Δοκιμάστε την ακοή σας με ένα iPhone και ένα ήσυχο δωμάτιο

Η δυνατή μουσική μπορεί να βλάψει τα αυτιά σας και η καλύτερη στιγμή για να αρχίσετε να φροντίζετε την ακοή σας είναι τώρα. Εάν έχετε τη συνήθεια να ακούτε δυνατή μουσική ή έχετε παρατηρήσει ότι ακούτε τα περισσότερα πράγματα σε υψηλότερη ένταση, μπορεί ήδη να υποφέρετε από ήπια απώλεια ακοής. Ωστόσο, πριν πάτε σε γιατρό, θα πρέπει να δοκιμάσετε το Mimi Hearing, μια δωρεάν εφαρμογή για iOS που μπορεί να ελέγξει την ακοή σας. Το Mimi Hearing απαιτεί iOS 8 ή νεότερη έκδοση για να λειτουργήσει.

Το Mimi Hearing έχει διαμορφωθεί για να λειτουργεί με δύο δημοφιλή ακουστικά, ένα από τα οποία είναι τα Apple EarBuds που συνοδεύουν το iPhone σας. Η χρήση μη υποστηριζόμενων ακουστικών θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο ακριβή αποτελέσματα.

  Τι είναι το Xbox Smart Delivery και πώς λειτουργεί;

Η εφαρμογή μπορεί να εκτελέσει δύο τύπους δοκιμών. το γρήγορο τεστ που θα ελέγξει και τα δύο αυτιά για να δει πόσο καλά μπορείτε να ακούσετε έξι συχνότητες και το εκτεταμένο τεστ θα ελέγξει την ακουστική σας ικανότητα.

Η συχνότητα σας δοκιμάζει για έξι συχνότητες. Σας ζητείται να τοποθετήσετε τα ακουστικά και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Θα ακούσετε έναν ήχο μιας από τις έξι συχνότητες και χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στην οθόνη υποδεικνύετε σε ποιο αυτί μπορείτε να ακούσετε τον ήχο. Και τα δύο αυτιά θα δοκιμαστούν για τις έξι διαφορετικές συχνότητες. Η εκτεταμένη δοκιμή αναπαράγει τον ήχο και σας ζητά να υποδείξετε πότε ξεκινάτε να ακούτε και πόσο καιρό συνεχίζετε να τον ακούτε.

  Τρόπος χρήσης της ενσωματωμένης δυνατότητας γεωγραφίας στο Microsoft Excel

Τα αποτελέσματα για το γρήγορο τεστ δείχνουν πόση απώλεια ακοής έχετε σε κάθε αυτί και ποια είναι η τρέχουσα ηλικία ακοής σας. Οι εκτεταμένες δοκιμές δείχνουν πόσο καλά μπορείτε να ακούσετε κάθε τόνο σε κάθε αυτί. Δείχνει επίσης πόσο καλά μπορείτε να ακούσετε στην «Περιοχή ομιλίας». Η περιοχή ομιλίας είναι η συχνότητα όπου πέφτει η ανθρώπινη ομιλία και οι επικαλυπτόμενες περιοχές μεταξύ αυτής της περιοχής και της περιοχής ακοής σας δείχνουν τους ήχους που μπορείτε να ακούσετε.

Τα αποτελέσματα μπορούν να εξαχθούν ως αρχείο PDF. Εξάγονται σε μορφή που μπορείτε να δείξετε σε γιατρό.

  Πώς να υπολογίσετε την ποσοστιαία αλλαγή με συγκεντρωτικούς πίνακες στο Excel

Το ερώτημα εδώ είναι πόσο ακριβές είναι αυτό το τεστ; Οι προγραμματιστές εφαρμογών δεν ισχυρίζονται ότι είναι εκατό τοις εκατό ακριβές και τείνουμε να συμφωνούμε. Εάν δείτε ανησυχητικά αποτελέσματα στην εφαρμογή, επισκεφτείτε έναν γιατρό. Όσον αφορά τις προσωπικές μας εξετάσεις, δοκιμάσαμε την εφαρμογή σε κάποιον με γνωστή απώλεια ακοής και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά κοντά σε αυτά που χορηγήθηκαν από γιατρό.

Το Mimi Hearing δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για Android, αλλά είναι στα σκαριά.

Εγκαταστήστε το Mimi Hearing από το App Store