Πώς να κάνετε παύση του YouTube όταν κοιτάτε μακριά από την οθόνη σας [Chrome]

Το Chrome διαθέτει πολλές πειραματικές λειτουργίες στις οποίες οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν να δοκιμάσουν νωρίς τις λειτουργίες. Το FacePause είναι μια επέκταση του Chrome που χρησιμοποιεί μια πειραματική δυνατότητα στο πρόγραμμα περιήγησης που μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση του προσώπου, μεταξύ άλλων. Μπορεί να διακόψει αυτόματα το YouTube όταν κοιτάξετε μακριά από την οθόνη σας. Πρέπει να έχει πρόσβαση στην κάμερα web για να λειτουργήσει και προφανώς πρέπει να έχετε μια κάμερα συνδεδεμένη στο σύστημά σας για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επέκταση. Χρησιμοποιεί μια πειραματική δυνατότητα και η ίδια η επέκταση είναι πειραματική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα ναυάγιο τρένου που σχεδόν ποτέ δεν ανταποκρίνεται. Λειτουργεί τέλεια και ανταποκρίνεται πολύ.

  Πώς να φορτώσετε εξωτερικούς υπότιτλους κατά την αναπαραγωγή μιας ταινίας στο Chromecast

Ενεργοποίηση πειραματικών δυνατοτήτων πλατφόρμας Ιστού

Ανοίξτε το Chrome και μεταβείτε στην παρακάτω σελίδα. Ενεργοποιήστε τις δυνατότητες της πειραματικής πλατφόρμας Ιστού και επανεκκινήστε το Chrome.

 chrome://flags/#enable-experimental-web-platform-features

Παύση του YouTube όταν κοιτάζετε μακριά

Επόμενο, εγκαταστήστε το FacePause και επισκεφτείτε το YouTube. Στο κάτω μέρος, θα δείτε ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο με έναν διακόπτη που θα ενεργοποιήσει την επέκταση. Όταν ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά, ίσως χρειαστεί να επιτρέψετε στο Chrome την πρόσβαση στην κάμερα web. Κατά την πρώτη εκκίνηση, βεβαιωθείτε ότι κοιτάτε απευθείας στην κάμερα web, ώστε να ξέρει τι να αναζητήσει για να μάθει εάν κοιτάτε την οθόνη σας ή όχι.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, είναι έτοιμο για χρήση.

  Πώς να σταματήσετε το Chrome από την προσθήκη προσαρμοσμένων μηχανών αναζήτησης

Παίξτε ένα βίντεο YouTube και κάθε φορά που κοιτάξετε μακριά, θα τεθεί αυτόματα σε παύση. Αυτό λειτουργεί όχι μόνο όταν κοιτάτε αλλού, αλλά αν σηκωθείτε και αφήσετε το γραφείο σας ή σκύψετε για να σηκώσετε κάτι. Η επέκταση μπορεί να πει πότε ένα πρόσωπο απουσιάζει και μπορεί να πει πότε κοιτάζει το πλευρικό προφίλ σας αντί για το μπροστινό σας προφίλ.

Η επέκταση ανταποκρίνεται πολύ. δεν θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να σταματήσει το βίντεο. Κάτι παρόμοιο με αυτό υπήρχε εδώ και λίγο καιρό, εκτός από το ότι λειτουργεί με χειρονομίες. Το Flutter είναι μια δημοφιλής εφαρμογή διαθέσιμη τόσο για Mac όσο και για Windows, η οποία μπορεί να θέσει σε παύση το YouTube και άλλους ιστότοπους και εφαρμογές ροής πολυμέσων, αν κρατάτε το χέρι στην κάμερα web.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη νέα σχεδίαση του Chrome

Εφαρμογές όπως αυτή βασίζονται στη λειτουργία της κάμερας web και είναι κατανοητό ότι δεν είναι πάρα πολλοί άνθρωποι που μπορεί να είναι ευχαριστημένοι με την κάμερα web που είναι συνεχώς ενεργοποιημένη. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κρατούν τις κάμερές τους καλυμμένες εκτός και αν τις χρησιμοποιούν. Δεν φαίνεται ότι κανείς εργάζεται σε υλικό που λειτουργεί ειδικά για να αναγνωρίζει χειρονομίες ή κάτι παρόμοιο, επομένως οι κάμερες web είναι πιθανό να είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή χαρακτηριστικών όπως αυτή. Είναι φουτουριστικά, αλλά απαιτούν από τους χρήστες να εμπιστεύονται ότι οι κάμερες web τους δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια.