Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Instagram και να μειώσετε την αργότητα

Στη σημερινή Εποχή της Πληροφορίας, τα smartphone και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Μιλώντας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα που έρχεται στο μυαλό είναι το Instagram. Από τότε που κυκλοφόρησε, η πλατφόρμα έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα😎.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ουράνια τόξα🌈 και πεταλούδες🦋. Η προσωρινή μνήμη που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή μπορεί να επιβραδύνει το smartphone σας με την πάροδο του χρόνου!

Αυτό το άρθρο θα λειτουργήσει ως οδηγός βήμα προς βήμα για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη Instagram από το τηλέφωνό σας Android ή iOS και να επιταχύνετε την απόδοσή του. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Γιατί να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Instagram;

Ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο, ίσως αναρωτηθείτε, “Γιατί πρέπει να καθαρίσω την προσωρινή μνήμη μου στο Instagram;”

Λοιπόν, ας συζητήσουμε γιατί. Είναι γνωστό ότι σχεδόν όλες οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων που εμφανίζουν φωτογραφίες περιέχουν δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η προσωρινή μνήμη ή τα δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης είναι μια συλλογή προσωρινών αρχείων που είναι αποθηκευμένα στην προσωρινή μνήμη που συμβάλλει στην ενίσχυση της απόδοσης μιας εφαρμογής. Μπορεί να περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, κείμενα και άλλα στοιχεία που η εφαρμογή Instagram πιστεύει ότι μπορεί να χρειαστείτε σύντομα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε την προσωρινή μνήμη σε Chrome, Firefox, Safari και άλλα προγράμματα περιήγησης

Επομένως, δεν είναι περίεργο ότι η προσωρινή μνήμη του Instagram μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, από τη φύση της, η προσωρινή μνήμη δεν προορίζεται να επιβραδύνει την εμπειρία σας εντός εφαρμογής, αλλά να την κάνει πιο ομαλή με ελάχιστη καθυστέρηση.

Ωστόσο, οι τεράστιες ποσότητες δεδομένων προσωρινής αποθήκευσης μπορούν να παρεμποδίσουν την απόδοση του smartphone σας, να εξαντλήσουν δραστικά τον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας ή να προκαλέσουν προβλήματα όπως η έλλειψη ήχου στα βίντεο στη ροή σας στο Instagram. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε συνεχώς την προσωρινή μνήμη του Instagram και να καθαρίζετε ανάλογα την εφαρμογή iOS και Android.

⚠️Η μη εκκαθαρισμένη προσωρινή μνήμη στην εφαρμογή σας Instagram μπορεί να προκαλέσει και άλλα σοβαρά προβλήματα. Αυτά περιλαμβάνουν φωτογραφίες που δεν εμφανίζονται στη ροή σας, την αδυναμία να δημοσιεύσετε οτιδήποτε στην πλατφόρμα και ούτω καθεξής.

  Πώς να διαγράψετε το ιστορικό κλήσεων Instagram

Με την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο Instagram, μπορείτε να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα και να κάνετε το τηλέφωνό σας Android ή iOS να λειτουργεί ως μαγικά. Τώρα, θα εξηγήσουμε γιατί είναι ζωτικής σημασίας να καθαρίζετε 🗑️ την κρυφή μνήμη του Instagram από καιρό σε καιρό.

Πώς η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Instagram επιταχύνει το τηλέφωνό σας

Για πληροφορίες, το Instagram συγκεντρώνει δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης με την πάροδο του χρόνου που μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στο smartphone σας. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Instagram –

#1. Αύξηση απόδοσης εφαρμογής

Η μη εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Instagram μπορεί να κάνει την εφαρμογή να καταρρεύσει ή να γίνει υποτονική. Καθώς το Instagram θα συνεχίσει να αποθηκεύει προσωρινά αρχεία όπως φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ., στην προσωρινή μνήμη, τελικά θα μειώσει την απόκρισή του. Η απαλλαγή από την προσωρινή μνήμη του Instagram μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή του και να προσφέρει μια πιο ομαλή εμπειρία εφαρμογής.

