Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση Six Sigma το 2022

Καθώς ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός κατακτά τον κόσμο, πολλές εταιρείες κινούνται σε τεχνολογίες αιχμής για να τους επιτρέψουν με πρακτικές μεθόδους ανάπτυξης. Μια τέτοια μέθοδος είναι η μέθοδος Six Sigma.

Αναπτύχθηκε το 1986, το Six Sigma είναι μια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ελαττωμάτων και σφαλμάτων στις επιχειρηματικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας αναλυτικά στοιχεία, στρατηγικές και δεδομένα. Αυτή η μέθοδος βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται την παραγωγή τους σε διαδικασίες συναλλαγών και να εκτελούν ομαλά τις λειτουργίες τους. Οδηγεί σε βελτίωση των δυνατοτήτων και των κερδών του οργανισμού.

Οι στόχοι του Six Sigma περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του οργανισμού με την εξάλειψη των λαθών και τη διασφάλιση της ικανοποίησης των πελατών. Οι θεμελιώδεις αρχές της μεθόδου είναι η ικανοποίηση του πελάτη, ο εντοπισμός προβλημάτων, η εξάλειψη σφαλμάτων, η επανεκκίνηση των διαδικασιών και η δημιουργία ενός ευέλικτου συστήματος.

Η ικανοποίηση του πελάτη διασφαλίζει ότι ο πελάτης λαμβάνει τη συνολική αξία του προϊόντος και της υπηρεσίας. Η διατήρηση της ποιότητας και των προτύπων για την ικανοποίηση των πελατών είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Η δεύτερη αρχή είναι ο εντοπισμός των σφαλμάτων και των προβλημάτων στο σύστημα. Η εύρεση της βασικής αιτίας και η απόρριψη των απορριμμάτων βοηθά τον οργανισμό να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση.

Η τρίτη αρχή είναι η εξάλειψη του προβλήματος που ανακαλύφθηκε. Η απαλλαγή από τα απόβλητα, τα σημεία συμφόρησης και τα λάθη προάγει την ικανότητα στην εργασία. Η τέταρτη αρχή είναι να κάνουμε την ομάδα να προσαρμοστεί στις νέες αλλαγές στο σύστημα. Οι διαδικασίες δεν πρέπει να σταματήσουν. το σφάλμα πρέπει να βρεθεί και να εξαλειφθεί. Η τελευταία αρχή του Six Sigma είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου συστήματος που προσαρμόζεται καλά στις αλλαγές αφού η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά. Βοηθά στην προώθηση του δυναμισμού στον οργανισμό.

Πολλές επιχειρήσεις υιοθετούν αυτή τη μέθοδο για να βελτιωθούν ή να καλύψουν τα ελλείμματά τους. Έτσι, η ζήτηση για ειδικούς σε αυτόν τον τομέα έχει αυξηθεί. Τώρα που ξέρουμε τι είναι το Six Sigma, ας συζητήσουμε λεπτομερώς την πιστοποίηση για να καταλάβουμε από πού και πώς να ξεκινήσουμε.

Τι είναι η πιστοποίηση Lean Six Sigma;

Με την αύξηση του ανταγωνισμού, οι επιχειρήσεις καταφεύγουν σε διαφορετικές στρατηγικές για να διατηρήσουν τους πελάτες. Μία από τις πιο κοινές στρατηγικές είναι η προσαρμογή του εαυτού μας στην παρούσα εποχή. Με τις σημαντικές εξελίξεις στην αγορά, έχει γίνει η ανάγκη της ώρας να αλλάξετε τον εαυτό σας ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες των πελατών σας.

Έτσι, πολλές εταιρείες ανανεώνουν τα παλιά τους συστήματα ή αναπτύσσουν εκ νέου νέα. Εφόσον το Six Sigma λειτουργεί με αυτές τις αρχές, η μέθοδος υιοθετείται. Αυτό οδήγησε σε μια πιο σημαντική απαίτηση για επαγγελματίες με πιστοποίηση Six Sigma.

Η πιστοποίηση Lean Six Sigma είναι μια έγκυρη απόδειξη τεχνογνωσίας στον εντοπισμό και την εξάλειψη σφαλμάτων στο σύστημα μιας επιχείρησης. Αυτή η πιστοποίηση σάς επιτρέπει να βρείτε θέσεις εργασίας όπου χρησιμοποιείτε τη μέθοδο Six Sigma.

