Πώς να σταματήσετε και να ξεκινήσετε μια υπηρεσία των Windows από τη γραμμή εντολών

Η Διαχείριση εργασιών σάς επιτρέπει να κλείσετε εφαρμογές και να σταματήσετε και να ξεκινήσετε μια υπηρεσία των Windows. Είναι ένας εύκολος, γραφικός τρόπος να διακόψετε μια υπηρεσία εάν χρειαστεί, αλλά μπορείτε επίσης να σταματήσετε και να ξεκινήσετε μια υπηρεσία των Windows από τη γραμμή εντολών. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη, αν και είναι αυτονόητο ότι χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για να διακόψετε ή να ξεκινήσετε μια υπηρεσία στα Windows.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών πληκτρολογώντας τη γραμμή εντολών στην Αναζήτηση των Windows. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε «Εκτέλεση ως διαχειριστής» από το μενού περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή από το πλαίσιο Εκτέλεση πληκτρολογώντας cmd και πατώντας Ctrl+Shift+Enter.

Σάρωση για υπηρεσίες που εκτελούνται

Εάν θέλετε να διακόψετε και να ξεκινήσετε μια υπηρεσία των Windows από τη Γραμμή εντολών, το πιθανότερο είναι ότι δεν γνωρίζετε πώς ονομάζεται μια υπηρεσία. Ο διαχειριστής εργασιών τις παραθέτει, ώστε να είναι πιο εύκολο, αλλά μπορείτε επίσης να σαρώσετε και να παραθέσετε όλες τις υπηρεσίες των Windows που εκτελούνται. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή για να εμφανίσετε όλες τις υπηρεσίες που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή.

net start

Stop Service

Μπορείτε να σταματήσετε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες με τις ακόλουθες εντολές. Εάν το όνομα της υπηρεσίας έχει κενά, θα πρέπει να το περικλείσετε σε διπλά εισαγωγικά.

  Πώς να συγχρονίσετε τις δραστηριότητες της γραμμής χρόνου σε υπολογιστές στα Windows 10

Σύνταξη

NET STOP service name

Παράδειγμα

NET STOP "Apple Mobile Device Service"

Start Service

You can start a service with the following command. If the service name has spaces, make sure you enclose it in double quotes.

Syntax

NET START service name

Παράδειγμα

NET START "Apple Mobile Device Service"

Εάν θέλετε να διακόψετε και να ξεκινήσετε μια υπηρεσία των Windows από τη Γραμμή εντολών με μία κίνηση, μπορείτε να συνδυάσετε τις δύο παραπάνω εντολές ως εξής.

Σύνταξη

net stop service name && net start service name

Παράδειγμα

net stop "Apple Mobile Device Service" && net start "Apple Mobile Device Service"

Κατάσταση υπηρεσίας

Η γραμμή εντολών έχει ένα ενσωματωμένο εργαλείο που μπορεί να εκτελέσει άλλες λειτουργίες σε μια υπηρεσία των Windows. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να γνωρίζετε εάν μια υπηρεσία εκτελείται ή όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να υποβάλετε ερώτημα για την κατάσταση. Ονομάζεται sc, και πάλι χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για να χρησιμοποιήσετε όλες τις εντολές του. Μπορείς δείτε μια πλήρη λίστα με τις εντολές που υποστηρίζει στην επίσημη σελίδα τεκμηρίωσης που διατηρεί η Microsoft. Για να ελέγξετε απλώς την κατάσταση μιας υπηρεσίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή.

  Πώς να φτιάξετε ένα χρωματικά κωδικοποιημένο υπόμνημα στο PowerPoint

Σύνταξη

sc command service name

Παράδειγμα

sc ερώτημα “Apple Mobile Device Service”

Προσέξτε ποιες υπηρεσίες επιλέγετε να σταματήσετε ή να ξεκινήσετε. Εάν διακόψετε κατά λάθος μια κρίσιμη υπηρεσία, το σύστημά σας ενδέχεται να διακοπεί. Ορισμένες υπηρεσίες ενδέχεται να είναι επιρρεπείς στην αυτόματη επανεκκίνηση μόλις διακοπούν.