Η συνθετική υποδομή επεξηγείται σε λιγότερο από 5 λεπτά

Η διαχείριση πόρων υλικού πληροφορικής είναι δύσκολη – συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας, της αποθήκευσης και της δικτύωσης. Συχνά αντιμετωπίζετε καταστάσεις όπου καταλήγετε να υπερβάλλετε τον χώρο αποθήκευσης, παρόλο που αυτό που χρειάζεστε είναι περισσότερη επεξεργασία. Εδώ μπαίνει η συνθέσιμη υποδομή. Λοιπόν, τι είναι μια συνθέσιμη υποδομή;

Η συνθετική υποδομή είναι μια προσέγγιση στη σύγχρονη διαχείριση υλικού πληροφορικής όπου οι διαθέσιμοι πόροι υλικού, όπως υπολογιστές, αποθήκευση και δικτύωση, αφαιρούνται λογικά σε μια δεξαμενή πόρων.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα στοιχείο ελέγχου που βασίζεται σε λογισμικό, μπορείτε να κατανείμετε δυναμικά τους πόρους σύμφωνα με το φόρτο εργασίας σας. Αυτό επιτρέπει την ταχεία παροχή πόρων, την καλύτερη χρήση των πόρων και την επεκτασιμότητα τόσο σε περιβάλλοντα cloud όσο και σε κέντρα δεδομένων on-prem.

Παραδοσιακά, η φυσική υποδομή απαιτούσε πάντα χειροκίνητη διαμόρφωση. Ωστόσο, με τη δυνατότητα σύνθεσης υποδομής, λαμβάνετε API. Χρησιμοποιώντας αυτά, μπορείτε να μιλήσετε σε ένα αφηρημένο επίπεδο που σας επιτρέπει να εκτελείτε το λογισμικό σας σε γυμνό μέταλλο.

Ας ρίξουμε μια βαθιά βουτιά στο πώς λειτουργεί αυτό και ποια είναι τα βασικά στοιχεία που εμπλέκονται.

Πώς λειτουργεί η Composable Infrastructure;

Σε μια συνθέσιμη υποδομή, δημιουργείτε μια ομάδα πόρων. Μια ομάδα πόρων δημιουργείται με τη συγκέντρωση όλων των πόρων υλικού σας. Έτσι, έχετε μια πισίνα που περιέχει το χώρο αποθήκευσης δεδομένων, τη μνήμη και τη δικτύωσή σας. Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα στρώμα αφαίρεσης από πάνω. Τα πλαίσια καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο έχετε πρόσβαση και διαχειρίζεστε την ομάδα πόρων σας.

Στη συνέχεια, υπάρχουν διεπαφές προγραμματισμού API ή εφαρμογών. Χρησιμοποιώντας αυτά τα API, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα την απαιτούμενη υποδομή χρησιμοποιώντας την ομάδα πόρων. Επομένως, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε φυσικά την υποδομή πληροφορικής σας.

Ως προγραμματιστής, μπορείτε να ορίσετε τις απαιτήσεις υλικού της εφαρμογής σας χρησιμοποιώντας κώδικα. Χρησιμοποιώντας τις κλήσεις API, μπορείτε στη συνέχεια να δημιουργήσετε και να συνθέσετε – είτε πρόκειται για παροχή βάσης δεδομένων, αποθήκευση ή δικτύωση. Όλα αυτά τρέχουν σε γυμνό μέταλλο, είτε ως εικονική μηχανή είτε ως δοχείο.

Δεν υπάρχει κανένα βιομηχανικό πρότυπο για την ανάπτυξη μιας σύνθετης υποδομής. Έτσι, έχετε την ευελιξία να καθορίσετε πώς να ορίσετε και να αναπτύξετε.

Αντιμετωπίζετε κάθε πόρο ως ξεχωριστό στοιχείο που ελέγχεται από το API. Ως εκ τούτου, μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σε πραγματικό χρόνο υπολογιστών, αποθήκευσης και δικτύωσης. Επιπλέον, μπορείτε να το επιτύχετε αυτό χωρίς να διακόψετε τυχόν άλλες εφαρμογές που μπορεί να εκτελείτε ήδη.