#2. Ανάκτηση αποθηκευτικού χώρου

Η μη εκκαθαρισμένη προσωρινή μνήμη Instagram καταναλώνει πολύ χώρο αποθήκευσης στο smartphone σας, καθώς συνεχίζει να συγκεντρώνει προσωρινά αρχεία. Η εξάλειψη αυτών των αποθηκευμένων δεδομένων μπορεί να είναι χρήσιμη για την ανάκτηση μέρους του χαμένου αποθηκευτικού χώρου και τη δημιουργία χώρου για άλλα πολύτιμα αρχεία στη συσκευή σας.

#3. Απαρχαιωμένα δεδομένα και αφαίρεση σφαλμάτων

Η προσωρινή μνήμη του Instagram μπορεί να περιέχει διάφορα στοιχεία που συμβάλλουν σε μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης για τον χρήστη. Όμως, όταν το Instagram εισάγει σημαντικές ενημερώσεις, αυτά τα αποθηκευμένα δεδομένα μπορεί να είναι ξεπερασμένα και να έρχονται σε σύγκρουση με την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής.

Και ως συνέπεια, μπορεί να προκαλέσει σφάλματα, τεχνικές δυσλειτουργίες και ούτω καθεξής. Επιλέγοντας την περιοδική διαγραφή της προσωρινής μνήμης, τα άτομα μπορούν να κρατήσουν μακριά τέτοια προβλήματα.

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης Instagram

Επιτρέψτε μας τώρα να σας ενημερώσουμε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαγράψετε εύκολα τα αποθηκευμένα δεδομένα σας στο Instagram. Με βάση το λειτουργικό σύστημα στο οποίο λειτουργεί το smartphone σας – Android ή iOS – τα βήματα θα είναι λίγο διαφορετικά. Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς σκοπεύουμε να καλύψουμε και τα δύο. Εδώ είναι τα απαραίτητα βήματα –

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης Instagram στο Android

Οι χρήστες Android θα είναι πιο εύκολο να καθαρίσουν την προσωρινή μνήμη του Instagram σε σύγκριση με τους χρήστες iOS. Αυτό συμβαίνει επειδή το λειτουργικό σύστημα Android επιτρέπει στους χρήστες να εκκαθαρίσουν μια προσωρινή μνήμη εφαρμογής χωρίς να διαγράψουν την εφαρμογή Instagram. Αυτό το καθιστά την πιο βολική επιλογή μεταξύ των δύο. Τα βήματα για να γίνει αυτό είναι τα εξής –

Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» του Android smartphone σας.

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε το «Instagram» από τη λίστα των εφαρμογών.

Όταν ανοίξετε τις πληροφορίες της εφαρμογής Instagram, πατήστε “Αποθήκευση”.

  Πώς να δείτε εάν κάποιος έχει πολλούς λογαριασμούς Instagram

Τέλος, κάντε κλικ στο «Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης» που βρίσκεται κάτω από την ενότητα «Κρυφή μνήμη».

Για να ελέγξετε εάν η προσωρινή μνήμη σας έχει φύγει τώρα, απλώς ελέγξτε το μέγεθος ακριβώς δίπλα στο “Cache” και δείτε αν δείχνει 0B. Εάν το κάνει, θα ξέρετε ότι έχετε εξαλείψει επιτυχώς όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα σας στην κρυφή μνήμη από την εφαρμογή Instagram και τώρα είναι τόσο καλή όσο πρόσφατα εγκαταστάθηκε.

Ωστόσο, όλες οι εικόνες, τα βίντεο, οι ιστορίες κ.λπ. που έχετε κατεβάσει θα εξαφανιστούν επίσης. Ως εκ τούτου, εάν έχετε κάτι που δεν θέλετε να χάσετε, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πριν προχωρήσετε στη διαδικασία εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επιταχύνετε το τηλέφωνό σας Android

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης Instagram σε iOS

Τώρα που έρχονται στις συσκευές iOS, δεν είναι τόσο βολικές όσο το Android όσον αφορά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης. Οι χρήστες iPhone και iPad πρέπει να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα για να καθαρίσουν την προσωρινή μνήμη στην εφαρμογή Instagram –

Ξεκινήστε μεταβαίνοντας στις «Ρυθμίσεις» της συσκευής σας iOS/iPad OS.

