Πώς να κάνετε μετάδοση από το Kodi σε Android, Windows ή Mac

Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η Google, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι το Chromecast είναι ένα από τα καλύτερα gadget ροής στην αγορά. Απλώς τοποθετήστε το άκρο Micro USB στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας για να ξεκινήσει η ροή υλικού 4K και HEVC. Όταν συγκρίνετε τις λειτουργίες του Chromecast με αυτές των ανταγωνιστών, υπάρχει μόνο ένας προφανής νικητής. Για διπλάσια τιμή, οι περισσότερες επιλογές παρέχουν την ίδια λειτουργικότητα με το Chromecast. Από την άλλη πλευρά, το Kodi έχει εξελιχθεί από το σχετικά άγνωστο XBMC σε ένα πολύ δημοφιλές λογισμικό που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια. Ίσως αναρωτιέστε, πώς να κάνετε cast από το Kodi; Το Kodi λειτουργεί καλά με οποιαδήποτε εγκατάσταση HTPC και σας επιτρέπει να τακτοποιήσετε τα πολυμέσα σας όπως τα θέλετε. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό για να μεταδώσετε το Kodi σε οποιαδήποτε συσκευή συμβατή με Chromecast. Σε αντίθεση με τα βίντεο του YouTube, δεν μπορείτε απλώς να επιλέξετε το κουμπί Cast για να μεταδώσετε υλικό από το Kodi στο Chromecast σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να εκπέμπετε το Kodi από τον υπολογιστή.

Πώς να κάνετε μετάδοση από το Kodi σε υπολογιστή Android, Windows ή Mac

Παρόλο που το Kodi και το Chromecast δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μαζί, υπάρχουν μέθοδοι για να λειτουργήσουν. Θα βρείτε μια ποικιλία τεχνικών για τη ροή του Kodi σε Chromecast από Android, Mac και Linux που αναφέρονται παρακάτω. Επιλέξτε τον κατάλληλο οδηγό για την περίπτωσή σας με βάση τη διαμόρφωσή σας.

Επιλογή I: Σε Android

Ακολουθούν μερικές μέθοδοι για τη μετάδοση του Kodi από τη συσκευή σας Android.

Σημείωση: Επειδή τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων και διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Τα παραπάνω βήματα πραγματοποιήθηκαν στο Samsung M20.

Μέθοδος 1: Λειτουργία μέσω Cast

Αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει ή όχι για εσάς. Όλα εξαρτώνται από την έκδοση του Android που έχετε. Παρόλο που η λειτουργία Cast είναι τυπικά παρούσα στις προεπιλεγμένες εκδόσεις Android, ορισμένοι κατασκευαστές εξακολουθούν να την αφήνουν έξω από τα ακουστικά τους. Το κουμπί Cast θα πρέπει να βρίσκεται στο συρτάρι Γρήγορων ρυθμίσεων των περισσότερων εκδόσεων Android. Αυτό είναι που πρέπει να κάνετε:

  Πώς να αποτρέψετε τις εφαρμογές από την αποθήκευση αρχείων στην επιφάνεια εργασίας σας στα Windows 10

1. Για πρόσβαση στο συρτάρι Γρήγορων ρυθμίσεων, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της γραμμής κατάστασης.

2. Πατήστε στο Cast.

3. Περιμένετε μέχρι το smartphone σας να σαρώσει το δίκτυο αφού πατήσετε το εικονίδιο Cast. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να δείτε μια λίστα με προσβάσιμες συσκευές.

4. Επιλέξτε τη συσκευή Chromecast.

5. Συνδεθήκατε επιτυχώς όταν εμφανιστεί η οθόνη Android στην τηλεόρασή σας.

6. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Kodi για να παρακολουθήσετε ένα βίντεο.

Σημείωση: Προβάλλει το πλήρες Android στην τηλεόρασή σας, επομένως δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας κατά τη μετάδοση στο Chromecast.

Μέθοδος 2: Μέσω της εφαρμογής Google Home

Αυτή είναι η μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε εάν δεν θέλετε να χάσετε πολύ χρόνο. Θα χρησιμοποιήσουμε τη δυνατότητα Google Home για να αντικατοπτρίσουμε την οθόνη σας Android στον προσαρμογέα Chromecast. Αυτή η προσέγγιση έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Πρώτα και κύρια, το υλικό που βλέπετε θα είναι διαθέσιμο και στις δύο συσκευές. Δεν θα μπορείτε να χαμηλώσετε την οθόνη Android, να στείλετε μηνύματα ή να λάβετε κλήσεις κατά τη μετάδοση στο Chromecast. Για μια γρήγορη και εύκολη λύση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μετάδοση από το Kodi χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Home.

1. Εγκαταστήστε το Kodi στο smartphone Android από το Google Play Store.

2. Στη συνέχεια, από το Google Play Store, κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή Google Home.

3. Ανοίξτε το Google Home και πατήστε το μενού ενεργειών μόλις εγκατασταθούν και οι δύο εφαρμογές.

4. Τώρα, πατήστε Μετάδοση οθόνης/ήχου από εκεί.

5. Για άλλη μια φορά, πατήστε Cast Screen / Audio.

6. Η εφαρμογή θα αναζητά πλέον συμβατές συσκευές. Πατήστε Ok αφού επιλέξετε τη συσκευή σας Chromecast από τη λίστα.

Σημείωση: Εάν διαπιστώσετε ότι η μετάδοση οθόνης ειδοποίησης δεν έχει βελτιστοποιηθεί για αυτήν τη συσκευή, μην ανησυχείτε. Συμβαίνει συχνά.

  Πώς να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows από τη γραμμή εντολών

7. Τώρα εκκινήστε το λογισμικό Kodi στο Android σας και ξεκινήστε τη ροή του βίντεο στην τηλεόρασή σας.