Βασικά στοιχεία της Συνθέσιμης Υποδομής

Για να αξιοποιήσετε πλήρως τη δύναμη της συνθέσιμης υποδομής, πρέπει να διασφαλίσετε ότι ορισμένα βασικά στοιχεία είναι στη θέση τους. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

  Ορισμός, Παραδείγματα και Πώς να Γίνετε Ένα

#1. Ανοίξτε τα API

Ένα API ή μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών είναι το θεμελιώδες εργαλείο με το οποίο θα επικοινωνείτε με την αφαίρεση του υλικού σας. Τα API λειτουργούν ως σύνδεσμοι ενοποίησης για τον οργανισμό σας για την αναζήτηση πόρων από τη δεξαμενή πόρων.

Σε μια συνθέσιμη υποδομή, μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε ευρέως τα API σε δύο:

  • API Authentication – Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα την ταυτότητα των χρηστών σας και να ενεργοποιείτε τη Single Sign-On (SSO) στις ροές εργασίας σας
  • Process API – Μπορείτε να σχεδιάσετε τις διεργασίες σας και να τις συνδέσετε εύκολα με τις άλλες λύσεις σας
  • #2. Λογισμικό διαχείρισης

    Ενώ το API σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε με το υλικό, χρειάζεστε λογισμικό διαχείρισης για να χρησιμοποιείτε εύκολα τα API. Σε επιχειρήσεις χαμηλού κώδικα, το λογισμικό καλής διαχείρισης σάς παρέχει ένα μόνο παράθυρο μέσω του οποίου μπορείτε να παρέχετε και να διαχειριστείτε ολόκληρη την υποδομή σας.

    Μερικά παραδείγματα λογισμικού διαχείρισης περιλαμβάνουν Το OneView της HPE, OpenManage από την Dell EMC και OpenFlex από την Western Digital.

    #3. Μοντέλα Διαδικασιών

    Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χάρτη των υπαρχουσών διαδικασιών σας και να οπτικοποιήσετε τη ροή εργασίας σας χρησιμοποιώντας μοντέλα διεργασιών. Αυτό επιτρέπει σε εσάς και τον οργανισμό σας να βελτιστοποιήσετε τις ενσωματώσεις σας. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε, να δοκιμάσετε και να αναπτύξετε τις λύσεις σας πιο γρήγορα.

    Με μοντέλα διεργασιών ενσωματωμένα στη συνθέσιμη υποδομή σας, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε οποιαδήποτε επιχειρηματική ανάγκη.

    Τώρα που ξέρετε τι είναι η συνθέσιμη υποδομή, μαζί με τα βασικά στοιχεία της, ας καταλάβουμε τα οφέλη που αποκομίζετε.

    Οφέλη της Συνθέσιμης Υποδομής

    Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη που μπορείτε να έχετε στην επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας υποδομή σύνθεσης.

