Πώς να κάνετε το Google Pixel να παίζει τώρα σε οποιαδήποτε συσκευή Android

Το Google Now Playing είναι μια εξαρχής λειτουργία των τηλεφώνων Pixel που επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν οποιαδήποτε μουσική που παίζει στο περιβάλλον της συσκευής χωρίς να περάσουν από κρίκους.

Μερικές φορές χρειάζεται να προσδιορίσετε τα τραγούδια ή τη μουσική που έχετε ακούσει νωρίτερα. Ωστόσο, μπορεί να ξεχάσετε τη μελωδία, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να θυμηθείτε το περιεχόμενο.

Τι θα λέγατε να έχετε ένα έξυπνο λογισμικό ή εργαλείο στο κινητό σας που μπορεί να αναγνωρίσει το περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο; Σωστά! Υπάρχουν εφαρμογές και εργαλεία εύρεσης ήχου σε μουσική που σας βοηθούν να αναγνωρίσετε έναν ήχο από το άμεσο περιβάλλον μέσω της χρήσης του μικροφώνου, του διαδικτύου και της ενσωματωμένης μουσικής βιβλιοθήκης.

Μια τέτοια εφαρμογή είναι το Google Now Playing, το οποίο συνοδεύεται από όλα τα τηλέφωνα Pixel μετά το 2016. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία, τη σημασία της και τον τρόπο χρήσης της σε άλλα συμβατά τηλέφωνα Android.

Τι παίζει τώρα το Google σε τηλέφωνα Pixel;

Ένα smartphone Google Pixel μπορεί να ακούει μουσική περιβάλλοντος ή μελωδίες χρησιμοποιώντας τα κορυφαία μικρόφωνα του. Στη συνέχεια, χωρίς να μεταδώσει τα ηχογραφημένα δεδομένα σε κάπου αλλού, μπορεί να καταλάβει αν ο ήχος είναι τραγούδι ή μουσική. Στη συνέχεια, η συσκευή θα αντιστοιχίσει το περιεχόμενο με τη βάση δεδομένων της ενσωματωμένης λίστας με χιλιάδες ψηφιακές υπογραφές μουσικής.

Εάν υπάρχει αντιστοίχιση, το τηλέφωνο Pixel θα εμφανίζει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη μουσική, όπως άλμπουμ, συνθέτη, στούντιο ηχογράφησης, συγγραφέα, τραγουδιστή (για τραγούδια) κ.λπ. Η Google συνεχίζει να ενημερώνει τακτικά τη βιβλιοθήκη πληροφοριών μουσικής ενσωματωμένη στο όχημα, ώστε η συσκευή να μπορεί να αναγνωρίζει σχεδόν όλα τα τραγούδια, τη μουσική και τις μελωδίες.

Η αναπαραγωγή τώρα γίνεται καλύτερη με νεότερα τηλέφωνα Google Pixel. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε πολλές λειτουργίες αναζήτησης μουσικής σε συσκευές Pixel 3 και μεταγενέστερες συσκευές αντί για το μοντέλο Pixel 2 ή Pixel 2016.

Μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτής της εφαρμογής είναι:

Τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται

Η λειτουργία Google Now Playing χρησιμοποιεί διάφορες ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής, όπως μικρόφωνα ακύρωσης θορύβου, ζουμ ήχου, ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα μουσικής και μηχανική εκμάθηση (ML). Επιπλέον, η βιβλιοθήκη δεδομένων μουσικής εκτός σύνδεσης διαφέρει ανάλογα με την περιοχή σας. Ως εκ τούτου, το Google Pixel μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλύτερα μέσω του Now Playing.

Η διάρκεια της ηχογραφημένης μελωδίας είναι 8 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε η συσκευή να μπορεί εύκολα να αντιστοιχίσει το δείγμα με τη βάση δεδομένων λίστας κομματιών ενός τοπικού μοντέλου μηχανικής εκμάθησης.