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ Six Sigma και Lean Six Sigma

Το Lean Six Sigma είναι η προσαρμογή της παλαιότερης μεθόδου, Six Sigma. Έχει αναπτυχθεί με βάση τις αρχές της Six Sigma και εστιάζει ιδιαίτερα στην παραγωγή αποτελεσματικών λύσεων. Και οι δύο έχουν έναν παρόμοιο στόχο να αλλάξουν τις διαδικασίες και να αντλήσουν την ικανοποίηση των πελατών. Ωστόσο, χρησιμοποιούν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Το Six Sigma είναι μια μέθοδος που έχει αναπτυχθεί σε πρόγραμμα και λειτουργεί ως τέτοια. Το Lean Six Sigma εστιάζει επίσης στην αλλαγή του συμπεριφορισμού των εργαζομένων και της συνολικής κουλτούρας του οργανισμού. Υπολογίζεται ως σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο.

Η Lean εργάζεται για τη μείωση του χρόνου και των πόρων που χρησιμοποιούνται και στοχεύει να ικανοποιήσει τον πελάτη, ενώ εξαλείφει τη σπατάλη. Αναλύει και αξιολογεί τη ροή εργασιών για την εξαγωγή καλύτερων λύσεων. Από την άλλη πλευρά, το Six Sigma επιτυγχάνει την ικανοποίηση των πελατών ενώ μειώνει το κόστος. Αυτό σημαίνει ότι το Six Sigma εστιάζει στη συνέπεια και το Lean εστιάζει στην αποτελεσματικότητα της ροής εργασίας.

  Πώς να κατεβάσετε τα δεδομένα σας από την Apple

FAQ

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Six Sigma και Lean Sigma;

Αν και οι στόχοι τόσο του Lean όσο και του Six Sigma είναι ίδιοι, οι διαδικασίες και οι μέθοδοί τους διαφέρουν.
Η Lean Sigma στοχεύει στην εξάλειψη της σπατάλης εντοπίζοντας τις διαδικασίες που δεν εξυπηρετούν πλέον τον πελάτη και δεν προσθέτουν αξία πουθενά στη συνολική αλυσίδα εφοδιασμού. Το Six Sigma εξαλείφει τα απόβλητα εντοπίζοντας παραλλαγές στις διαδικασίες και τις λειτουργίες.

Ενώ το Six Sigma στοχεύει τις διαδικασίες ενός ιεραρχικού συστήματος, το Lean είναι εξαιρετικό για συνεργασίες μεταξύ τμημάτων και τα οφέλη για το εργατικό δυναμικό στο σύνολό του.

Το Lean, όπως προέρχεται από το Agile, εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς ενός οργανισμού, ενώ το Six Sigma δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή ή κάθε οργανισμό. Υπάρχει επίσης διαφορά στο μερίδιο των ευθυνών και στην ιδιοκτησία. Ενώ δημιουργούνται ειδικές ομάδες που φροντίζουν τη διαδικασία του Six Sigma, το Lean Six Sigma ενθαρρύνει κάθε μέλος να αναλάβει την ευθύνη, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη για τη βελτίωση.

Τύποι Πιστοποιήσεων Lean και Six Sigma

Υπάρχουν πέντε τύποι Πιστοποιήσεων Six Sigma στη διάθεσή σας.

  • Λευκή ζώνη
  • Κίτρινη ζώνη
  • Πράσινη ζώνη
  • Μαύρη ζώνη
  • Master Black Belt

Αυτές οι πιστοποιήσεις μπορούν να ληφθούν από διαπιστευμένα ιδρύματα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, οι υποψήφιοι μπορούν να δώσουν εξετάσεις online ή offline σε αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο.

Ανάλογα με το ίδρυμα, αυτές οι πιστοποιήσεις ισχύουν από 3 χρόνια έως μια ζωή και μπορούν να σας οδηγήσουν ψηλότερα στον τομέα Lean Six Sigma. Ανεβάζει την καριέρα σας και σας βοηθά να κερδίσετε περισσότερα χρήματα με το χρόνο.

Ας μάθουμε περισσότερα για καθένα από αυτά και τις εξετάσεις τους.

#1. Λευκή ζώνη Six Sigma

Η Λευκή Ζώνη Six Sigma παρέχει μια βασική κατανόηση του Lean Six Sigma. Σας προετοιμάζει με τις βασικές αρχές, το λεξιλόγιο και τη μεθοδολογία του Six Sigma. Μέσω αυτού, θα αποκτήσετε επίσης μια ολοκληρωμένη κατανόηση των ρόλων κάθε μέλους της ομάδας. Αυτό θα αφορά τη δημιουργία ευνοϊκών αποτελεσμάτων και την εξαγωγή λύσεων για τον οργανισμό.

