Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 10

Ένας από τους λόγους για τους οποίους αρέσει στους χρήστες τα Windows 10 είναι η δυνατότητα προσαρμογής του για να ταιριάζει στις ανάγκες και την αισθητική τους. Από ρυθμίσεις όπως η αλλαγή ταπετσαρίας έως την επιλογή χρωμάτων έμφασης, τα Windows 10 προσφέρουν πολλές επιλογές. Το μενού Έναρξη και η γραμμή εργασιών, δύο από τα πιο προσβάσιμα στοιχεία του UI, μπορούν επίσης να προσαρμοστούν όπως επιθυμείτε. Κάποιος μπορεί να αλλάξει το χρώμα της γραμμής εργασιών στα παράθυρα 10 και αν ψάχνετε για συμβουλές σχετικά με το ίδιο, σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 10, ώστε να μπορείτε να κάνετε αλλαγή χρώματος της γραμμής εργασιών.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 10

Πρώτον, η επιλογή αλλαγής χρώματος της γραμμής εργασιών Windows 10 εμφανίστηκε μόνο μετά την ενημέρωση των Windows 10 1903 Μαΐου 2019. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows 10, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update και εγκαταστήστε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις.

Στη συνέχεια, το μενού έναρξης, η γραμμή εργασιών και το κέντρο δράσης συνδέονται όλα μαζί ως ένα τεράστιο στοιχείο διεπαφής χρήστη και και τα τρία έχουν το ίδιο χρώμα. Η επιλογή να ορίσετε διαφορετικά χρώματα για καθένα από αυτά δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Με αυτά τα λόγια, εδώ είναι πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών των Windows –

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα ήχου Bluetooth στα Windows 10

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ενεργοποιήσετε το μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο του οδοντωτού τροχού για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο Personalization.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα Χρώματα χρησιμοποιώντας το μενού που υπάρχει στα αριστερά.

4. Αναπτύξτε το μενού Επιλογή επιλογής χρώματος στο δεξιό πλαίσιο και επιλέξτε Σκούρο.

Σημείωση: Για ορισμένους λόγους, το φωτεινό θέμα δεν επιτρέπει προσαρμοσμένα χρώματα για τη γραμμή εργασιών, το μενού έναρξης και άλλα στοιχεία διεπαφής χρήστη και επομένως, θα χρειαστεί να μεταβείτε στο θέμα Σκούρο.

5. Πριν επιλέξετε ένα χρώμα έμφασης, κάντε κύλιση προς τα κάτω στον πίνακα και επιλέξτε το πλαίσιο για Έναρξη, γραμμή εργασιών και κέντρο ενεργειών στην περιοχή Εμφάνιση χρώματος έμφασης στις ακόλουθες επιφάνειες για προεπισκόπηση της επιλογής σας.

6. Τέλος, επιλέξτε ένα χρώμα έμφασης της προτίμησής σας και η γραμμή εργασιών θα αλλάξει αυτόματα σε αυτό το χρώμα.

7. Θα βρείτε πολλές επιλογές χρωμάτων στις ενότητες Πρόσφατα χρώματα και χρώματα παραθύρων. Προχωρήστε και παίξτε μαζί τους μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει με την αισθητική σας.

8. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με καμία από τις υπάρχουσες επιλογές χρωμάτων, κάντε κλικ στο κουμπί + Προσαρμοσμένο χρώμα και επιλέξτε το χρώμα έμφασης.

9. Στο πλαίσιο διαλόγου Επιλογή χρώματος προσαρμοσμένης έμφασης, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα για εναλλαγή μεταξύ μοντέλων χρωμάτων RGB και HSV, εισαγάγετε ακριβείς τιμές για κανάλια Κόκκινο, Πράσινο και Μπλε ή απευθείας εισαγάγετε έναν προσαρμοσμένο δεκαεξαδικό κωδικό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε emoji σε ονόματα φακέλων στα Windows 10

10. Αφού τελειοποιήσετε την επιλογή χρώματος, κάντε κλικ στο Τέλος για να ορίσετε το χρώμα έμφασης.

Σημείωση 1: Εάν το επιλεγμένο χρώμα έμφασης δεν εφαρμόζεται σωστά, απενεργοποιήστε τα Φίλτρα χρωμάτων στις ρυθμίσεις Ευκολίας πρόσβασης μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Ευκολία πρόσβασης > Όραση > Φίλτρα χρώματος.

Σημείωση 2: Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στα Windows να επιλέξουν αυτόματα ένα χρώμα με βάση την ταπετσαρία σας. Για αυτό, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Αυτόματη επιλογή χρώματος έμφασης από το φόντο μου. Τώρα κάθε φορά που αλλάζετε την ταπετσαρία σας, τα Windows θα αλλάζουν αυτόματα το χρώμα της γραμμής εργασιών.

Τώρα ξέρετε πώς μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 10.

Επαγγελματική συμβουλή: Αλλάξτε το χρώμα της γραμμής εργασιών εάν τα Windows δεν είναι ενεργοποιημένα

Όλες οι προαναφερθείσες επιλογές προσαρμογής είναι διαθέσιμες μόνο σε χρήστες με ενεργοποιημένη έκδοση των Windows. Ωστόσο, ακόμα κι αν τα Windows σας δεν είναι ενεργοποιημένα, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε το ίδιο.

Σημείωση: Να είστε προσεκτικοί κατά την τροποποίηση του Μητρώου, καθώς τυχόν ατυχήματα μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητα ζητήματα.

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας τα πλήκτρα Windows + R μαζί.

2. Πληκτρολογήστε regedit και κάντε κλικ στο OK για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

  Πώς να ασφαλίσετε το Synology NAS σας από το Ransomware

3. Πλοηγηθείτε με μη αυτόματο τρόπο στην παρακάτω διαδρομή ή απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε τη διαδρομή στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε το πλήκτρο Enter.

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionThemesPersonalize

4. Κάντε διπλό κλικ στο κλειδί ColorPrevalence στο δεξιό πλαίσιο και αλλάξτε τα δεδομένα τιμής σε 1. Κάντε κλικ στο OK για αποθήκευση.

5. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς τα κάτω HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop και κάντε διπλό κλικ στο AutoColorization. Αλλάξτε τα δεδομένα τιμής σε 1 και κάντε κλικ στο OK.

5. Κλείστε τώρα τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τη διαδικασία Εξερεύνηση των Windows από τη Διαχείριση εργασιών για να τεθεί σε ισχύ η προσαρμογή. Αυτό είναι, τώρα μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα παράθυρα 10 σύμφωνα με την επιλογή σας.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα παράθυρα 10. Τώρα μπορείτε να μάθετε πώς να αλλάξετε το χρώμα της γραμμής εργασιών στα Windows 10, μπορείτε να κάνετε αλλαγή χρώματος της γραμμής εργασιών όποτε θέλετε. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προσαρμογής της γραμμής εργασιών στα Windows 10, για παράδειγμα, Εμφάνιση ταχύτητας Διαδικτύου, θερμοκρασίας CPU & GPU στη γραμμή εργασιών κ.λπ. Ενημερώστε μας εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες οδηγίες προσαρμογής των Windows 10/Windows 11 στον ιστότοπό μας .