Στη συνέχεια, πατήστε «Γενικά» και μεταβείτε στο «Αποθήκευση» του iPhone/iPad.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναζητήστε την εφαρμογή «Instagram» στη λίστα εφαρμογών.

Μόλις βρεθεί, αγγίξτε το, ακολουθούμενο από ένα πάτημα στο ‘Offload App. Αυτό θα διαγράψει όλη την προσωρινή μνήμη από την εφαρμογή Instagram στο iPhone/iPad σας.

Και τελείωσες! Τώρα απολαύστε την πιο ομαλή απόδοση.

Διαβάστε επίσης: Καθαρότερες εφαρμογές για απελευθέρωση χώρου στο iPhone

Γιατί το Instagram χρησιμοποιεί την προσωρινή μνήμη;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, τα δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης έχουν απαράμιλλη σημασία για τις εφαρμογές όσον αφορά την επιτάχυνση της απόδοσης. Και το Instagram δεν είναι διαφορετικό.

Καθώς συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το Instagram, η εφαρμογή συλλέγει διάφορα δεδομένα, όπως προφίλ, φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ., από τη ροή σας και τα αποθηκεύει σε μια τοποθεσία προσωρινής αποθήκευσης. Αυτό εξουσιοδοτεί την εφαρμογή να έχει γρήγορη πρόσβαση σε δεδομένα που χρησιμοποιούνται συχνά.

Αποθηκεύοντας τέτοια προσωρινά δεδομένα, το Instagram γίνεται ικανό να σας δείχνει αμέσως το περιεχόμενο που προτιμάτε, εξαλείφοντας την ανάγκη να το ανακτάτε κάθε φορά από το διαδίκτυο.

Η προσωρινή μνήμη του Instagram συμβάλλει στην ενίσχυση της απόδοσης της εφαρμογής και προσφέρει στους χρήστες της μεγαλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με τη λήψη αποθηκευμένων δεδομένων από την τοπική αποθήκευση της συσκευής σας αντί από το διαδίκτυο, αποθηκεύονται τα δεδομένα σας και μειώνεται ο χρόνος φόρτωσης.

Είναι ασφαλές η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Instagram;

Όταν οι άνθρωποι ακούνε για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Instagram, οι περισσότεροι αναρωτιούνται αν είναι μια ασφαλής πρακτική ή όχι. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι, κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης, χάνετε μόνο τα προσωρινά αρχεία που έχουν συσσωρευτεί από το Instagram με την πάροδο του χρόνου. Αυτό περιλαμβάνει το ιστορικό αναζήτησης, τις άδειες εφαρμογών, τις ιστορίες ή τα βίντεο που έχετε λάβει στο Instagram κ.λπ.

  Πώς να καταργήσετε τη σίγαση κάποιου στο Instagram

Ωστόσο, δεν αγγίζει ποτέ τον λογαριασμό ή τις προσωπικές σας πληροφορίες. Έτσι, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως χάσουν κάτι απαραίτητο. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρώντας την προσωρινή μνήμη του Instagram, αφαιρείτε μόνο μη βασικά αρχεία. Ως εκ τούτου, είναι μια εντελώς αβλαβής διαδικασία και μπορεί να είναι ευεργετική για εσάς.

Οφέλη από την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης Instagram

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Instagram έχει πολλά πλεονεκτήματα. Κάποιοι από αυτούς είναι –

#1. Διόρθωση σφάλματος εφαρμογής

Εάν οι χρήστες αντιμετωπίσουν προβλήματα με την εφαρμογή Instagram, όπως προβλήματα απόδοσης, σφάλματα, δυσλειτουργίες κ.λπ., δεν υπάρχει λόγος πανικού. Με την απαλλαγή από την προσωρινή μνήμη του Instagram, μπορούν να φιλτράρουν τυχόν κατεστραμμένα αρχεία ή παρωχημένα δεδομένα που μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από αυτά τα προβλήματα και να διορθώσουν τις δυσλειτουργίες.

