Πώς να υπολογίσετε την πυκνότητα PPI της οθόνης σας

Ένα υψηλό PPI σημαίνει μια οθόνη που θα εμφανίζει μια πολύ πιο ευκρινή εικόνα. Πολλά μοντέλα φορητών υπολογιστών πωλούνται με τις υψηλές αναλύσεις που υποστηρίζουν και τόσο η πυκνότητα των εικονοστοιχείων όσο και η ανάλυση είναι ένα σημαντικό σημείο πώλησης που διαφημίζουν οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών. Ακόμα κι αν δεν διαφημίζεται, ορισμένοι κατασκευαστές θα το αναφέρουν στις προδιαγραφές του φορητού υπολογιστή ή της οθόνης. Αν υποθέσουμε ότι δεν μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστή ή στα εγχειρίδια που συνοδεύουν τον φορητό υπολογιστή σας, εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος να τις υπολογίσετε με λογική ακρίβεια.

  Πώς να δημιουργήσετε μια συνάντηση ομάδων στο Outlook

Ανοίξτε τις ρυθμίσεις ανάλυσης για τον φορητό υπολογιστή σας και ελέγξτε ποια είναι η υψηλότερη διαθέσιμη ανάλυση για την οθόνη σας. Σημειώστε την ανάλυση και ανοίξτε την εφαρμογή αριθμομηχανή.

Αυτό που πρέπει να μάθετε τώρα είναι η πυκνότητα των εικονοστοιχείων που αντιστοιχεί σε αυτήν την ανάλυση και γι’ αυτό χρησιμεύει η εφαρμογή αριθμομηχανής. Χρησιμοποιήστε το για να τετραγωνίσετε τις τιμές πλάτους και ύψους για την ανάλυση και, στη συνέχεια, προσθέστε τις μαζί. Θα πρέπει να μοιάζει με αυτό.

((Width)^2) + ((Height)^2)

(1920^2) + (1080^2)
3686400 + 1166400
4852800

Μόλις έχετε το τελικό άθροισμα, βρείτε ότι είναι κάτω από την τιμή ρίζας. Η εφαρμογή αριθμομηχανής θα έχει ένα αποκλειστικό κουμπί κάτω από τη ρίζα, αλλά αν δεν μπορείτε να το βρείτε, πολλαπλασιάστε τον αριθμό με τη δύναμη του 1/2. Σημειώστε αυτό το σχήμα.

√4852800
2202.90

Στη συνέχεια, βρείτε το διαγώνιο ύψος της οθόνης σας. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολο να το βρείτε από το εγχειρίδιο του φορητού υπολογιστή σας ή τη σελίδα προδιαγραφών του κατασκευαστή για αυτό. Αφού έχετε και την τιμή κάτω από τη ρίζα και το μήκος της διαγώνιας της οθόνης σας, χρειάζεται μόνο να διαιρέσετε την τιμή κάτω από τη ρίζα με το οριζόντιο μήκος και η απάντηση θα σας δώσει μια κατά προσέγγιση τιμή PPI.

2202.90/15.6
141.21

Αυτό θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Θυμηθείτε ότι είναι ένα εκτιμώμενο νούμερο και η πραγματική τιμή μπορεί να είναι υψηλότερη ή ελαφρώς χαμηλότερη. Ο μόνος τρόπος για να είστε απόλυτα σίγουροι είναι να ελέγξετε την επίσημη τιμή PPI από τον κατασκευαστή σας.

  Όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου θα πρέπει να άρουν τα ανώτατα όρια δεδομένων λόγω κορωνοϊού

Εάν δεν έχετε διάθεση να κάνετε αυτούς τους υπολογισμούς με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε την αριθμομηχανή DPI. Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζετε την υψηλότερη ανάλυση που μπορεί να υποστηρίξει η οθόνη σας καθώς και το μήκος της διαγώνιας. Εισαγάγετε τους αριθμούς και καταλήγετε στα ίδια αποτελέσματα.

Επισκεφτείτε το DPI Calculator