Παρόλο που είναι μια τόσο απλή λύση, έχει ορισμένα σοβαρά μειονεκτήματα. Είναι επίσης πιθανό κατά τη ροή μέσω του Google Home, να παρατηρήσετε κάποια καθυστέρηση στο Chromecast σας.

Μέθοδος 3: Μέσω εφαρμογών τρίτων

Εάν είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε τα βήματα, αυτός είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε ροή Kodi στο Chromecast από το Android. Αυτό θα επιτρέψει στο Kodi να παίξει στο Chromecast σας ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο. Αυτό θα καταναλώσει πολύ λιγότερη μπαταρία από τις δύο τελευταίες προσεγγίσεις που συζητήσαμε. Ακολουθούν τα βήματα για μετάδοση από το Kodi χρησιμοποιώντας εφαρμογές Android τρίτων.

1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή Es File Explorer από το Google Play Store.

2. Επίσης, εγκαταστήστε το LocalCast από το Google Play Store.

3. Κάντε λήψη του αρχείου XML για το PlayerCoreFactory.

4. Βεβαιωθείτε ότι είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή Kodi.

5. Στην Εξερεύνηση αρχείων ES, πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ.

2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων.

4. Τώρα μεταβείτε στο φάκελο Downloads και επικολλήστε το αρχείο PlayCoreFactory.xml που μόλις κατεβάσατε.

5. Επιστρέψτε στην αρχική οθόνη του Es File Explorer και πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ.

6. Επιλέξτε Εσωτερική αποθήκευση.

7. Τώρα μεταβείτε στο φάκελο Android.

8. Μεταβείτε στα Δεδομένα.

7. Πατήστε στο org.xbmc.kodi.

8. Μεταβείτε στο αρχείο.

9. Τώρα, πατήστε στο Kodi.

10. Πατήστε στο userdata και επικολλήστε το αρχείο PlayCoreFactory.xml.

11. Ανοίξτε το λογισμικό Kodi και επιλέξτε οποιοδήποτε βίντεο θέλετε να παρακολουθήσετε.

12. Θα σας ζητήσει να επιλέξετε μια υπηρεσία εάν έχετε εγκαταστήσει πολλές εφαρμογές casting.

13. Επιλέξτε LocalCast σε αυτό το σενάριο. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει άλλο πρόγραμμα μετάδοσης, το Kodi θα χρησιμοποιήσει το LocalCast από προεπιλογή.

14. Τώρα επιλέξτε τη συσκευή σας Chromecast και περιμένετε να ξεκινήσει η σύνδεση.

15. Για να ξεκινήσετε να παρακολουθείτε το βίντεο στη συσκευή σας Chromecast, πατήστε Αναπαραγωγή.

16. Χρησιμοποιώντας το κουμπί Προσθήκη στην ουρά, μπορείτε να προσθέσετε πολλά βίντεο στην ουρά.

17. Μπορείτε πλέον να απορρίψετε την εφαρμογή Local Cast και ακόμη και να κλειδώσετε το smartphone Android αφού φτάσετε σε αυτό το σημείο. Το βίντεο θα συνεχίσει να αναπαράγεται μέχρι να επιλέξετε Έξοδος από την εφαρμογή στην τηλεόραση ή Αποσύνδεση.

  Ο πρώιμος πόνος του υιοθεσίας είναι πραγματικός, αλλά τον χρειαζόμαστε για πρόοδο

Επιλογή II: Σε υπολογιστή

Τόσο οι χρήστες PC όσο και οι χρήστες MAC μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παρακάτω διαδικασία. Είναι μια λειτουργία του Chrome που βρίσκεται στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Chrome για υπολογιστή. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Vivaldi ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που βασίζεται σε χρώμιο αντί του Chrome. Ακολουθούν τα βήματα για τη μετάδοση του Kodi από τον υπολογιστή.

Σημείωση: Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή σε προηγούμενες εκδόσεις του Chrome. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε την επέκταση Cast για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μετάδοσης σε προηγούμενες εκδόσεις του Chrome. Έχοντας αυτό υπόψη, ακολουθεί ο τρόπος μετάδοσης του Kodi από τον υπολογιστή στο ChromeCast:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε chrome και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε την επιλογή Cast….

3. Περιμένετε να εντοπιστεί η συσκευή και, στη συνέχεια, συνδεθείτε σε αυτήν.

4. Ανοίξτε το Kodi και παίξτε ό,τι βίντεο θέλετε, αλλά μην κλείσετε το Chrome όσο πραγματοποιείται η μετάδοση.

Ως εκ τούτου, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μεταδώσετε το Kodi από τον υπολογιστή.

Επιλογή III: Σε Mac

Μπορείτε επίσης να μεταδώσετε το Kodi από υπολογιστή Mac χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται για μετάδοση από το Kodi σε Mac.

1. Κατεβάστε την εφαρμογή Google Chrome σε Mac.

2. Εκτελέστε το ληφθέν αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης.

3. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα βήματα 2-4 από την παραπάνω Μέθοδο 2 για μετάδοση από το Kodi σε Mac.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Είναι δυνατή η μετάδοση περιεχομένου από το Kodi;

Απάντηση: Ναι, είναι διαθέσιμα πρόσθετα για τη ροή ποικίλου υλικού, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής τηλεόρασης. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά ενδέχεται να προέρχονται απευθείας από τις επίσημες εφαρμογές. Θα μπορούσε να είναι πιο απλό από την εγκατάσταση του Kodi.

***

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες και ότι μπορέσατε να μάθετε πώς να κάνετε μετάδοση από το Kodi σε υπολογιστή Android, Windows ή Mac. Ενημερώστε μας ποια τεχνική ήταν η πιο ωφέλιμη για εσάς. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια.