Πώς να φορτώσετε εξωτερικούς υπότιτλους κατά την αναπαραγωγή μιας ταινίας στο Chromecast


Το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC δεν έχει ακόμη προσθέσει υποστήριξη για το Chromecast. Το VLC player μπορεί να παίξει σχεδόν οποιοδήποτε είδος αρχείου και έχει μερικές εξαιρετικές δυνατότητες που κατά τα άλλα λείπουν από τις προεπιλεγμένες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων που συνοδεύουν τα λειτουργικά μας συστήματα. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν πάνω από τις προεπιλεγμένες συσκευές αναπαραγωγής απλώς και μόνο επειδή είναι τόσο εκπληκτικό και η έλλειψη υποστήριξης για το Chromecast είναι ένα πρόβλημα. Ένα φοβερό χαρακτηριστικό VLC είναι η δυνατότητα φόρτωσης εξωτερικών υπότιτλων. Το Windows Media Player απλά δεν σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό και καθώς το VLC δεν υποστηρίζει ακόμη το Chromecast, δεν έχουμε τόσες πολλές επιλογές όσον αφορά τα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων που θα το κάνουν αυτό για εμάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε επιλογές. Ακολουθούν δύο τρόποι για να κάνετε ροή βίντεο/ταινίας στο Chromecast και να φορτώσετε εξωτερικούς υπότιτλους από το Mac ή τον υπολογιστή σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το σάρωση για επιστροφή στο Chrome σε οθόνες αφής

AirFlow – Εφαρμογή για υπολογιστές

Το AirFlow είναι μια δωρεάν εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή διαθέσιμη τόσο για OS X όσο και για Windows που υποστηρίζει πολλές διαφορετικές μορφές βίντεο και σας επιτρέπει επίσης να φορτώνετε υπότιτλους από ένα εξωτερικό αρχείο στο σύστημά σας. Απλώς εγκαταστήστε την εφαρμογή και σύρετε και αποθέστε το αρχείο στο οποίο θέλετε να παίξετε στην εφαρμογή. Κάντε κλικ στο κουμπί Cast στο επάνω μέρος για να συνδεθείτε στη συσκευή σας Chromecast.

Μόλις προστεθεί το αρχείο, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού “Υπότιτλοι” κάτω από την προεπισκόπηση του βίντεο. Επιλέξτε «Φόρτωση εξωτερικού» και περιηγηθείτε και επιλέξτε το αρχείο υποτίτλων. Οι υπότιτλοι θα εμφανίζονται τώρα στην τηλεόραση/οθόνη σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα και το μέγεθος των υπότιτλων.

  Πώς να κατεβάσετε Torrents σε ένα Chromebook

Κατεβάστε το AirFlow

Μέσω Lifehacker

Ροή βίντεο – Εφαρμογή Chrome

Η εφαρμογή Videostream Chrome είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές Chrome για μετάδοση στο Chromecast. Ανοίξτε το βίντεό σας στην εφαρμογή Videostream και κάντε κλικ στο κουμπί “Ρυθμίσεις γλώσσας” δίπλα στη γραμμή αναζήτησης.

Μέσα στο αναδυόμενο παράθυρο ρυθμίσεων γλώσσας, κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη αρχείου εξωτερικού υποτίτλου» και αναζητήστε και επιλέξτε το αρχείο υποτίτλων. Κλείστε τις ρυθμίσεις γλώσσας και απολαύστε την ταινία σας με υπότιτλους. Πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την επίσημη επέκταση Chromecast στο Chrome.

Εγκαταστήστε τη ροή βίντεο από το Chrome Web Store

  Το Flint φέρνει γρήγορη κοινή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προγραμματισμό αναρτήσεων στο Chrome