Αυτή η εξέταση, η οποία είναι δωρεάν για τους υποψήφιους, είναι ένα τεστ ανοιχτού βιβλίου και αποτελείται από 30 ερωτήσεις. Αυτά πρέπει να επιλυθούν εντός του τυπικού χρονικού ορίου των 30 λεπτών. Οι ερωτήσεις είναι MCQ και τύπους true ή false. Εάν αποτύχετε στην εξέταση, μπορείτε να κάνετε πολλές προσπάθειες χωρίς να χρειάζεται να ολοκληρώσετε ένα έργο για το ίδιο.

Όταν ολοκληρώσετε με επιτυχία τις εξετάσεις, γίνεστε μια λευκή ζώνη που μπορεί να κερδίσει ένα (μέσος) μισθός 42.000 $.

#2. Κίτρινη ζώνη Six Sigma

Ένας επαγγελματίας της Yellow Belt Six Sigma γίνεται αναπόσπαστο μέρος της ομάδας και συμβάλλει στο έργο. Αποκτούν γνώση των σημείων αναφοράς και των διαδικασιών μέσω της εκπαίδευσής τους.

Το βασικό κόστος εξέτασης είναι 99 $, αλλά μπορεί να αυξηθεί ή χαμηλότερο για άλλα ιδρύματα που παρέχουν την πιστοποίηση. Οι ερωτήσεις κυμαίνονται μεταξύ 50 και 60, με 60-90 λεπτά για επίλυση. Και αυτές είναι αληθείς/ψευδείς δηλώσεις. Σε περίπτωση που αποτύχετε τρεις φορές στην εξέταση, θα πρέπει να εγγραφείτε ξανά για να προσπαθήσετε. Θα πρέπει να περάσετε την εξέταση εντός ενός έτους από την επιτυχή εγγραφή.

Αφού πιστοποιηθείτε, μπορείτε να επωφεληθείτε από τον μέσο μισθό των 65.000 $.

#3. Πράσινη ζώνη Six Sigma

Για να μάθει την ανάπτυξη και τη βελτίωση προϊόντων ή υπηρεσιών, ο επαγγελματίας πρέπει να λάβει Πιστοποίηση Πράσινης Ζώνης Six Sigma. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαίδευσης, θα μάθετε τις μεθόδους ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων στα συστήματα ενός συγκεκριμένου οργανισμού. Θα κατανοήσετε σε βάθος εργαλεία απόδοσης, όπως γραφήματα και χάρτες επεξεργασίας. Μετά την απόκτηση της πιστοποίησης, θα συνεργαστείτε στενά με τον αρχηγό της ομάδας και θα θεωρηθείτε ως ένα από τα ανώτερα μέλη της ομάδας σας.

Το κόστος εξέτασης για αυτήν την πιστοποίηση είναι 159 $. Πρέπει να απαντήσετε σε 100 ερωτήσεις μέσα σε 120 και 180 λεπτά κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς σας. Πρέπει να σημειώσετε τουλάχιστον 70% για να περάσετε αυτήν την εξέταση. Ωστόσο, σε περίπτωση που αποτύχετε να το κάνετε, μπορούν να γίνουν τρεις προσπάθειες προτού χρειαστεί να εγγραφείτε ξανά για το ίδιο.

Μόλις πηδήσετε σε αυτό το επίπεδο, μπορείτε να διεκδικήσετε έναν μέσο μισθό 85.000 $.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το περίπτερο προσαρμοσμένου σχεδιασμού στο "Animal Crossing: New Horizons"

#4. Μαύρη ζώνη Six Sigma

Όταν ένας επαγγελματίας γίνεται μαύρη ζώνη, κερδίζει έναν από τους πιο κρίσιμους ρόλους της θέσης, δηλαδή να αναθέτει ρόλους σε διάφορα μέλη της ομάδας και να επιβλέπει τη δουλειά. Μέσω της εκπαίδευσης, κατανοείτε τη χρήση στατιστικής ανάλυσης για την εξαγωγή λιτών λύσεων και την καθοδήγηση της ομάδας σε ένα επιτυχημένο έργο και ικανοποιημένους πελάτες.

