Πώς να σταματήσετε το Chrome από την προσθήκη προσαρμοσμένων μηχανών αναζήτησης

Όταν κάνετε επανειλημμένη αναζήτηση στον ίδιο ιστότοπο στο Chrome, το πρόγραμμα περιήγησης τον προσθέτει ως μηχανή προσαρμοσμένης αναζήτησης. Ορίζει επίσης αυτόματα μια συντόμευση πληκτρολογίου για αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τα πρώτα γράμματα του ονόματος του ιστότοπου και να πατήσετε το πλήκτρο Tab. Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε έναν όρο αναζήτησης και να πραγματοποιήσετε απευθείας αναζήτηση στον ιστότοπο. Δεν χρειάζεται να περάσετε από τη σελίδα αναζήτησης Google. Το Chrome το κάνει αυτό για να κάνει την αναζήτηση πιο αποτελεσματική, αλλά αν δεν σας αρέσει η δυνατότητα, δεν υπάρχει τρόπος να την απενεργοποιήσετε. Ωστόσο, υπάρχει μια επέκταση που μπορεί να σταματήσει το Chrome από την προσθήκη προσαρμοσμένων μηχανών αναζήτησης. Ονομάζεται Μην προσθέτετε προσαρμοσμένες μηχανές αναζήτησης. Ετσι δουλευει.

Προσαρμοσμένες μηχανές αναζήτησης

Έτσι λειτουργεί μια προσαρμοσμένη μηχανή αναζήτησης στο Chrome. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας χρήστης είναι να αρχίσει να πληκτρολογεί το όνομα του ιστότοπου και το Chrome θα μπορεί να το συμπληρώσει από το ιστορικό περιήγησής σας. Πατήστε το πλήκτρο Tab και η μηχανή αναζήτησης θα ενεργοποιηθεί. Θα παρακάμψει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής σας για το συγκεκριμένο ερώτημα αναζήτησης.

  Πώς να αλλάξετε τη γλώσσα για το Chrome Translate

Σταματήστε το Chrome από την προσθήκη προσαρμοσμένων μηχανών αναζήτησης

Εγκαταστήστε το Don’t add custom search engines και αφήστε το να λειτουργεί στο παρασκήνιο. Δεν χρειάζεται να επέμβεις σε κανένα σημείο. Η επέκταση προσθέτει ένα εικονίδιο αναζήτησης δίπλα στη γραμμή URL, αλλά χρησιμεύει μόνο για να σας ειδοποιεί όταν εμποδίστηκε η προσθήκη μιας μηχανής αναζήτησης. Ένα μικρό σήμα αριθμού στο εικονίδιο σάς δείχνει πόσες φορές έχει αποκλείσει την προσθήκη μιας μηχανής αναζήτησης.

Καταργήστε τη μηχανή προσαρμοσμένης αναζήτησης από το Chrome

Η μη προσθήκη προσαρμοσμένων μηχανών αναζήτησης μπορεί μόνο να σταματήσει το Chrome από την προσθήκη προσαρμοσμένων μηχανών αναζήτησης. Η επέκταση δεν μπορεί να αφαιρέσει αυτές που έχει ήδη προσθέσει το Chrome. Εάν θέλετε να καταργήσετε μια προσαρμοσμένη μηχανή αναζήτησης από το Chrome, θα πρέπει να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο.

  Η Agora's σάς επιτρέπει να συγκρίνετε προϊόντα όταν αγοράζετε είδη στο Διαδίκτυο [Chrome]

Ανοίξτε το Chrome και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα της μηχανής αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί «Διαχείριση μηχανών αναζήτησης…». Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο με όλες τις μηχανές αναζήτησης στο Chrome. Το παράθυρο χωρίζεται σε δύο τμήματα. Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αναζήτησης και Άλλες μηχανές αναζήτησης.

Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αναζήτησης παραθέτουν τις μηχανές αναζήτησης που μπορείτε να ορίσετε ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Υπάρχουν αρκετές μηχανές αναζήτησης που αναφέρονται εδώ. Μπορείτε να ορίσετε μόνο ένα από αυτά ως προεπιλογή.

Οι Άλλες μηχανές αναζήτησης είναι εκεί που αναφέρονται όλες οι προσαρμοσμένες μηχανές αναζήτησης. Είναι όλοι ενεργοί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το όνομα μιας μηχανής αναζήτησης, δηλαδή τον ιστότοπο, για να τη χρησιμοποιήσετε. Μετακινήστε το ποντίκι σας πάνω από μια προσαρμοσμένη μηχανή αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί σταυρού που εμφανίζεται πάνω της για να τη διαγράψετε.

  Πώς να δείτε την ημερομηνία λήξης ζωής του Chromebook σας

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε.

Εγκαταστήστε το Don’t Add Custom Search Engines από το Chrome Web Store