  • Απλότητα: Επειδή λαμβάνεται μέριμνα για την παροχή υποδομής, μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στον κωδικό της εφαρμογής σας. Για μοντέλα επιχειρηματικής διαδικασίας χαμηλού κώδικα ή BPM, η απλότητα είναι το κλειδί. Η ύπαρξη ενός απλού στρώματος αφαίρεσης για τη διαχείριση IT διευκολύνει τις ομάδες στις καθημερινές τους εργασίες.
  • Βέλτιστη απόδοση λογισμικού: Μπορεί να έχετε ορισμένες εφαρμογές που χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία. Από την άλλη πλευρά, άλλοι μπορεί να χρειάζονται περισσότερη μνήμη. Χρησιμοποιώντας υποδομή σύνθεσης, μπορείτε να παρέχετε δυναμικά πόρους για να καλύψετε τις απαιτήσεις σας.
  • Ευκινησία: Ως αποτέλεσμα της χρήσης υποδομής σύνθεσης, αποκτάτε ευελιξία στην υποδομή πληροφορικής σας. Υπάρχει λιγότερη τριβή όσον αφορά τον χειρισμό των αναγκών υλικού.
  • Αποτελεσματικότητα: Λόγω της ιδέας της διατήρησης διαχωρισμένων πόρων υλικού, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα πόρων. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τους πόρους σας και να μειώσετε την υπερβολική παροχή. Αυτό οδηγεί σε μείωση του κόστους υποδομής.
  • Απλοποιημένη διαχείριση: Δεν χρειάζεται να παρέχετε φυσικά υλικό. Η composable υποδομή συνοδεύεται συχνά από λογισμικό διαχείρισης που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε εύκολα τον στόλο σας.
  • Οικονομικά: Λόγω της συγκέντρωσης πόρων και της διατήρησης υπό έλεγχο της υπερβολικής παροχής, μπορείτε να μειώσετε το κόστος διαχείρισης της υποδομής σας. Αν και είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί το μακροπρόθεσμο κόστος, μπορείτε να περιμένετε να το μειώσετε.
  • Επιτάχυνση επιχειρήσεων: Οι εφαρμογές που μετατοπίζονται σε παράδοση κατ’ απαίτηση χρειάζονται IT υψηλής απόκρισης. Η σύνθετη υποδομή ανταποκρίνεται σε αυτό με την επιτάχυνση αυτής της παροχής. Τώρα, μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις πληροφορικής σας δυναμικά.
  • Εκσυγχρονισμός: Η συνθετική υποδομή χρησιμεύει ως εργαλείο εκσυγχρονισμού. Επιτρέποντας την άμεση κατανομή πόρων και την προσαρμοστικότητα, μπορείτε να ενδυναμώσετε την ομάδα σας να αγκαλιάσει γρήγορα τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και τις ευέλικτες μεθοδολογίες ανάπτυξης. Αυτό ευθυγραμμίζεται τέλεια με το παράδειγμα της υποδομής ως κώδικα.
  •   Πώς να βρείτε κάποιον στο OnlyFans χωρίς όνομα χρήστη

    Συγκλίνουσα έναντι Υπερσυγκλίνουσας έναντι Συνθέσιμης Υποδομής

    Εκτός από τη συνθέσιμη υποδομή, υπάρχουν δύο άλλες διαδικασίες διαχείρισης υποδομής πληροφορικής – Συγκλίνουσα υποδομή και υπερσυγκλίνουσα υποδομή. Τι σημαίνουν, όμως, αυτοί οι όροι και σε τι διαφέρουν από τη σύνθεση υποδομής; Ας ανακαλύψουμε.

    Στη συγκλίνουσα υποδομή (CI), όλα τα στοιχεία πληροφορικής ομαδοποιούνται σε μια ενιαία μονάδα. Αυτό περιλαμβάνει υπολογιστές, δικτύωση, εργαλεία οπτικοποίησης, διακομιστές και αποθήκευση. Η σύγκλιση υποδομής είναι μια προσέγγιση που βασίζεται σε υλικό. Ο στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα συμβατότητας μεταξύ συστημάτων αποθήκευσης, διακομιστών και συσκευών δικτύου.

    Από την άλλη πλευρά, η υπερσυγκλίνουσα υποδομή, γνωστή και ως HCI, είναι μια προσέγγιση που βασίζεται σε λογισμικό. Όλα τα στοιχεία υλικού στο περιβάλλον πληροφορικής σας είναι ενοποιημένα και εικονικοποιημένα. Με τους εικονικούς διακομιστές ως κορμό, το HCI χρησιμοποιεί μικρές μονάδες CPU, αποθήκευσης και δικτύωσης από ένα μεγάλο σύμπλεγμα. Ένας μεμονωμένος hypervisor διέπει το σύμπλεγμα.

    Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στις διαφορές μεταξύ συνθέσιμης υποδομής, συγκλίνουσας υποδομής και υπερσυγκλίνουσας υποδομής.

