Πώς να κάνετε εναλλαγή του Outlook μεταξύ λειτουργίας αφής και ποντικιού

Εάν κάνετε εναλλαγή μεταξύ της χρήσης ενός ποντικιού και μιας οθόνης αφής στον υπολογιστή σας Windows 10 ή δυσκολεύεστε να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι, μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργία εισαγωγής του προγράμματος-πελάτη του Outlook για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργία εισαγωγής κατά βούληση.

Το πρόγραμμα-πελάτη του Outlook μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ λειτουργίας ποντικιού και λειτουργίας αφής. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο λειτουργιών είναι η απόσταση. Η λειτουργία αφής έχει σχεδιαστεί για δάχτυλα, τα οποία είναι πολύ ευρύτερα από τον μέσο κέρσορα.

  Πώς να αλλάξετε τη χώρα ή την περιοχή για το Apple ID σας

Ακολουθεί ένα τμήμα της κορδέλας που δείχνει τη διαφορά μεταξύ των δύο λειτουργιών.

Λειτουργία ποντικιού

Αγγίξτε Λειτουργία

Όπως μπορείτε να δείτε, η απόσταση είναι πολύ μεγαλύτερη και η κορδέλα είναι λιγότερο ακατάστατη στη λειτουργία αφής. Οι φάκελοι στο παράθυρο πλοήγησης και η γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος του Outlook περιλαμβάνουν επίσης αυξημένη απόσταση.

Αυτό δεν είναι μόνο χρήσιμο για οθόνες αφής. Εάν δυσκολεύεστε με τον έλεγχο του λεπτού κινητήρα που απαιτείται με ένα ποντίκι, η λειτουργία αφής μπορεί να κάνει τη διεπαφή πολύ πιο εύκολη στη χρήση. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αφής χωρίς οθόνη αφής, απλώς αλλάζει τη διάταξη του Outlook για να διευρύνει το διάστημα.

  Πώς να ξεκινήσετε μια συνομιλία με τον Firefox Hello

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή τύπου tablet που διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο, όπως ένα Surface Pro, το Outlook θα το εντοπίσει και θα αλλάξει αυτόματα όταν συνδέετε ή αποσυνδέετε το πληκτρολόγιο. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών μόνοι σας με το πάτημα ενός κουμπιού σε αυτούς τους τύπους συσκευών.

Πρώτα, πρέπει να κάνετε ορατό το κουμπί εναλλαγής λειτουργίας. Στην κορυφή του προγράμματος-πελάτη του Outlook, κάντε κλικ στο βέλος Προσαρμογή της γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Λειτουργία αφής/ποντικιού” από το αναπτυσσόμενο μενού.

ο

Αυτό θα προσθέσει το κουμπί Λειτουργία αφής/ποντικιού στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης. Κάντε κλικ στο κουμπί και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη λειτουργία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

  Δοκιμάστε την ακοή σας με ένα iPhone και ένα ήσυχο δωμάτιο

ο

Εάν αλλάξετε σε Λειτουργία αφής, θα εμφανιστεί επίσης μια πρόσθετη γραμμή εργαλείων στη δεξιά πλευρά του Outlook.

Αυτή η γραμμή εργαλείων σάς επιτρέπει να εκτελείτε κοινές εντολές, όπως Διαγραφή, Απάντηση, κ.λπ. Οι εντολές θα αλλάξουν ανάλογα με το αν έχετε επιλέξει αλληλογραφία, μια εργασία ή μια συνάντηση. Αν αναρωτιέστε γιατί αυτή η γραμμή εργαλείων εμφανίζεται στα δεξιά, είναι για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αντίχειρά σας καθώς κρατάτε το tablet.