Πώς να αλλάξετε τη χώρα ή την περιοχή για το Apple ID σας

Το Apple ID είναι συγκεκριμένη για την περιοχή. Λειτουργεί μόνο για το κατάστημα της περιοχής/εξοχής για το οποίο δημιουργήθηκε. Οι εφαρμογές App Store τόσο σε συσκευές iOS όσο και σε Mac εντοπίζουν για ποιο κατάστημα δημιουργήθηκε ένα Apple ID και σας αλλάζουν σε αυτό. Το θέμα είναι να ελέγχεται η γεωγραφική κατανομή των εφαρμογών. Για παράδειγμα, το Pokèmon Go ήταν αρχικά διαθέσιμο μόνο στο App Store των ΗΠΑ. Οι χρήστες που διαμένουν εκτός των ΗΠΑ έπρεπε να δημιουργήσουν ένα νέο Apple ID για το κατάστημα των ΗΠΑ (αν δεν είχαν ήδη) για να το κατεβάσουν. Αυτό λειτουργεί καλά εάν δεν σας πειράζει να έχετε πολλά Apple ID και αν δεν σκοπεύετε να κάνετε αγορές στο App Store. Αν αντ’ αυτού θέλετε να αλλάξετε τη χώρα ή την περιοχή για το Apple ID σας αντί να δημιουργήσετε ένα νέο, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Προειδοποιήστε ότι αυτό θα απαιτήσει μια πιστωτική κάρτα που λειτουργεί στη χώρα/περιοχή στην οποία θέλετε να μεταβείτε.

  Πώς να ακολουθήσετε μια επαφή Skype

Ανοίξτε το App Store και μετακινηθείτε στο κάτω μέρος της καρτέλας “Επιλεγμένα”. Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι, συνδεθείτε πρώτα. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι, πατήστε το Apple ID σας και επιλέξτε «Προβολή Apple ID». Η επόμενη οθόνη διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Στην οθόνη “Λογαριασμός”, πατήστε “Χώρα/Περιοχή”. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε ξανά «Αλλαγή χώρας ή περιοχής».

Θα φορτωθεί μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες περιοχές. Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή στην οποία θέλετε να μεταβείτε και πατήστε επόμενο στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις του App Store για την περιοχή στην οποία μεταβαίνετε. Αυτό θα πάρει μερικά χτυπήματα. Η τελευταία οθόνη θα σας ζητήσει να ενημερώσετε τα στοιχεία χρέωσής σας.

  Πώς να βρείτε αντικρουόμενα αρχεία στο Dropbox

Εδώ χρειάζεται η πιστωτική σας κάρτα. πληκτρολογήστε τη σωστή διεύθυνση χρέωσης και τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας στην οθόνη και πατήστε το επόμενο ξανά στο κάτω μέρος.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Εάν δεν έχετε πιστωτική κάρτα που μπορείτε να εισαγάγετε, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο ή οποιαδήποτε άλλη για το θέμα αυτό για να αλλάξετε τη χώρα ή την περιοχή για το Apple ID σας.

Φυσικά, εάν δεν έχετε πιστωτική κάρτα που λειτουργεί στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν πρόκειται να αγοράσετε εφαρμογές ή να κάνετε αγορές εντός εφαρμογής στο εν λόγω κατάστημα. Εάν το μόνο που θέλετε είναι να κάνετε λήψη δωρεάν εφαρμογών, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα νέο Apple ID για το country store που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

  Τι είναι το Outlook Spaces της Microsoft; (γνωστός και ως Project Moca)