    Composable InfrastructureConverged InfrastructureHyperconverged InfrastructureResourceResources διαχωρίζονται και συγκεντρώνονται. Μπορείτε να κατανείμετε δυναμικά πόρους με βάση τις ανάγκες.Μια προσέγγιση που βασίζεται σε υλικό όπου οι πόροι είναι προενσωματωμένοι σε ένα ενιαίο πακέτο.Μια προσέγγιση που βασίζεται σε λογισμικό που συνδυάζει υπολογισμούς, αποθήκευση και δικτύωση σε μια ενιαία μονάδα.Επεκτασιμότητα Εξαιρετικά επεκτάσιμη με δυνατότητα προσθήκης ή καταργήστε πόρους κατ’ απαίτηση, καθιστώντας το κατάλληλο για μεταβλητούς φόρτους εργασίας. Κλιμακώνεται σε κάποιο βαθμό, αλλά συνήθως απαιτεί την προσθήκη προδιαμορφωμένων λειτουργικών μονάδων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική παροχή. application.Customization Εξαιρετικά προσαρμόσιμο, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε τις διαμορφώσεις πόρων σας με βάση συγκεκριμένες ανάγκες εφαρμογών. Περιορισμένη προσαρμογή καθώς είναι προδιαμορφωμένες. Κατάλληλο για εξαιρετικά εξειδικευμένους φόρτους εργασίας που έχουν πολύ μικρές ανάγκες επεκτασιμότητας ή προσαρμογής. Χρήση Κατάλληλο για περιβάλλοντα με μεταβλητό φόρτο εργασίας για το cloud – εγγενείς εφαρμογές. Επωφεληθείτε από την ύπαρξη υψηλότερου βαθμού ευελιξίας. Ιδανικό για παραδοσιακές επιχειρήσεις με προβλέψιμο φόρτο εργασίας που δεν απαιτούν συχνές αλλαγές πόρων. Κατάλληλο για εξαιρετικά εξειδικευμένους φόρτους εργασίας που έχουν πολύ μικρή επεκτασιμότητα ή ανάγκες προσαρμογής.

    Βασικές Ορολογίες στη Συνθέσιμη Υποδομή

    Είναι σημαντικό να είστε εξοικειωμένοι με βασικές ορολογίες για να κατανοήσετε την υποδομή που μπορεί να συνθέσει. Ας τους ρίξουμε μια ματιά ένα προς ένα.

    #1. Δοχείο

    Ένα κοντέινερ είναι ένα ελαφρύ, αυτόνομο και εκτελέσιμο περιβάλλον που έχει όλα όσα χρειάζονται για την εκτέλεση ενός λογισμικού. Αυτό περιέχει τον κώδικα, το χρόνο εκτέλεσης, τις βιβλιοθήκες και τις εξαρτήσεις σας, διασφαλίζοντας συνέπεια σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

    #2. Γυμνό μέταλλο

    Το γυμνό μέταλλο είναι ένα υλικό υπολογιστή που δεν έχει εγκατεστημένο λογισμικό ή λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να τα προγραμματίσετε για να εκτελούν απευθείας εντολές. Οι παραδοσιακές επιχειρήσεις επωφελούνται από την εκτέλεση εφαρμογών σε γυμνό μέταλλο καθώς εκτελούν πολύ συγκεκριμένες εργασίες.

      Η φριτέζα αέρα Ninja έχει κουμπί επαναφοράς;

    #3. Υπερεπόπτη

    Ένας hypervisor είναι ένα λογισμικό που λειτουργεί ως στρώμα που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τους πόρους σας. Γνωστό και ως Παρακολούθηση Εικονικής Μηχανής ή VMM, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έναν κεντρικό υπολογιστή για την υποστήριξη πολλαπλών εικονικών μηχανών επισκέπτη, μοιράζοντας τους πόρους του, όπως τη μνήμη και την επεξεργασία. Οι υπερπροστιθέμενοι κάθονται πάνω από το φυσικό σας υλικό.

    #4. Δεξαμενή ρευστών πόρων

    Στη συνθέσιμη υποδομή, μια δυναμική και ευέλικτη δεξαμενή πόρων ονομάζεται δεξαμενή ρευστών πόρων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως η CPU, η μνήμη και η αποθήκευση. Μπορείτε να τα διαθέσετε και να τα αφαιρέσετε γρήγορα με βάση τη ζήτησή σας. Έτσι, έχετε τη βέλτιστη χρήση των πόρων. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσαρμοστείτε στους μεταβαλλόμενους φόρτους εργασίας σας.