Η βάση δεδομένων της λίστας κομματιών

Η βάση δεδομένων εκτός σύνδεσης δεδομένων μουσικής σε ένα τηλέφωνο Pixel διασφαλίζει ότι δεν μοιράζεστε ήχο περιβάλλοντος με την Google ή άλλες οντότητες επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Η ενημέρωση Pixel διατηρεί πάντα ενημερωμένη τη βιβλιοθήκη εκτός σύνδεσης, έτσι ώστε η συσκευή να μπορεί να αναγνωρίζει τα μέγιστα τραγούδια και μουσική. Ανάλογα με την περιοχή σας, το τηλέφωνο Pixel μπορεί να περιέχει έως και 500 MB δακτυλικού αποτυπώματος ψηφιακού ήχου για αναγνώριση μουσικής.

  Ωχ! Το AppLock χρησιμοποιεί ένα μοτίβο πλήκτρων έντασης ήχου για να αποτρέψει την πρόσβαση σε εφαρμογές [Android]

Εξοικονόμηση μπαταρίας και χειροκίνητη ενεργοποίηση

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Παίζει τώρα” σύμφωνα με τη βούλησή σας. Όταν η λειτουργία είναι online, σαρώνει το περιβάλλον κάθε 60 δευτερόλεπτα ή περισσότερο για να αναζητήσει αναγνωρίσιμους ήχους. Βοηθά τη συσκευή να εξοικονομήσει μπαταρία.

Διαισθητικός έλεγχος

Το Google Now Playing σάς εμφανίζει πληροφορίες μουσικού περιεχομένου ακόμα και όταν η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία κλειδώματος. Εάν σας αρέσει η μουσική περιβάλλοντος που ανιχνεύεται από τη συσκευή και θέλετε να μάθετε περισσότερα, απλώς πατήστε στην ειδοποίηση στο κάτω μέρος της οθόνης.

Η ειδοποίηση θα επεκταθεί για να σας δείξει τις λεπτομέρειες του τραγουδιού. Μπορείτε να επισημάνετε το τραγούδι ως αγαπημένο ή να το προσθέσετε στη λίστα αναπαραγωγής για το μέλλον.

Τα πλεονεκτήματα του Google Now Playing

Αν και το Now Playing είναι μια αποκλειστική λειτουργία Android για το Pixel 2 και τις νεότερες εκδόσεις της συσκευής, πολλοί χρήστες που δεν είναι Pixel το θέλουν επίσης στο λειτουργικό τους σύστημα Android. Ωστόσο, η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί όπως άλλες εφαρμογές ειδικά για το Google Pixel, όπως οι Φωτογραφίες Google, τα Μηνύματα κ.λπ., τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου.

Υπάρχουν άλλες εφαρμογές όπως το Soundhound, το Shazam και το Google Assistant που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, ωστόσο οι χρήστες Android προτιμούν το Now Playing από άλλες επιλογές υπηρεσιών εύρεσης ήχου σε μουσική. Ας ρίξουμε μια ματιά στους λόγους:

#1. Ο Βοηθός Google μπορεί να φαίνεται ο πιο προσιτός και εύκολος τρόπος αναγνώρισης ήχων χρησιμοποιώντας μια συσκευή Android. Αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει την ενόργανη μουσική.

Μπορεί να αναγνωρίσει τη μελωδία μόνο αν είναι τραγούδι με στίχους. Επίσης, ταιριάζει με τον ηχογραφημένο ήχο στο διαδίκτυο, επομένως υπάρχει πιθανότητα παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

#2. Το Soundhound είναι ένας άλλος ανταγωνιστής του Google Now Playing in Pixel. Ενώ το Pixel αντιστοιχίζει τις μελωδίες περιβάλλοντος με μια βάση δεδομένων λίστας κομματιών εκτός σύνδεσης, το Soundhound το κάνει διαδικτυακά. Ως εκ τούτου, εάν έχετε επίγνωση του απορρήτου, μπορεί να προτιμήσετε τη δυνατότητα εύρεσης τραγουδιών του Pixel έναντι του Soundhound.

#3. Το Shazam είναι μια ακόμη δημοφιλής εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής για συσκευές Android και iOS. Και πάλι, χρειάζεται ένα λειτουργικό διαδίκτυο για να ταιριάζει με το ψηφιακό αποτύπωμα του ήχου που αναπαράγεται κοντά στο smartphone. Θα μπορούσατε να εκτελέσετε την αναζήτηση εκτός σύνδεσης, αλλά η εφαρμογή θα την κρατήσει σε εκκρεμότητα έως ότου η συσκευή συνδεθεί στο διαδίκτυο.