#2. Αποκτήστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης

Το Instagram είναι γνωστό ότι καταναλώνει τρομερά αποθηκευτικό χώρο, χάρη στην εξάρτησή του από τεράστιες ποσότητες δεδομένων προσωρινής αποθήκευσης. Ενώ εξασφαλίζει μια ομαλή εμπειρία Instagram, έχει και ένα μειονέκτημα. Καθώς ένας χρήστης συνεχίζει να κάνει κύλιση στη ροή του, το Instagram διατηρεί προσωρινά περισσότερες φωτογραφίες, προφίλ, βίντεο και οτιδήποτε άλλο.

Ως αποτέλεσμα, το μέγεθος της εφαρμογής αυξάνεται σε απίστευτο βαθμό και οι χρήστες δυσκολεύονται να βρουν χώρο για την αποθήκευση άλλων σημαντικών αρχείων στις συσκευές τους. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να αυξήσουν τα χρησιμοποιήσιμα δεδομένα στα smartphone τους εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη του Instagram και συρρικνώνοντας το μέγεθος της εφαρμογής.

#3. Εξασφαλίστε ενημερωμένο περιεχόμενο

Όταν οι χρήστες διαγράφουν τα αποθηκευμένα δεδομένα στο Instagram τους, αφαιρεί εικόνες, βίντεο, προφίλ κ.λπ., που είχε αποθηκεύσει στο παρελθόν. Το Instagram ξεπλένει αυτά τα ξεπερασμένα δεδομένα και τα αντικαθιστά με το πιο φρέσκο ​​περιεχόμενο από το Διαδίκτυο. Αυτό διασφαλίζει ότι βλέπετε πάντα τις πιο ενημερωμένες αναρτήσεις, προφίλ και άλλα πράγματα κατά την εκκίνηση της εφαρμογής.

#4. Προστασία προσωπικών δεδομένων

Σε περίπτωση που αγνοούσατε, τα αποθηκευμένα δεδομένα σας στο Instagram περιλαμβάνουν αποσπάσματα από τις δραστηριότητές σας στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των προφίλ που έχετε επισκεφτεί, των εικόνων και μερικές φορές ακόμη και των διαπιστευτηρίων σύνδεσης. Καταργώντας αυτήν την προσωρινή μνήμη, μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα αποσπάσματα και να θωρακίσετε το απόρρητό σας.

Πώς να αφαιρέσετε το ιστορικό αναζήτησης από το Instagram;

Εάν δεν θέλετε να διαγράψετε όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα σας στην κρυφή μνήμη, αλλά θέλετε να καθαρίσετε λίγο χώρο, μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Instagram.

Φυσικά, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τόσο καλά όσο μια πλήρης εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης. Αλλά μπορεί να αυξήσει λίγο την απόδοση της εφαρμογής σας. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και θα σας πάρει μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Αυτά είναι τα βήματα –

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Instagram και πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας.

Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο του μενού (τις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής).

Στη συνέχεια, πατήστε “Η δραστηριότητά σας”.

Πατήστε “Πρόσφατες αναζητήσεις”.

Από την επόμενη λίστα, μπορείτε είτε να διαγράψετε τις αναζητήσεις σας μία προς μία πατώντας το εικονίδιο “X” δίπλα τους ή να επιλέξετε “Διαγραφή όλων” για να διαγράψετε όλες τις αναζητήσεις σας ταυτόχρονα.

Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε ξανά «Διαγραφή όλων» για επιβεβαίωση.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του Instagram έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως αποθήκευση και ενίσχυση απόδοσης, προστασία απορρήτου, αφαίρεση σφαλμάτων και σφαλμάτων και πολλά άλλα.

Λοιπόν, τι περιμένεις? Ανατρέξτε στο άρθρο μας και εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Instagram σήμερα για να αναβαθμίσετε την εμπειρία περιήγησής σας σε εκπληκτικά ύψη.

Τώρα, μπορείτε να διαβάσετε για το Α έως το Ω του Instagram Insights για να αναλύσετε καλύτερα την ανάπτυξη του προφίλ σας!