Πώς να καλέσετε διακριτικά έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης από το iPhone σας

Η Apple δέχεται αρκετή κριτική για τη σειρά Macbook της. Το iPhone 7 έχει γίνει επίσης στόχος πολλών αστείων. Το iOS 10 μαστίζεται από περίεργα σφάλματα. Όλα αυτά ισοδυναμούν με το ότι πολλοί άνθρωποι λένε ότι το τέλος της Apple είναι κοντά. Είναι τέτοιες στιγμές που πρέπει να θυμάστε ότι η Apple εξακολουθεί να δίνει προσοχή στα μικρά πράγματα. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το iOS 8, έφερε μαζί του μια δυνατότητα που ονομάζεται Medical ID. Αυτό τοποθετεί βασικές ιατρικές πληροφορίες στην οθόνη κλειδώματος. Μπορεί να είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε εάν αντιμετωπίσετε μια επείγουσα ιατρική κατάσταση και να είναι χρήσιμο για όποιον προσπαθεί να σας βοηθήσει. Στο iOS 10.2, η Apple έχει προσθέσει ένα ακόμη εκπληκτικό χαρακτηριστικό που στοχεύει στην ασφάλεια. Κλήση έκτακτης ανάγκης SOS. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να καλείτε διακριτικά και γρήγορα τον τοπικό σας αριθμό έκτακτης ανάγκης όταν δεν μπορείτε να τον καλέσετε. Ετσι δουλευει.

  Πώς να υπολογίσετε την πυκνότητα PPI της οθόνης σας

Η κλήση έκτακτης ανάγκης SOS πρέπει να είναι ενεργοποιημένη στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Για να το ενεργοποιήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο General>Emergency SOS. Εδώ θα δείτε δύο επιλογές. Κάντε κλικ στην επιλογή Sleep/Wake to Auto Call, and Countdown Sound. Ενεργοποιήστε την επιλογή Sleep/Wake to Auto Call.

Τώρα θα μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης κάνοντας κλικ/πατώντας το κουμπί ύπνου/αφύπνισης/λειτουργίας στο iPhone σας πέντε φορές. Αυτό θα καλέσει τον τοπικό σας αριθμό έκτακτης ανάγκης και θα ειδοποιήσει επίσης τις επαφές έκτακτης ανάγκης για την κατάστασή σας. Για πρόσθετη διακριτική ευχέρεια, θα πρέπει πιθανώς να απενεργοποιήσετε τον ‘Ήχος αντίστροφης μέτρησης’.

Ο ‘Ήχος αντίστροφης μέτρησης’ αναπαράγει έναν προειδοποιητικό συναγερμό καθώς μετράει αντίστροφα τα δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη της κλήσης έκτακτης ανάγκης. Μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας τρόπος για να προειδοποιήσετε κάποιον, πιθανόν έναν κλέφτη που πλησιάζει ότι έρχεται η αστυνομία, αλλά θέτει σε κίνδυνο τη διακριτική ευχέρεια του χαρακτηριστικού.

  Πώς να μην μοιράζεστε στιγμές στο WeChat

Η λειτουργία προορίζεται να βοηθήσει τους χρήστες εάν βρίσκονται σε καταστάσεις που δεν τους επιτρέπουν να καλέσουν για βοήθεια χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους. Αυτό μπορεί να είναι μια κατάσταση ομηρίας, μια οικιακή αναστάτωση, ένας ένοπλος εισβολέας ή ένας ενεργός σκοπευτής κοντά σας. Οι αρχές θα λάβουν μια κλήση και ενώ μπορεί να μην μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους, η κλήση από μόνη της θα είναι αρκετή για να τους ειδοποιήσει για μια πιθανή κατάσταση. Οι επαφές έκτακτης ανάγκης σας πιθανότατα θα διαδραματίσουν ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειάς σας μόλις καταλάβουν ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα.

Αυτή η δυνατότητα είναι περιορισμένη σε περιοχή προς το παρόν. Είναι διαθέσιμο στην Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Οι χρήστες που διαμένουν εκτός αυτών των χωρών δεν θα βλέπουν την επιλογή SOS έκτακτης ανάγκης στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  Τι είναι μια στατική διεύθυνση IP και πώς να την προσαρμόσετε

Μπορείτε να αλλάξετε τις επαφές έκτακτης ανάγκης από την εφαρμογή Health. Το iOS 10.2 είναι ακόμα σε έκδοση beta, επομένως πρέπει να περιμένετε τη σταθερή έκδοση για να αποκτήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Σημείωση του συντάκτη: Παρατηρήσαμε ότι η δυνατότητα ήταν διαθέσιμη σε άλλες χώρες εκτός από αυτές που η Apple έχει κατονομάσει επίσημα. Φυσικά, δεν περάσαμε μέχρι το τέλος και καλέσαμε τις αρχές. Ίσως θα κυκλοφορήσει σε όλους όταν κυκλοφορήσει η σταθερή έκδοση του iOS 10.2.