#4. Το Google Now Playing είναι μια δωρεάν εφαρμογή. Είναι ένας ακόμη λόγος για την αυξανόμενη ζήτηση και τη δημοτικότητά του στους λάτρεις του τραγουδιού. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές της είναι εφαρμογές διανομής μουσικού περιεχομένου. Ως εκ τούτου, σας ζητούν να λάβετε συνδρομή επί πληρωμή για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αναγνώρισης ήχου.

#5. Όταν χρησιμοποιείτε δωρεάν εφαρμογές εύρεσης τραγουδιών, πρέπει να αποδεχτείτε πολλές διαφημίσεις στην οθόνη της εφαρμογής. Αν δεν προτιμάτε να παρακολουθείτε διαφημίσεις ή εφαρμογές που σας παρακολουθούν για να σας εμφανίζουν σχετικές διαφημίσεις, μπορείτε να μεταβείτε στη λειτουργία Αναπαραγωγή τώρα του Pixel.

#6. Επιπλέον, η λειτουργία Now Playing είναι μια αυτοελεγχόμενη εφαρμογή. Εκτελείται στο παρασκήνιο και σαρώνει το περιβάλλον κατά διαστήματα. Ως εκ τούτου, το τηλέφωνό σας Pixel μπορεί να αναγνωρίσει αμέσως ένα τραγούδι όταν εκτεθεί σε ένα.

#7. Στο Pixel 4 και νεότερες εκδόσεις, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια αναζήτηση μουσικής που βασίζεται στο cloud. Σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τα πιο σπάνια και πιο πρόσφατα τραγούδια που δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στη βιβλιοθήκη εκτός σύνδεσης.

  Μεταφράστε γρήγορα έως και 45 γλώσσες με το Inapp Translator [Android]

#8. Εάν η συσκευή Pixel εντοπίσει ένα τραγούδι στη λειτουργία κλειδωμένης οθόνης, θα εμφανίζει πολλαπλές ειδοποιήσεις. Έτσι, δεν θα χάσετε τις λεπτομέρειες του τραγουδιού, όσο κι αν σας απασχολούν.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Now Playing σε άλλα τηλέφωνα Android

Η υπηρεσία Now Playing δεν είναι διαθέσιμη σε τηλέφωνα Android τρίτων κατασκευαστών όπως Samsung, Redmi, Xiaomi, OnePlus κ.λπ. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ambient Music Mod (AMM) για να πάρετε το Now Playing.

Το Ambient Music Mod είναι μια τροποποιημένη εφαρμογή Android που δεν είναι διαθέσιμη στο Google Play. Οι τροποποιήσεις ή οι τροποποιημένες εφαρμογές διαθέτουν βελτιωμένες δυνατότητες και πρόσβαση σε επίπεδο προγραμματιστή. Ως εκ τούτου, η Google δεν επιτρέπει τέτοιες εφαρμογές στο Play Store.

Το mod AMM, μόλις εγκατασταθεί, σας επιτρέπει να κάνετε λήψη του Εφαρμογή Pixel Now Playing από το GitHub και εγκαταστήστε το αυτόματα. Πρέπει να κατεβάσετε το Ambient Music Mod απευθείας από το GitHub. Το Ambient Music Mod χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη ευφυΐα συστήματος Android, κρυφά API και ρυθμίσεις προσβασιμότητας.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Ambient Music Mod

#1. Το Ambient Music Mod ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες του Google Now Playing, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης μουσικής βάσει cloud κατ’ απαίτηση σε συμβατό smartphone ή tablet Android που δεν είναι Pixel.

#2. Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα την αναγνώριση μουσικής περιβάλλοντος για να έχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ αναζήτησης άγνωστου μουσικού περιεχομένου και χρήσης μπαταρίας.

#3. Το mod σάς δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα γραφικό στοιχείο αρχικής οθόνης για χειροκίνητη ενεργοποίηση της αναγνώρισης ήχου.

#4. Το εργαλείο AMM σάς επιτρέπει να απολαύσετε τις προηγμένες λειτουργίες Αγαπημένα και Ιστορικό του Now Playing.

#5. Εάν η συσκευή επιτρέπει τις υπηρεσίες ρυθμίσεων προσβασιμότητας, το Ambient Music Mod θα σας επιτρέψει να εμφανίσετε τα τραγούδια “Αναπαραγωγή τώρα” στην οθόνη κλειδώματος.

