Πώς να κάνετε ένα διάλειμμα από κάποιον στο Facebook

Οι ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξελιχθεί από την παραδοσιακή προσέγγιση δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην ψυχική ευημερία των χρηστών τους. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν τη συνεργασία του Snapchat με το Headspace, μια δημοφιλή εφαρμογή διαλογισμού, το Instagram που επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις για χρήστες που στέλνουν υβριστικά μηνύματα σε άλλους, κ.λπ. Το Facebook επίσης έχει εισαγάγει παρόμοιες λειτουργίες. ένα τέτοιο χαρακτηριστικό για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα είναι – Κάντε ένα διάλειμμα. Σε αυτό το άρθρο, σας φέρνουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς να κάνετε ένα διάλειμμα από κάποιον στο Facebook ή να κάνετε σίγαση κάποιου στο Facebook και πώς διαφέρουν το Facebook για ένα διάλειμμα και το unfollow.

Πώς να κάνετε ένα διάλειμμα από κάποιον στο Facebook

Ακολουθήστε μερικές διαφορές μεταξύ Facebook Κάντε ένα διάλειμμα έναντι της δυνατότητας μη παρακολούθησης.

  • Όταν κάνετε ένα διάλειμμα από ένα άτομο/προφίλ στην πλατφόρμα, ουσιαστικά το κάνετε σίγαση για αόριστο χρονικό διάστημα.
  • Οι αναρτήσεις τους σταματούν να εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων σας και, ομοίως, τυχόν αναρτήσεις που κάνετε δεν θα εμφανίζονται στη ροή τους.
  • Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου για τις αναρτήσεις που βρίσκονται ήδη στο χρονολόγιό σας για να εμποδίσετε το άτομο να τις δει.
  • Όλες οι αμοιβαίες ετικέτες μεταξύ εσάς και του ατόμου θα διαγραφούν μαζί με τις αναρτήσεις που γίνονται στα χρονοδιαγράμματα του άλλου.
  • Το προφίλ του ατόμου δεν θα ζητείται/ειδοποιείται όταν προσθέτετε ετικέτες, στέλνετε μηνύματα, καθώς και αναρτήσεις που γίνονται από τους φίλους σας που προσθέτουν ετικέτα στο ενδιαφερόμενο άτομο δεν θα εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων σας κ.λπ.
  • Διαφέρει από την επιλογή κατάργησης παρακολούθησης, καθώς το επιλεγμένο άτομο δεν θα μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν καταργείτε την παρακολούθηση κάποιου, δηλαδή μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας αφού το καταργήσετε.
  Πώς να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν μια σελίδα στο Facebook είναι ζωντανή

Σκοπός του είναι να διευκολύνει τους χρήστες μέσω μιας αλλαγής στην κατάσταση της σχέσης χωρίς να προβαίνουν σε σοβαρές ενέργειες όπως ο αποκλεισμός ή η κατάργηση φιλίας του άλλου ατόμου. Δεν έχει χρονικό όριο και μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από κάποιον για όσο χρόνο επιθυμείτε/χρειάζεστε. Το άτομο από το οποίο κάνετε ένα διάλειμμα δεν θα ειδοποιηθεί για τις ενέργειές σας, αποτρέποντας έτσι τυχόν άβολες συνομιλίες. Τώρα, αφού κατανοήσουμε αυτήν τη δυνατότητα, ας προχωρήσουμε στο πώς να κάνουμε ένα διάλειμμα από κάποιον στο Facebook.

Σημείωση: Τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων, διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως ελέγξτε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οτιδήποτε.

Το να κάνετε ένα διάλειμμα από κάποιον στο Facebook είναι αρκετά εύκολο και απαιτεί μόνο μερικά πατήματα. Για κάποιο περίεργο λόγο, η δυνατότητα λήψης ενός διαλείμματος δεν είναι διαθέσιμη σε προγράμματα περιήγησης για υπολογιστές και μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από κάποιον μόνο μέσω της εφαρμογής για κινητά ή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης για κινητά.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Facebook στην κινητή συσκευή σας πατώντας στο εικονίδιο της εφαρμογής.

2. Πατήστε στο κουμπί αναζήτησης και πληκτρολογήστε το όνομα του ατόμου από το οποίο θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα. Επισκεφτείτε το προφίλ τους.

3. Πατήστε το κουμπί Φίλοι. Επιλέξτε την επιλογή Take a Break από το μενού.

Σημείωση: Σε ορισμένες συσκευές, θα χρειαστεί να πατήσετε σε τρεις οριζόντιες κουκκίδες για να προβάλετε τις Ρυθμίσεις προφίλ.

  Πώς να ελέγξετε εάν τα δεδομένα σας στο Facebook διέρρευσαν στην Cambridge Analytica

Επιλέξτε Take a Break από το μενού.

4. Στο παρακάτω αναδυόμενο παράθυρο Δείτε λιγότερα από το *όνομα του ατόμου*, πατήστε Εμφάνιση Επιλογών για να ρυθμίσετε με ακρίβεια τις ρυθμίσεις.

5. Από τις παρεχόμενες επιλογές, επιλέξτε Περιορισμός όπου βλέπετε. Οι αναρτήσεις του ατόμου και οι αναρτήσεις στις οποίες έχει επισημανθεί δεν θα εμφανίζονται στη ροή σας και επίσης δεν θα σας ζητηθεί να στείλετε μήνυμα ή να προσθέσετε ετικέτα στο άτομο αφού κάνετε αυτήν την επιλογή. Πατήστε το κουμπί Αποθήκευση.

6. Εάν θέλετε να αποκρύψετε τις αναρτήσεις σας από αυτό το άτομο, πατήστε Εμφάνιση Επιλογών και επιλέξτε Απόκρυψη της ανάρτησής σας από στην επόμενη οθόνη. Αυτή η επιλογή θα προσθέσει έμμεσα το άτομο στη λίστα περιορισμένων φίλων. Θυμηθείτε να πατήσετε Αποθήκευση.

7. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου των προηγούμενων αναρτήσεων εσάς και του ενδιαφερόμενου ατόμου, πατήστε στην ενότητα Εμφάνιση επιλογών στην Επεξεργασία ποιος μπορεί να δει προηγούμενες αναρτήσεις.

8. Επιλέξτε Επεξεργασία όλων των αναρτήσεών μου και των αναρτήσεων στις οποίες έχω επισημανθεί και Αποθήκευση. Τυχόν αναρτήσεις που γίνονται από εσάς και το άτομο στα χρονικά όρια του άλλου θα διαγραφούν και θα αφαιρεθεί η ετικέτα από τις αναρτήσεις του. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αλλάξετε μεμονωμένα τις ρυθμίσεις απορρήτου κάθε προηγούμενης ανάρτησης.

Έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία του πώς να κάνετε ένα διάλειμμα από κάποιον στο Facebook.

Εάν δεν μπορείτε να δείτε την επιλογή Κάντε διάλειμμα όταν πατάτε στο Friends όπως φαίνεται στο Βήμα 3, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας είναι ενημερωμένη. Για να ενημερώσετε την εφαρμογή Facebook, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

1. Πατήστε στο εικονίδιο της εφαρμογής Google Play.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις αναρτήσεις με καρτέλες στο Facebook

2. Είτε πραγματοποιήστε αναζήτηση για το Facebook είτε πατήστε στην εικόνα που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου.

3. Ελέγξτε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για το Facebook. Εάν ναι, πατήστε στο κουμπί Ενημέρωση και περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της ενημέρωσης.

4. Μόλις ενημερωθεί η εφαρμογή, προχωρήστε και ελέγξτε εάν είναι διαθέσιμη η επιλογή “Διακοπή λειτουργίας”.

Εάν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θέλετε να επαναφέρετε τις αλλαγές, μπορείτε να επαναφέρετε όλες τις παραπάνω προτιμήσεις στην προεπιλεγμένη τους κατάσταση και να τερματίσετε το διάλειμμα. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε με μη αυτόματο τρόπο το άτομο (μόνο εάν θέλετε να δείτε τις αναρτήσεις του στη ροή ειδήσεων σας) και να το αφαιρέσετε από την περιορισμένη λίστα σας. Ακολουθήστε τα σημεία που δίνονται για να εκτελέσετε τις αντίστοιχες ενέργειες.

  • Για να ακολουθήσετε το άτομο, απλώς επισκεφτείτε το προφίλ του και πατήστε το κουμπί Παρακολούθηση.
  • Για να τα αφαιρέσετε από την περιορισμένη λίστα, πατήστε το κουμπί Φίλοι στο προφίλ τους και επιλέξτε Επεξεργασία λιστών φίλων (ή Προσθήκη σε άλλη λίστα). Ανοίξτε την Περιορισμένη λίστα και πατήστε το εικονίδιο ελέγχου δίπλα στο όνομα του ατόμου για να το αφαιρέσετε από τη λίστα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να σας διδάξετε πώς να κάνετε ένα διάλειμμα από κάποιον στο Facebook ή να κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Facebook και τη διαφορά μεταξύ του Facebook take a break και unfollow. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.