Τι είναι μια στατική διεύθυνση IP και πώς να την προσαρμόσετε

Μια στατική διεύθυνση IP είναι μια δημόσια διεύθυνση IP που παραμένει ίδια για μια δεδομένη συσκευή. Κανονικά, μια δημόσια διεύθυνση IP εκχωρείται τυχαία σε υπολογιστές και άλλες συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο. Αντίθετα, μια δυναμική διεύθυνση IP αλλάζει. Για δυναμικές διευθύνσεις IP, το διάστημα ανανέωσης είναι 7 ημέρες, αλλά μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τον ISP σας. Εάν θέλετε μια στατική διεύθυνση IP, πιθανότατα θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον ISP σας ή μια παρόμοια κυβερνητική αρχή για να τη λάβετε. Δεν μπορείτε απλά να επιλέξετε μια στατική IP για τον εαυτό σας.

Ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνετε μια στατική IP θα διαφέρει από χώρα σε χώρα. Οι νόμοι και οι ρυθμιστικές αρχές μιας χώρας θα υπαγορεύσουν τη διαδικασία που συνεπάγεται η λήψη μιας στατικής IP. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να αποκτήσετε ένα στη χώρα σας, ξεκινήστε μιλώντας με τον ISP σας. Ακόμα κι αν ο ISP σας δεν μπορεί να σας δώσει μια στατική διεύθυνση IP, πιθανότατα μπορεί να σας καθοδηγήσει για το πώς να αποκτήσετε μια.

  Πώς να εκτυπώσετε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel με φόντο

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια στατική διεύθυνση IP;

Μια στατική διεύθυνση IP καθιστά εύκολη τη σύνδεση σε υπολογιστή ή διακομιστή, όπως συμβαίνει συνήθως. Εάν φιλοξενείτε έναν ιστότοπο σε διακομιστή, θα θέλετε να έχει μια στατική διεύθυνση IP. Εάν θέλετε να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε ένα αρχείο στο δίκτυό σας, θα θέλετε και πάλι μια στατική διεύθυνση IP.

Οι τελικοί χρήστες έχουν συνήθως δυναμικές διευθύνσεις IP, αλλά οι επιχειρήσεις συχνά επιλέγουν μια στατική διεύθυνση IP για να λειτουργήσουν.

Εκχωρήστε μια στατική IP

Υποθέτοντας ότι έχετε ήδη μια στατική διεύθυνση IP, πρέπει να την εκχωρήσετε στο σύστημά σας. Στα Windows 7 και νεότερες εκδόσεις, αυτή είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Θα χρειαστείτε τις ακόλουθες πληροφορίες για να εκχωρήσετε μια στατική διεύθυνση IP στον υπολογιστή σας με Windows.

  Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής όπως το Shazam;

Δικαιώματα διαχείρισης στον υπολογιστή
Στατική διεύθυνση IP
Μάσκα υποδικτύου και προεπιλεγμένη πύλη που τη συνοδεύει
Διακομιστής DNS

Τα στοιχεία 2 και 3 θα εκχωρηθούν από την ίδια αρχή που σας δίνει τη διεύθυνση IP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε DNS θέλετε. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν το Google DNS.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και μεταβείτε στο Δίκτυο και Διαδίκτυο> Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης. Στα αριστερά, κάντε κλικ στην Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα.

Επιλέξτε τον προσαρμογέα στον οποίο θέλετε να εκχωρήσετε μια στατική IP. Εάν συνδέεστε μέσω WiFi, επιλέξτε το. Κάντε δεξί κλικ στον προσαρμογέα και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

  Πώς να ανακτήσετε μια εικόνα επαφής από το iPhone σας

Στο παράθυρο Properties, επιλέξτε Internet Protocol Version 4 και κάντε κλικ στο κουμπί Properties.

Επιλέξτε την επιλογή «Χρήση της ακόλουθης διεύθυνσης IP». Εισαγάγετε τη στατική IP που θέλετε να ορίσετε για τον υπολογιστή σας, καθώς και τη μάσκα υποδικτύου, την προεπιλεγμένη πύλη και τον διακομιστή DNS.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Η IP θα οριστεί για το σύστημά σας.