#6. Το AMM σάς επιτρέπει να ξεκλειδώσετε την πλήρη βάση δεδομένων της λίστας κομματιών.

#7. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε αβίαστα τις τοπικές ρυθμίσεις της συσκευής. Σας δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων λιστών κομματιών από άλλες περιοχές.

#8. Αν και το εργαλείο AMM μπορεί να εισάγει κώδικα, δεν καταγράφει προσωπικές συνομιλίες ή ήχο περιβάλλοντος. Εγγράφει μόνο μουσική περιβάλλοντος και μελωδίες για το Google Now Playing. Ο πηγαίος κώδικας του AMM είναι ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να ελέγξετε το πρόγραμμα εάν θέλετε να επαληθεύσετε την αξίωση των προγραμματιστών.

Απαιτήσεις για την εγκατάσταση

Για γενικές λειτουργίες Now Playing, θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Ένα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 11.0 ή νεότερο.
  • Εάν χρησιμοποιείτε Android 9.0, 10.0 και 11.0, θα χρειαστεί να κάνετε root τη συσκευή.
  • Το Android 12.0 ή νεότερο είναι το ιδανικό, καθώς διαθέτουν αυτόματη πρόσβαση στο CAPTURE_AUDIO_HOTWORD από την εφαρμογή Android Shell.
  • Εφαρμογή Shizuku για πρόσβαση API και χρήση adb.

Για το Google Now Playing On-Demand, οι απαιτήσεις είναι:

  • Android 12 ή μεταγενέστερο λειτουργικό σύστημα
  • Μια συσκευή με CPU ARM v8
  • Έκδοση πακέτου Google App .29
  • Η Υπηρεσία Αναγνώρισης Μουσικής της Εφαρμογής Google θα πρέπει να οριστεί ως η υπηρεσία αναγνώρισης συστήματος

Οδηγός εγκατάστασης βήμα προς βήμα

#1. Εγκατάσταση απαιτούμενων εφαρμογών για κινητά

Να πάρει το Σιζούκου εφαρμογή από το Google Play και εγκαταστήστε την στο smartphone σας.

Ομοίως, κατεβάστε το Ambient Music Mod αρχείο apk από το GitHub και εγκαταστήστε το στο τηλέφωνό σας Android.

#2. Ενεργοποίηση επιλογών προγραμματιστή

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Σχετικά με το τηλέφωνο. Πατήστε τον Αριθμό κατασκευής επτά φορές.

  Η Nokia κυκλοφορεί το πρωτοποριακό Z Launcher για Android

Η συσκευή ενδέχεται να σας ζητήσει να εισαγάγετε το PIN ασφαλείας. Διαφορετικά, θα πει απλώς, “Είσαι τώρα προγραμματιστής!”

Οι Επιλογές προγραμματιστή είναι πλέον ενεργές στο τηλέφωνό σας Android. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, θα εμφανιστεί επίσης.

#3. Ρύθμιση του ασύρματου εντοπισμού σφαλμάτων της εφαρμογής Shizuku

Κάντε κύλιση στη λίστα επιλογών στην εφαρμογή Ρυθμίσεις για να βρείτε τις Επιλογές προγραμματιστή. Στην οθόνη Επιλογές προγραμματιστή, θα βρείτε εντοπισμό σφαλμάτων USB. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να το ενεργοποιήσετε.

Ανοίξτε την εφαρμογή Shizuku. Θα δείξει ότι ο Shizuku δεν τρέχει. Κάτω από την επιλογή Εκκίνηση μέσω ασύρματου εντοπισμού σφαλμάτων, θα δείτε ένα μικρό εικονίδιο για σύζευξη. Πατήστε σε αυτό. Το Shizuku θα εμφανίσει μια ειδοποίηση για είσοδο σε λειτουργία διαχωρισμού οθόνης για ευκολότερη πλοήγηση, Επιλογές προγραμματιστή και Ακύρωση. Πατήστε στις Επιλογές προγραμματιστή.

Θα εμφανιστεί η οθόνη Επιλογές προγραμματιστή. Πατήστε παρατεταμένα στο ορθογώνιο εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης για να ενεργοποιήσετε τη διαίρεση της οθόνης. Το Shizuku θα εμφανίζεται τώρα στο κάτω μισό της οθόνης. Στην οθόνη Επιλογές προγραμματιστή, πραγματοποιήστε κύλιση για να βρείτε τον εντοπισμό σφαλμάτων ασύρματου δικτύου και να τον ενεργοποιήσετε. Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση για να ζητήσει την άδειά σας. Αποδέξου το.