Το κόστος εξέτασης ξεκινά από $229. Θα πρέπει να λάβετε 70% σωστές απαντήσεις από τις 150 διαθέσιμες ερωτήσεις για να περάσετε αυτήν την εξέταση. Η εξέταση διεξάγεται για 180 λεπτά και μπορεί να γίνει πολλές φορές. Μόλις λάβετε, αυτή η πιστοποίηση μπορεί να σας αποφέρει μέσο μισθό που κυμαίνεται από 95.000 $ έως 110.000 $.

#5. Μαύρη ζώνη Six Sigma Master

Τα περισσότερα ινστιτούτα που παρέχουν Πιστοποίηση Six Sigma θεωρούνται το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης. Αυτή η εκπαίδευση σάς παρέχει τα εργαλεία και τις στρατηγικές για να αλλάξετε τη λειτουργικότητα του οργανισμού σύμφωνα με τα ληφθέντα στατιστικά στοιχεία και να παράγετε τα υψηλότερα αποτελέσματα. Βοηθά στην επίλυση των τεχνικών ζητημάτων της ομάδας.

Το τέλος εξέτασης για αυτήν την πιστοποίηση είναι στην υψηλότερη πλευρά και μπορεί να ξεκινήσει από 665 $. Η εξέταση αποτελείται από 150 ερωτήσεις που πρέπει να λυθούν εντός του ορίου των 4 ωρών. Οι οργανισμοί απαιτούν επίσης να έχετε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια εργασιακής εμπειρίας πριν επιχειρήσετε αυτήν την εκπαίδευση πιστοποίησης.

Μόλις απονεμηθεί η Master Black Belt, ένας επαγγελματίας μπορεί να κερδίσει έως και $135.000.

Ποια ιδρύματα εκπαιδεύονται στο Six Sigma;

Τώρα που εξετάσαμε τα βασικά αυτών των πιστοποιήσεων, ας δούμε τα διαπιστευμένα ιδρύματα που προσφέρουν αυτήν την εκπαίδευση. Αν και υπάρχουν πολλοί οργανισμοί εκπαιδευτών στην αγορά, μερικοί σας δίνουν τα συνολικά οφέλη και τις γνώσεις κάθε επιπέδου.

Πιστοποίηση Six Sigma White Belt

Udemy

ο Εκπαίδευση Six Sigma White Belt από την Udemy σας επιτρέπει να εξοικειωθείτε με τις έννοιες και τις βασικές αρχές του Six Sigma στις πιο βασικές ορολογίες για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα. Θα διδαχτείτε τις φιλοσοφίες του lean six Sigma και τις προσεγγίσεις του, συμπεριλαμβανομένων των DMAIC και DMADV

Θα μάθετε για τα επίπεδα και τι χρειάζεται για να αποκτήσετε μια πιστοποίηση. Το Udemy, με αυτό το μάθημα, σας δίνει ένα βίντεο διάρκειας 1 ώρας, δύο άρθρα, ισόβια πρόσβαση στην εκπαίδευση και ένα πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση.

Πολυθεώρηση

Πολυθεώρηση προσφέρει το μάθημα για την κατανόηση φιλοσοφιών, πρακτικών, αρχών, δομών και της ιστορίας του lean six Sigma. Αυτή η εκπαίδευση σάς βοηθά να χτίσετε τα βασικά σας και να ακολουθήσετε τα άλλα έξι επίπεδα πιστοποίησης sigma. Αυτή η εκπαίδευση βυθίζεται στις πρακτικές του scrum και του agile και σας διευκολύνει με τα εργαλεία για να συνδέσετε τις δύο μεθόδους και να αποκομίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα μάθημα αρχαρίου για δυόμισι ώρες.

6 Σίγμα

Η πιστοποίηση που προσφέρεται από 6 Σίγμα στοχεύει να διευκολύνει τον εκπαιδευόμενο με τα εργαλεία και τις μεθόδους των βασικών αρχών του Lean Six Sigma. Θα μάθετε για τους οδικούς χάρτες, τις διαδικασίες, τις ιδεολογίες και τις έννοιες αυτής της μεθοδολογίας και θα δημιουργήσετε ένα μονοπάτι για το μέλλον σας.

Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι έμπειροι στην εφαρμογή Lean Six Sigma και συγκεκριμένων εννοιών DMAIC σε όλα τα επίπεδα και τις φάσεις. Είναι ένα σεμινάριο 8 ωρών που μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια μέρα. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα με τον δικό τους ρυθμό ή να παρακολουθήσουν την εικονική εκπαίδευση.

