Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία στο WhatsApp σε Android και iOS

Μπορεί να υπάρχουν φορές που θέλετε να μοιραστείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας με τους ανθρώπους σας στο WhatsApp. Είτε πρόκειται για να βοηθήσετε τον φίλο σας να καταλάβει τη διεύθυνση του νέου σας σπιτιού είτε για να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας με μέλη της οικογένειάς σας, το WhatsApp σας καλύπτει. Σε αυτό το άρθρο, εξηγήσαμε πώς να στείλετε την τοποθεσία σας στο WhatsApp. Δείξαμε πώς να μοιράζεστε την τρέχουσα τοποθεσία σας ή τη ζωντανή τοποθεσία σας στο WhatsApp σε συσκευές iPhone και Android.

Πώς να στείλετε τοποθεσία στο WhatsApp: Explained (2022)

Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο WhatsApp (Android)

1. Ανοίξτε τη συνομιλία WhatsApp του παραλήπτη και πατήστε στο εικονίδιο του συνημμένου από τη γραμμή συνομιλίας. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται τώρα, πατήστε «Τοποθεσία».

2. Στην οθόνη κοινής χρήσης τοποθεσίας, θα δείτε λίστες κοντινών τοποθεσιών. Μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα από αυτά τα μέρη είτε να επιλέξετε “Αποστολή της τρέχουσας τοποθεσίας σας”. Με βάση την ακρίβεια GPS σας, θα δείτε πόσο ακριβείς είναι οι συντεταγμένες τοποθεσίας. Σε αυτή την περίπτωση, η τοποθεσία μου είναι ακριβής στα 20 μέτρα. Ο παραλήπτης μπορεί τώρα να πατήσει το σύνδεσμο των Χαρτών Google για να δει την τρέχουσα τοποθεσία σας.

  Χρησιμοποιήστε χειρονομίες για να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να στείλετε SMS, IM, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα στο Android

Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο WhatsApp (iPhone)

Τα βήματα που απαιτούνται για την αποστολή της τοποθεσίας σας στο WhatsApp χρησιμοποιώντας το iPhone σας είναι παρόμοια με την έκδοση Android, αλλά η διεπαφή είναι ελαφρώς διαφορετική. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να στείλετε την τοποθεσία σας στο WhatsApp για iOS:

1. Ανοίξτε τη συνομιλία WhatsApp του παραλήπτη και πατήστε στο εικονίδιο “+” από την κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε «Τοποθεσία».

2. Όταν εμφανιστεί η διεπαφή χάρτη, επιλέξτε “Αποστολή της τρέχουσας τοποθεσίας σας” για να μοιραστείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μοιραστείτε κοντινές τοποθεσίες ή καταχωρίσεις επιχειρήσεων από αυτήν τη σελίδα.

Σημείωση: Πρέπει να δώσετε στο WhatsApp πρόσβαση στην τοποθεσία σας την πρώτη φορά που μοιράζεστε το ίδιο με τις επαφές σας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των επιλογών «Να επιτρέπεται μία φορά» ή «Να επιτρέπεται κατά τη χρήση της εφαρμογής», ανάλογα με τις ανησυχίες σας για το απόρρητο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αρχικής οθόνης για λήψη στιγμιότυπων οθόνης στο Android [No Root]

3. Ο παραλήπτης μπορεί τώρα να αγγίξει τον σύνδεσμο χάρτη στη συνομιλία για να δει την τρέχουσα τοποθεσία σας.

Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία στο WhatsApp (Android)

1. Για να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία WhatsApp από το τηλέφωνό σας Android, ανοίξτε το παράθυρο συνομιλίας, πατήστε στο εικονίδιο του συνημμένου και επιλέξτε το εικονίδιο “Τοποθεσία”.

2. Τώρα, πατήστε “Κοινή χρήση ζωντανής τοποθεσίας” και επιλέξτε μία από τις διάρκειες — 15 λεπτά, 1 ώρα ή 8 ώρες. Προσθέστε ένα μήνυμα εάν θέλετε και πατήστε το εικονίδιο “Αποστολή” για να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας.