Τώρα, πατήστε ξανά στο Wireless Debugging και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση λίγο για να βρείτε Σύζευξη συσκευής με κωδικό QR. Πατήστε σε αυτό. Ένας κωδικός σύζευξης θα εμφανιστεί στο επάνω μισό της οθόνης. Αγγίξτε το αναδυόμενο παράθυρο μία φορά και η εφαρμογή Shizuku θα ζητήσει τον κωδικό σύζευξης. Εισαγάγετε τον κωδικό και πατήστε Εντάξει.

Η σύζευξη έχει πλέον ολοκληρωθεί. Αγγίξτε ξανά την οθόνη της εφαρμογής Shizuku και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Έναρξη, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το εικονίδιο Ζεύξης. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει το Wireless Android Debug Bridge (adb). Θα εκτελεστεί ένας κωδικός και, στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ξανά η εφαρμογή Shizuku. Εάν κάνετε κύλιση προς τα πάνω, θα δείτε ότι η εφαρμογή εκτελείται τώρα.

#4. Ρύθμιση Ambient Music Mod και εγκατάσταση Now Playing

Εκτελέστε την εφαρμογή Ambient Music Mod από το συρτάρι εφαρμογών. Πατήστε Ξεκινήστε και θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση. Πατήστε στο Να επιτρέπεται συνεχώς. Το Shizuku και το AMM θα συνδεθούν στο παρασκήνιο. Μόλις τελειώσετε, θα δείτε την οθόνη Χρήση δεδομένων και Επιλογή χώρας όπου πρέπει απλώς να πατήσετε Επόμενο.

#5. Το AMM θα εμφανίσει το Now Playing is loading και, στη συνέχεια, σε περίπου 10 δευτερόλεπτα, θα ξεκινήσει η λήψη της εφαρμογής. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, θα δείτε ένα κουμπί Εγκατάσταση. Πατήστε σε αυτό για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Pixel Now Playing.

#6. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τις Βελτιστοποιήσεις μπαταρίας από την ενότητα Μπαταρία της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Κάντε αυτό όταν το ζητήσει η εφαρμογή AMM. Θα πρέπει τώρα να δείτε την οθόνη Setup Complete. Πατήστε Κλείσιμο και θα εμφανιστεί η οθόνη “Παίζει τώρα”. Αρχικά, το Now Playing θα εμφανίσει τη βάση δεδομένων Λήψη τραγουδιών.

#7. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη της βάσης δεδομένων, μπορείτε να παίξετε οποιοδήποτε τραγούδι και να πατήσετε το κουμπί Αναγνώριση στην εφαρμογή Παίζει τώρα για να ελέγξετε εάν η εφαρμογή λειτουργεί σωστά ή όχι.

Αυτό είναι! Έχετε εισαγάγει και ενεργοποιήσει με επιτυχία το Now Playing σε ένα υποστηριζόμενο τηλέφωνο που δεν είναι Pixel. Κατ’ απαίτηση θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμη εάν η συσκευή σας πληροί προηγμένες απαιτήσεις υλικού.

συμπέρασμα

Το Google Now Playing είναι μια λειτουργία ακρογωνιαίο λίθο που διαχωρίζει τα τηλέφωνα Pixel από τις τυχαίες συσκευές Android. Αν και άλλες εφαρμογές παρέχουν σχεδόν παρόμοιες υπηρεσίες, αυτές οι εφαρμογές δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο τα τηλέφωνα Pixel που παίζουν τώρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ειδικοί προγραμματιστές Android έχουν αναπτύξει τρόπους για να φέρουν τη λειτουργία “Παίζει τώρα” σε τηλέφωνα Android που δεν είναι Pixel. Αν και πρέπει να περάσετε από πολλά τεχνικά απαιτητικά βήματα, το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό για εσάς εάν είστε λάτρης της μουσικής.

Μπορεί επίσης να βρείτε ενδιαφέρον για το πώς να εγκαταστήσετε το GCam σε τηλέφωνα εκτός Google Pixel.