Πιστοποίηση Six Sigma Yellow Belt

edX

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος που προσφέρεται από edX, θα μάθετε να χρησιμοποιείτε τις διεργασίες DMAIC για να εντοπίσετε τα προβλήματα και να ξεκινήσετε αλλαγές στο σύστημα. Θα μάθετε να οδηγείτε την αλλαγή αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας και ερμηνεύοντας τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Μέχρι το τέλος αυτού του μαθήματος, θα είστε σε θέση να εκπαιδεύσετε τα μέλη της ομάδας και να τα βοηθήσετε να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσω της αλλαγής.

Αυτό το μάθημα εξετάζει τα μέτρα του Sex Sigma και την ανάλυση, τη βελτίωση και τον έλεγχό του. Είναι ένα πρόγραμμα 6 μηνών που απαιτεί 3-4 ώρες την εβδομάδα. Αν και είναι ένα ευέλικτο, αυτοδύναμο μάθημα, θα εκπαιδευτείτε και θα καθοδηγηθείτε από έναν ειδικό.

Coursera

Μέσα από αυτό το μάθημα της Coursera, θα μάθετε το Βασικές αρχές Six Sigma, εργαλεία προσδιορισμού και μέτρησης, εργαλεία ανάλυσης και βελτίωσης και ελέγχου. Συμμετέχετε σε ένα έργο ορόσημο με τους συνομηλίκους σας και λάβετε κριτική για να αποκτήσετε πρακτικές γνώσεις.

  Πρόχειρο έλεγχος Παρακολουθεί τις αλλαγές εγγράφων σε DOCX, σελίδες και άλλες μορφές [OS X]

Αυτό το μάθημα για αρχάριους είναι εξ ολοκλήρου διαδικτυακό, με αξιολογήσεις και υλικό στο ταμπλό σας. Μπορείτε να επωφεληθείτε από την ευέλικτη μάθηση μέσω αυτής της εκπαίδευσης στο Coursera. Επενδύοντας 2 ώρες την εβδομάδα, θα μπορείτε να αποκτήσετε το πιστοποιητικό ολοκλήρωσης σε 6 μήνες.

Udemy

Το Udemy’s Πιστοποίηση Six Sigma και εκπαίδευση κίτρινης ζώνης θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη θεμελιώδη κατανόηση του θέματος. Ο εκπαιδευτής θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τις διαδικασίες και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν την ομάδα σας να οδηγήσει σε αλλαγές στον οργανισμό σας.

Μάθετε να διαχειρίζεστε την ποιότητα της εργασίας και να βελτιώνετε την απόδοση για την ικανοποίηση του πελάτη. Θα ορίσετε, θα μετρήσετε και θα αναλύσετε τη Φάση και θα δημιουργήσετε ένα σχέδιο ελέγχου. Αυτό το ευέλικτο μάθημα με ισόβια πρόσβαση θα περιλαμβάνει βίντεο 6 ωρών, έξι άρθρα, πέντε πόρους που μπορούν να ληφθούν και μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών σε περίπτωση δυσαρέσκειας.

Πιστοποίηση Πράσινη Ζώνη Six Sigma

edX

Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, εκπαιδευμένοι επαγγελματίες στο edX θα σας διδάξουν Μεθοδολογίες Six Sigma και Lean Management αρχές. Θα μάθετε να εφαρμόζετε τα ποσοτικά και ποιοτικά εργαλεία των μεθοδολογιών. Θα προχωρήσετε στην αξιολόγηση έργων Six Sigma στον οργανισμό και στην εφαρμογή αρχών Lean σε αυτά τα έργα. Είναι ένα μάθημα 11 μηνών που απαιτεί 3-4 ώρες την εβδομάδα. Είναι ένα μάθημα με αυτοδύναμο ρυθμό που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την Πράσινη Ζώνη.

Coursera

Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος από Coursera, θα μάθετε τις προηγμένες πρακτικές ορισμού και μέτρησης Φάσης και ανάλυσης, ελέγχου και βελτίωσης της Φάσης. Η Courser παρέχει ένα 100% διαδικτυακό μάθημα που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Είναι ένα μάθημα ενδιάμεσου επιπέδου 5 μηνών, διαθέσιμο σε διάφορες γλώσσες.