    #5. Υποδομές απάτριδων

    Όταν εκτελείτε τις εφαρμογές σας χρησιμοποιώντας υποδομή σύνθεσης, δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του λογισμικού και του υλικού. Το υλικό παραμένει ανιθαγενές – δεν διατηρούν δεδομένα του λογισμικού που εκτελούν.

    #6. Υποδομή ως Κώδικας

    Η υποδομή ως κώδικας στη σύνθεση υποδομής είναι ένα παράδειγμα όπου οι υπολογιστικοί πόροι δεν παρέχονται μέσω φυσικών διαμορφώσεων. Αντίθετα, γράφετε κώδικα που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τους πόρους που χρειάζεστε. Έτσι, μπορείτε να διατηρήσετε τις απαιτήσεις σας για παροχή υποδομής. Επιπλέον, έχετε επίσης το πλεονέκτημα του ελέγχου έκδοσης.

    #7. Σιλό πληροφορικής

    Εάν εκτελείτε μια εφαρμογή που χρειάζεται ένα συγκεκριμένο ειδικό μηχάνημα με καθορισμένη διαμόρφωση, μπορεί να έχετε ένα σιλό IT. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή σας εξαρτάται στενά από το είδος του υλικού στο οποίο μπορεί να εκτελεστεί και είναι δύσκολο να μετακινηθεί ή να κλιμακωθεί.

    #8. Αποστολές-Κρίσιμες Εφαρμογές

    Η επιχείρησή σας μπορεί να έχει ορισμένες εφαρμογές που εκτελούνται και δεν επιτρέπεται να έχουν χρόνο διακοπής λειτουργίας. Αυτές μπορούν να ονομαστούν εφαρμογές κρίσιμες για την αποστολή σας. Αυτά συνήθως εκτελούνται στον δικό τους αποκλειστικό διακομιστή. Οποιαδήποτε διακοπή λειτουργίας οποιασδήποτε τέτοιας εφαρμογής μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της επιχείρησης.

    #9. Νοημοσύνη που καθορίζεται από λογισμικό

    Η ευφυΐα που ορίζεται από το λογισμικό είναι ένα ισχυρό επίπεδο λογισμικού που λειτουργεί ως αφαίρεση για την παροχή οποιωνδήποτε πόρων. Αυτό σας επιτρέπει να διαμορφώσετε, να αναπτύξετε και να ελέγχετε την έκδοση των πόρων και των εφαρμογών σας μέσω προγραμματισμού.

    Ξεκλειδώστε το Μέλλον με Σύνθετη Υποδομή

    Η συνθετική υποδομή είναι το επόμενο βήμα προς την αυτοματοποιημένη διαχείριση υποδομής πληροφορικής. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τον οργανισμό σας ώστε να συμβαδίζει με τις τελευταίες τάσεις και να εκσυγχρονίσει τις παραδοσιακές ροές εργασίας.

    Στον πυρήνα του, απλοποιεί την κατανομή πόρων υλικού – κάτι που παραδοσιακά ήταν μια χειροκίνητη εργασία. Αφαιρώντας την πολυπλοκότητα της φυσικής υποδομής και παρέχοντας ένα επίπεδο API, μπορείτε πλέον να ξοδεύετε λιγότερους πόρους για τη διαχείριση του υλικού σας. Επιπλέον, εξοικονομείτε κόστος και μειώνετε σημαντικά τον χρόνο και την προσπάθεια που δαπανάται για τις διαμορφώσεις IT.

    Τα οφέλη που αποκομίζετε από τη σύνθεση υποδομής είναι άφθονα – από τη βελτιωμένη απλότητα και τη βέλτιστη απόδοση των εφαρμογών σας έως τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και τον εκσυγχρονισμό. Σας επιτρέπει να ευθυγραμμιστείτε με το παράδειγμα υποδομής ως κώδικας και σας επιτρέπει να προσαρμόζεστε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες.

    Συνοψίζοντας, η συνθετική υποδομή μπορεί να σας βοηθήσει να ενδυναμώσετε τις ομάδες πληροφορικής σας να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά σιλό διεργασιών στην παροχή υλικού και να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία λογισμικού για τους πελάτες σας.

    Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές καλύτερες λύσεις αυτοματισμού υποδομής για μεσαίες και επιχειρήσεις.