τη Microsoft ήταν ο όμιλος τεχνολογίας της Nokia. Βοήθησαν τη Nokia με πολυάριθμες ενημερώσεις λογισμικού και υλικού, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν κάτι να αποκαλέσουν δικό τους. Πριν φτάσουμε σε αυτό, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν τόνοι εκτοξευτών για Android, Google’s Now, Buzz Launcher, Terrain Home, ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Είναι εντελώς έκπληξη το γεγονός ότι το όνομα Nokia θα τολμήσει τόσο άμεσα στην περιοχή του Android. Οι τεχνολογίες της Nokia κυκλοφόρησαν το Z Launcher για Android. Έχει στοιχεία του άλλοτε πολλά υποσχόμενου, τώρα 10χρονου τηλεφώνου 7710, έχει στοιχεία Maemo και Meego, ωστόσο διατηρεί τη δική του ταυτότητα

Κατά την πρώτη εκκίνηση, το πρόγραμμα εκκίνησης Z σάς παρέχει έναν οδηγό/περιήγηση με όλα όσα μπορείτε να κάνετε. Όπως συμβαίνει με όλες τις καλές ιδέες, το Z Launcher το κρατά απλό. Η ταπετσαρία παραμένει ίδια με αυτήν που είχατε στην προεπιλεγμένη εφαρμογή εκκίνησης (Google Now, στη δοκιμαστική περίπτωση) και διατηρεί την τοποθέτηση του εικονιδίου σας στη γραμμή εκκίνησης. Τα υπόλοιπα, είναι διαφορετικά, αλλά όχι παρεμβατικά.

  Παρακολουθήστε τηλεοπτικές εκπομπές που παρακολουθείτε υπερβολικά ή που είναι στον αέρα [Android]

Η εφαρμογή εκκίνησης ελέγχει το ιστορικό κλήσεων και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά για να συμπληρώσει μια λίστα γρήγορης εκκίνησης. Το καλύτερο μέρος είναι ότι ο εκκινητής μαθαίνει με την πάροδο του χρόνου να εμφανίζει μια ολοένα και πιο ακριβή λίστα γρήγορης εκκίνησης. Προχωρά ένα βήμα παραπέρα και μαθαίνει τις προτιμήσεις σας ανά ώρα της ημέρας. Π.χ.: Θα έχετε μια διαφορετική γρήγορη εκκίνηση κατά τις ώρες γραφείου και μια ξεχωριστή κατά τις ώρες εκτός λειτουργίας.

Το αντανακλαστικό σας θα είναι να σύρετε στην οθόνη για να δείτε τι άλλο μπορεί να κάνει, μόνο για να διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια γραμμή στο σημείο που σύρατε. Αυτό είναι όπου ο εκτοξευτής Z έφυγε από την ρεζέρβα. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σχεδόν σε οποιαδήποτε λειτουργία του τηλεφώνου σας, γράφοντας με το χέρι ένα αλφάβητο είτε μιας εφαρμογής, είτε μιας επαφής ή μιας διεύθυνσης email, σχεδόν οτιδήποτε.

  Καθαρίστε όλα τα δεδομένα EXIF ​​από τις φωτογραφίες σας πριν τις μοιραστείτε [Android]

Αυτό ήταν ένα άγγιγμα που προκάλεσε σύγχυση στην αρχή, λόγω των μακροχρόνιων επίμονων συνηθειών ολίσθησης. Μόλις τα ξεπεράσετε, θα παρατηρήσετε ότι αυτό είναι πραγματικά πολύ καλά γίνει. Γράφετε ένα γράμμα και ο εκκινητής αναζητά στο τηλέφωνο οτιδήποτε ταιριάζει, όσο περισσότερα γράμματα προσθέτετε, τόσο πιο συγκεκριμένο γίνεται. Είναι σαν την προγνωστική αναζήτηση της Google.

Η αναγνώριση χαρακτήρων ήταν αρκετά ακριβής. Μπορείτε να γράψετε πολλά γράμματα με μία κίνηση ή μπορείτε να γράψετε γράμμα προς γράμμα, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σας. Πατώντας πίσω θα μεταφερθείτε στις αρχικές επιλογές γρήγορης εκκίνησης και μπορείτε να πραγματοποιήσετε νέα αναζήτηση, εάν χρειαστεί. Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε κύλιση με μη αυτόματο τρόπο στις εφαρμογές σας, απλώς πατήστε το κουμπί μενού και θα μεταφερθείτε σε μια λίστα εφαρμογών όπως αλφαβητισμένη με Windows Phone.

  Πώς να σταματήσετε τα αιτήματα αναθεώρησης των Χαρτών Google σε Android και iPhone

Αυτή είναι σίγουρα μια νέα προσέγγιση για εκτοξευτές. Υπάρχει τεράστια υπόσχεση στην ιδέα ότι ένας εκτοξευτής μαθαίνει από εσάς ενώ επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση μόνο με μια χειρονομία. Στην αρχή φαίνεται αναποτελεσματικό, αλλά μόλις ξεπεράσετε την αρχική καμπούρα, μπορείτε να εκτιμήσετε την ιδέα για το πόσο μοναδική είναι. Τώρα μας ενδιαφέρει πολύ τι άλλο έχει σχεδιάσει η Nokia Technologies. Προσωπικά απολαμβάνω αυτήν την προσέγγιση τηλεφώνου που δεν είναι υπέρ των Windows που ακολουθούν, έχουν μερικές πολύ καλές ιδέες. Το Z Launcher βρίσκεται ακόμα σε φάση beta, δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα (π.χ. δοκιμάστε να γράψετε C και L μαζί) αλλά λέγεται ότι βρίσκεται στο δρόμο προς την ολοκλήρωσή του.

Αποκτήστε το Z Launcher (Απαιτείται εγγραφή στο G+)