3. Θα δείτε τώρα μια προεπισκόπηση της ζωντανής τοποθεσίας, μαζί με λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα λήξει η περίοδος ζωντανής κοινής χρήσης. Ο παραλήπτης μπορεί να πατήσει τον σύνδεσμο για να δει την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο.

Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία στο WhatsApp (iPhone)

1. Για να στείλετε τη ζωντανή τοποθεσία WhatsApp από το iPhone σας, ανοίξτε τη συνομιλία WhatsApp και πατήστε το εικονίδιο “+” από την κάτω αριστερή γωνία. Τώρα, επιλέξτε “Τοποθεσία” από το αναδυόμενο μενού.

2. Θα δείτε τώρα τη λίστα χάρτη της περιοχής σας. Από αυτήν την οθόνη, πατήστε “Κοινή χρήση ζωντανής τοποθεσίας” για να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας.

3. Ο παραλήπτης μπορεί τώρα να πατήσει τη ζωντανή τοποθεσία για να μάθει πού βρίσκεται η τρέχουσα θέση σας και να παρακολουθεί την κίνηση όσο η περίοδος σύνδεσης είναι ενεργή.

  Πώς να σταματήσετε τα αιτήματα αξιολόγησης εφαρμογών στο iOS

Διακοπή κοινής χρήσης τοποθεσίας στο WhatsApp (Android και iPhone)

1. Για να διακόψετε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο WhatsApp, πατήστε το κουμπί «Διακοπή κοινής χρήσης» κάτω από τη λίστα χάρτη. Όταν εμφανιστεί το μήνυμα επιβεβαίωσης, πατήστε «Διακοπή» για να σταματήσετε να μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας.

2. Θα δείτε το κείμενο “Η ζωντανή τοποθεσία έληξε” κάτω από την προεπισκόπηση του χάρτη για να επισημάνετε ότι δεν μοιράζεστε πλέον τη ζωντανή τοποθεσία σας. Θα μπορούσατε να αναζητήσετε αυτό το κείμενο για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε σταματήσει την κοινή χρήση τοποθεσίας.

Κοινή χρήση Τοποθεσίας WhatsApp: Συχνές ερωτήσεις

Πόσο συχνά ενημερώνεται η ζωντανή τοποθεσία του WhatsApp;

Η κοινή χρήση ζωντανής τοποθεσίας WhatsApp γίνεται σε πραγματικό χρόνο και, ως εκ τούτου, η εφαρμογή ενημερώνει συνεχώς την τοποθεσία σας στην επαφή, εφόσον έχετε αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Πόσο ακριβής είναι η ζωντανή τοποθεσία WhatsApp;

Η ζωντανή τοποθεσία που μοιράζεστε στο WhatsApp είναι ακριβής έως και 10 μέτρα.

Μπορώ να μοιραστώ τη ζωντανή τοποθεσία στο WhatsApp Web;

Όχι, δεν είναι δυνατό να στείλετε τη ζωντανή τοποθεσία σας σε κάποιον στο WhatsApp Web.

Μοιραστείτε την τοποθεσία WhatsApp με στενούς φίλους και την οικογένειά σας

Η κοινή χρήση της τοποθεσίας σας στο WhatsApp είναι ένας βολικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορούν να σας εντοπίσουν εύκολα σε στιγμές ανάγκης ή όταν ταξιδεύετε. Με τη δυνατότητα ζωντανής τοποθεσίας, μπορούν επίσης να γνωρίζουν την τρέχουσα τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο. Εν τω μεταξύ, εάν θέλετε να στείλετε γρήγορα μήνυμα σε κάποιον στο WhatsApp, πείτε να καλέσετε για βοήθεια, μη διστάσετε να ελέγξετε τον οδηγό μας για την αποστολή μηνυμάτων WhatsApp χωρίς να αποθηκεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου.