Πώς να ευθυγραμμίσετε πίνακες και εικόνες στο Microsoft Word

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να μετακινήσετε μια εικόνα ή έναν πίνακα σε ένα έγγραφο του Microsoft Word; Τα αποτελέσματα είναι συνήθως μια μικρής κλίμακας καταστροφή. Η μετακίνηση αυτών των δύο στοιχείων καταστρέφει ένα τέλεια μορφοποιημένο έγγραφο. Για να μετακινήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες αποκοπής και επικόλλησης και να χρησιμοποιείτε τα δικά τους ειδικά εργαλεία ευθυγράμμισης για να διορθώσετε προβλήματα μορφοποίησης που ενδέχεται να προκύψουν μετά. Δείτε πώς μπορείτε να ευθυγραμμίσετε πίνακες και εικόνες στο Microsoft Word.

Στοίχιση πινάκων

Εισαγάγετε έναν πίνακα στο έγγραφό σας. Κάντε δεξί κλικ μέσα σε οποιοδήποτε κελί. Δεν έχει σημασία αν το κελί έχει δεδομένα σε αυτό ή όχι. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε την επιλογή Ιδιότητες πίνακα. Το παράθυρο Ιδιότητες πίνακα έχει πολλές καρτέλες που ασχολούνται με τη στοίχιση και άλλες πτυχές ενός πίνακα. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Πίνακας και όχι σε καμία από τις άλλες καρτέλες, π.χ. στη γραμμή, στη στήλη ή στην καρτέλα κελιού.

  Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο χρησιμοποιώντας το Google Blogger

Η καρτέλα Πίνακας έχει μια ενότητα στοίχισης όπου μπορείτε να επιλέξετε πώς θέλετε να την ευθυγραμμίσετε. Εάν ο πίνακας σας είναι μικρός και θέλετε το κείμενο να καταλαμβάνει τον κενό χώρο γύρω από τον πίνακα αντί να εμφανίζεται μετά από αυτόν, μεταβείτε στην ενότητα Αναδίπλωση κειμένου και επιλέξτε “Γύρω”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τοποθέτηση και μπορείτε να ορίσετε σε ίντσες πού θέλετε να προστεθεί ο πίνακας. Μπορείτε επίσης να σύρετε το τραπέζι και να το αφήσετε εκεί που θέλετε να το τοποθετήσετε, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό θα μετατραπεί σε καταστροφή.

  Τρόπος προβολής αρχειοθετημένων μηνυμάτων στο Messenger

Στοίχιση εικόνων

Για τις εικόνες, υπάρχουν παρόμοιες επιλογές. Από προεπιλογή, όλοι οι πίνακες και οι εικόνες ακολουθούν την ίδια στοίχιση με το κείμενο που προηγήθηκε. Επιπλέον, η αναδίπλωση κειμένου είναι πάντα ρυθμισμένη σε in-line, πράγμα που σημαίνει ότι κανένα στοιχείο δεν θα επικαλύπτει το άλλο.

Εισαγάγετε μια εικόνα και κάντε δεξί κλικ σε αυτήν. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε Αναδίπλωση κειμένου> Περισσότερες επιλογές διάταξης.

Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που ονομάζεται Διάταξη. Εάν θέλετε η εικόνα να μην ευθυγραμμίζεται με το κείμενο, πρέπει να επιλέξετε μια επιλογή διαφορετική από το «Σε ευθυγράμμιση με το κείμενο». Μην χρησιμοποιείτε την επιλογή Πίσω από το κείμενο εκτός εάν προσπαθείτε να εισαγάγετε ένα υδατογράφημα και μην χρησιμοποιήσετε την επιλογή μπροστά από το κείμενο, διαφορετικά το κείμενο θα αποκλειστεί. Τα άλλα σάς επιτρέπουν να μετακινείτε ελεύθερα την εικόνα όπου θέλετε.

  Πώς να κάνετε σίγαση της ιστορίας ενός χρήστη στο Instagram

Δεν υπάρχουν επιλογές για τη στοίχιση μιας εικόνας αριστερά ή δεξιά. Πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα Θέση όπου μπορείτε να ορίσετε οριζόντια ή/και κάθετη στοίχιση. Επιλέξτε την επιλογή στοίχισης και ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα της. Επιλέξτε πώς θέλετε να ευθυγραμμίσετε την εικόνα. Η στοίχιση μπορεί να είναι σχετική με τη σελίδα, τα επάνω ή κάτω περιθώρια ή την τρέχουσα γραμμή.