Πώς να κάνετε βιντεοκλήσεις με το Facebook Messenger

Το Facebook επιτρέπει σε οικογένειες και φίλους να παραμένουν σε επαφή ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο. Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα συνομιλίας μέσω βίντεο στο Facebook Messenger για να συνδεθείτε γρήγορα με έως και 50 άτομα στις περισσότερες σύγχρονες συσκευές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνομιλία βίντεο στο Facebook Messenger στο κινητό

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή Android, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Messenger απευθείας από το Google Play Store. Η Apple παρέχει την εφαρμογή Messenger για iPhone, iPad και Apple Watch μέσω του Apple App Store.

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή στο smartphone ή το tablet σας, ανοίξτε την και πατήστε τη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε την επαφή με την οποία θέλετε να συνομιλήσετε μέσω βίντεο. Εάν στο παρελθόν έχετε στείλει μηνύματα σε φίλους ή έχετε καλέσει φίλους στο Messenger, αυτά θα εμφανίζονται κάτω από τη γραμμή αναζήτησης.

  Πώς να συνδεθείτε στο Facebook από την υπογραφή σας στο Gmail

Επιλέξτε το άτομο και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Video Chat επάνω δεξιά.

Όταν λαμβάνετε μια κλήση, το Messenger σας ειδοποιεί αμέσως και μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε.

Όταν είστε στην κλήση, θα δείτε τον φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας στο κέντρο της οθόνης και τον εαυτό σας επάνω δεξιά. Τα κουμπιά στο επάνω μέρος, από αριστερά προς τα δεξιά, σας επιτρέπουν να ανοίξετε μια συνομιλία, να μεταδώσετε τη συνομιλία μέσω βίντεο σε μια διαθέσιμη συσκευή, να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της πίσω και της μπροστινής κάμερας ή να απενεργοποιήσετε την κάμερά σας.

  Πώς να σταματήσετε το Facebook να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στον Ιστό [Firefox]

Από την κάτω σειρά, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του φόντου σας, να προσθέσετε φίλους στη βιντεοκλήση σας, να θέσετε σε σίγαση το μικρόφωνό σας ή να τερματίσετε την κλήση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνομιλία βίντεο στο Facebook Messenger στην επιφάνεια εργασίας

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή με ενσωματωμένη κάμερα web ή επιτραπέζιο υπολογιστή με εξωτερική κάμερα web, μπορείτε να συνομιλήσετε μέσω βίντεο με οποιονδήποτε φίλο του Facebook μέσω του Messenger.

Ξεκινήστε κάνοντας είσοδο στο Facebook στο πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας. Κάντε κλικ στο «Messenger» στα αριστερά της αρχικής σελίδας του Facebook.

Ο σύνδεσμος προς το Messenger βρίσκεται γενικά στην ίδια θέση στη νέα διάταξη (παραπάνω) όπως ήταν στην παλιά διάταξη (παρακάτω).

Κάντε κλικ στο όνομα ή το avatar του ατόμου που θέλετε να καλέσετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο Video Chat επάνω δεξιά για να ξεκινήσετε την κλήση σας.

  Το Facebook προσθέτει αυτοκόλλητα στα σχόλια. Αυτή η επέκταση ξεφορτώνεται

Όταν ο φίλος σας απαντήσει, θα τη δείτε στο κέντρο της οθόνης και τον εαυτό σας κάτω δεξιά. Κάντε κλικ στα εικονίδια Βιντεοκάμερα και Μικρόφωνο για να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε το βίντεο και τον ήχο σας.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Οθόνη για κοινή χρήση της οθόνης σας. Πατήστε το κόκκινο εικονίδιο Τηλεφωνικός δέκτης για να τερματίσετε την κλήση.

Η συνομιλία μέσω βίντεο του Facebook Messenger είναι μια δωρεάν, εύκολα προσβάσιμη επιλογή που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε για να διατηρήσετε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας.