Πώς να αρχειοθετήσετε παραγγελίες στην εφαρμογή Amazon

Υπάρχουν εκατομμύρια πελάτες της Amazon που παραγγέλνουν τακτικά διάφορα πράγματα από αυτήν την πλατφόρμα. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είστε ένας από αυτούς. Μερικές φορές παραγγέλνετε κάτι και το ξεχνάτε αφού σας παραδοθεί. Και όταν επιστρέψετε για να δείτε λεπτομέρειες μιας από τις προηγούμενες παραγγελίες σας, βλέπετε απλώς τη μεγάλη και μικτή λίστα. Τότε είναι που μπορεί να νιώσετε την ανάγκη για μια επιλογή που μπορεί να σας επιτρέψει να αλλάξετε τις παραγγελίες που παραδόθηκαν στο παρελθόν για να διατηρήσετε οργανωμένο το ιστορικό αγορών. Οι αρχειοθετημένες παραγγελίες Amazon είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η Amazon στους πελάτες για καλύτερο φιλτράρισμα παραγγελιών. Και αυτό το άρθρο θα σας διδάξει πώς να αρχειοθετείτε παραγγελίες στην εφαρμογή Amazon. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να αρχειοθετείτε τις παραγγελίες της Amazon λεπτομερώς.

Πώς να αρχειοθετήσετε παραγγελίες στην εφαρμογή Amazon

Η Amazon δεν αρχειοθετεί τις παραγγελίες σας αυτόματα και μπορείτε ακόμα να δείτε τις προηγούμενες παραγγελίες στον λογαριασμό σας, εκτός εάν τις αρχειοθετήσετε μόνοι σας. Μπορείτε να αρχειοθετήσετε μια συγκεκριμένη παραγγελία επειδή:

  • Θέλετε να αποκρύψετε την παραγγελία από την κανονική σελίδα ιστορικού παραγγελιών.
  • Δεν έχετε να κάνετε πια με αυτή την παραγγελία.
  • Θέλετε να κρύψετε την εντολή από κάποιον για να διατηρήσετε το απόρρητο.
  Πώς να διαχειριστείτε τα δεδομένα που συλλέγει το LinkedIn σε εσάς

Ωστόσο, η αρχειοθέτηση μιας παραγγελίας δεν διαγράφει τις λεπτομέρειες της παραγγελίας και δεν διαγράφει την ίδια την παραγγελία από τη σελίδα ιστορικού παραγγελιών. Ας δούμε λοιπόν τα βήματα για να μάθουμε πώς να αρχειοθετείτε παραγγελίες στην εφαρμογή Amazon.

Σημείωση: Μπορείτε να δείτε την επιλογή παραγγελίας Αρχειοθέτησης στον λογαριασμό σας στο Amazon μόνο από την επιφάνεια εργασίας.

Σημείωση: Τα επόμενα βήματα εκτελούνται στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές μενού στο πρόγραμμα περιήγησης που επιθυμείτε πριν εκτελέσετε τα βήματα στο πρόγραμμα περιήγησης της συσκευής σας.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης στο τηλέφωνό σας και μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης στο Amazon.

2. Συνδεθείτε με το email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας και τον κωδικό πρόσβασης.

3. Αφού συνδεθείτε, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στο πρόγραμμα περιήγησής σας από την επάνω δεξιά γωνία.

4. Επιλέξτε την τοποθεσία Desktop για να δείτε την τοποθεσία Amazon σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας.

  Πώς να μοιραστείτε την οθόνη του Mac σας με άλλο Mac

5. Τώρα, πατήστε Επιστροφές & Παραγγελίες από την επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

6. Εντοπίστε την επιθυμητή προηγούμενη παραγγελία και πατήστε την επιλογή Αρχειοθέτηση παραγγελίας για τη συγκεκριμένη παραγγελία.

7. Πατήστε Archive order για άλλη μια φορά για επιβεβαίωση του αναδυόμενου παραθύρου.

Με αυτόν τον τρόπο, η επιθυμητή παραγγελία θα αρχειοθετηθεί στον λογαριασμό σας.

Τρόπος προβολής και κατάργησης αρχειοθέτησης των παραγγελιών

Όπως έχετε μάθει πώς να αρχειοθετείτε παραγγελίες στο Amazon, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να δείτε την αρχειοθετημένη παραγγελία και ακόμη και να τις καταργήσετε αν θέλετε.

1. Ενώ βρίσκεστε ακόμα σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας, πατήστε Επιστροφές & Παραγγελίες από την επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

2. Πατήστε στο αναπτυσσόμενο μενού φίλτρου, όπως φαίνεται.

3. Από την αναπτυσσόμενη λίστα, πατήστε στην επιλογή Αρχειοθετημένες παραγγελίες από το κάτω μέρος.

4. Τώρα, θα δείτε τις αρχειοθετημένες παραγγελίες σας. Πατήστε στο Unarchive Order για να επαναφέρετε αυτήν την παραγγελία στη λίστα κανονικών παραγγελιών.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Μπορώ να αρχειοθετήσω παραγγελίες στην εφαρμογή Amazon;

  Πώς να επιλέξετε το καλύτερο

Απάντηση: Όχι, δεν μπορείτε να αρχειοθετήσετε τις παραγγελίες σας στην εφαρμογή Amazon για κινητά. Μπορείτε να αρχειοθετήσετε τις επιθυμητές παραγγελίες μόνο μέσω της ιστοσελίδας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Εκεί θα βρείτε τις επιλογές για αρχειοθέτηση και κατάργηση αρχειοθέτησης των παραγγελιών στο μενού Οι παραγγελίες σας.

Ε2. Γιατί δεν μπορώ να καταργήσω την αρχειοθέτηση των παραγγελιών μου στην εφαρμογή Amazon;

Απ.: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Amazon δεν έχει παράσχει επιλογή για αρχειοθέτηση ή κατάργηση αρχειοθέτησης παραγγελιών σε εφαρμογές Android ή iOS. Μπορείτε να το καταργήσετε από την αρχειοθέτηση μέσω της ιστοσελίδας του Amazon. Αλλά για αυτό, πρέπει να έχετε αρχειοθετήσει αυτήν την παραγγελία. Τότε μόνο αυτή η συγκεκριμένη παραγγελία θα εμφανιστεί στην ενότητα Αρχειοθετημένη παραγγελία με την επιλογή Unarchive Order διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Amazon.

***

Ελπίζουμε να βρήκατε την απάντηση στην ερώτηση πώς να αρχειοθετήσετε τις παραγγελίες στην εφαρμογή Amazon. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες σχετικά με αυτό το άρθρο ή προτάσεις για οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να μάθουμε.