Udemy

Udemy είναι ένας από τους οργανισμούς που παρέχουν αυτή την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση σάς βοηθά να ευθυγραμμιστείτε με τους οργανωτικούς σας στόχους και να σχεδιάσετε τις διαδικασίες. Θα μάθετε για το Phase και τη χρήση του, θα το αναλύσετε μέσω εργαλείων, θα το ελέγξετε με σχέδια και θα το αναλύσετε με στρατηγικές και πολλά άλλα.

Αυτό το μάθημα σας προετοιμάζει να αποκτήσετε την πιστοποίηση Green Belt και να προχωρήσετε στην καριέρα σας. Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε μηχανικούς ποιότητας, διευθυντές και επαγγελματίες που θέλουν να εφαρμόσουν το Six Sigma σε έναν οργανισμό. Είναι ένα ευέλικτο μάθημα με 25,5 ώρες πόρων βίντεο κατ’ απαίτηση, οκτώ άρθρα, 35 πόρους με δυνατότητα λήψης για περαιτέρω εκμάθηση και πιστοποίηση μετά την ολοκλήρωση.

Πιστοποίηση Μαύρης Ζώνης Six Sigma

Udemy

Udemy παρέχει την εκπαίδευση σε αυτήν την πιστοποίηση ανώτερου επιπέδου με φθηνό κόστος. Εκπαιδευτές με εμπειρία 35+ ετών και πλήρη κατανόηση του αντικειμένου διδάσκουν αυτό το μάθημα. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, θα μάθετε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες που σχετίζονται με το Six Sigma.

Θα μπείτε σε πρακτικές σχεδιασμού και ανάπτυξης σε επίπεδο οργανισμού, διαχείρισης διαδικασιών και ομάδας και ανάλυσης έργου. Επιπλέον, θα δημιουργήσετε τεχνολογίες και σχέδια για το Six Sigma. Αυτό το μάθημα συνοδεύεται από βίντεο 34,5 ωρών κατά παραγγελία, 11 άρθρα, 24 πόρους με δυνατότητα λήψης για να σας επιτρέψει να κατανοήσετε όλα τα θέματα και να έχετε πρόσβαση σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Simplile Learn

Simplile Learn προσφέρει αυτό το μάθημα σε επαγγελματίες διαχείρισης ποιότητας και ανώτερα στελέχη που θέλουν να δημιουργήσουν μια αλλαγή στον οργανισμό χρησιμοποιώντας το Six Sigma. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, θα μάθετε την εφαρμογή λιτών εννοιών, την προηγμένη ανάλυση με χρήση στατιστικών, τη διαχείριση ομάδων και τη λειτουργία όλων των επιπέδων. Το Simplilearn σας προσφέρει διάφορες πρακτικές συνεδρίες και κουίζ με την εκπαίδευση. Θα πρέπει να εμφανιστείτε για τα έργα λήξης του μαθήματος για να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας πριν λάβετε την πιστοποίηση της εκπαίδευσης.

Coursera

Αυτό Μάθημα Six Sigma Black Belt στοχεύει να βοηθήσει τους επαγγελματίες να βρουν τις καλύτερες λύσεις και να βελτιώσουν τη διαδικασία DMAIC κατά την εφαρμογή του Six Sigma. Αυτό το μάθημα ανώτερου επιπέδου συνοδεύεται από ένα έργο που βασίζεται σε εφαρμογές που θα ήταν υποχρεωτικό για την απόκτηση της πιστοποίησης.

Το Coursera προσφέρει επίσης διάφορες πρακτικές ασκήσεις για να μεγεθύνει την κατανόηση και τη γνώση των παραδοτέων. Θα χρειαστεί να αφιερώσετε μόνο 2 ώρες την εβδομάδα για να ολοκληρώσετε το μάθημα σε 12 μήνες και να αποκτήσετε την πιστοποίησή σας. Το μάθημα είναι διαθέσιμο στο Coursera μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Ανακεφαλαίωση

Τώρα που γνωρίζετε για την Πιστοποίηση Six Sigma, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. Υπάρχουν διαφορετικά ιεραρχικά επίπεδα Six Sigma σε έναν οργανισμό, που κυμαίνονται από μαύρες ζώνες έως κίτρινες ή λευκές ζώνες, μεταξύ άλλων. Για να αποκτήσετε πιστοποίηση, πρέπει να ξεκινήσετε από τα βασικά και να ανεβείτε τη σκάλα. Ένας καθολικός οργανισμός παρέχει πιστοποίηση για το ίδιο, αν και άλλα φημισμένα ιδρύματα προσφέρουν επίσης αυτήν την πιστοποίηση.

Μπορείτε επίσης να δείτε πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση PMP.