Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο χρησιμοποιώντας το Google Blogger

Εάν θέλετε να γράφετε αναρτήσεις ιστολογίου, χρειάζεστε ένα ιστολόγιο για να κρατάτε αυτές τις αναρτήσεις. Το Blogger της Google είναι μια δωρεάν, απλή πλατφόρμα blogging που είναι γεμάτη με χρήσιμα εργαλεία. Δείτε πώς να ξεκινήσετε.

Εάν έχετε πάει ποτέ σε έναν ιστότοπο που είχε “blogspot” στη διεύθυνση URL, έχετε επισκεφτεί ένα ιστολόγιο που χρησιμοποιεί το Google Blogger. Είναι μια πολύ δημοφιλής πλατφόρμα blogging επειδή είναι δωρεάν—απλώς χρειάζεστε έναν δωρεάν λογαριασμό Google, τον οποίο έχετε ήδη εάν έχετε διεύθυνση Gmail—και δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κανέναν τεχνικό οδηγό για να το ρυθμίσετε ή να δημοσιεύσετε το ιστολόγιό σας αναρτήσεις. Δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη πλατφόρμα blogging και δεν είναι η μόνη δωρεάν επιλογή, αλλά είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε το blogging.

  Virtually Forgotten: Το Virtual Boy της Nintendo, 25 χρόνια αργότερα

Δημιουργήστε το ιστολόγιό σας

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό σημαίνει σύνδεση στο Gmail, αλλά αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό Gmail, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εδώ.

Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο πλέγμα με εννέα κουκκίδες επάνω δεξιά για να ανοίξετε τη λίστα των εφαρμογών Google και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Blogger”.

Στη σελίδα που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία του ιστολογίου σας».

Επιλέξτε ένα εμφανιζόμενο όνομα που θα βλέπουν οι χρήστες όταν διαβάζουν το ιστολόγιό σας. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας όνομα ή η λαβή του email σας. Μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα.

Αφού εισαγάγετε ένα όνομα, κάντε κλικ στο «Συνέχεια στο Blogger».

ο

Είστε πλέον έτοιμοι να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας. Προχωρήστε και κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία νέου ιστολογίου”.

  Το Icecream Image Resizer είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα αλλαγής μεγέθους εικόνας με προεπιλογές μεγέθους

Θα ανοίξει ο πίνακας “Δημιουργία νέου ιστολογίου”, όπου πρέπει να επιλέξετε τίτλο, διεύθυνση και θέμα για το ιστολόγιό σας.

ο

Ο Τίτλος θα είναι το όνομα που εμφανίζεται στο ιστολόγιο, η Διεύθυνση είναι η διεύθυνση URL που θα χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιστολόγιό σας και το Θέμα είναι η διάταξη και ο συνδυασμός χρωμάτων για το ιστολόγιό σας. Όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν αργότερα, επομένως δεν είναι κρίσιμο να τα αποκτήσετε αμέσως.

Η διεύθυνση του ιστολογίου σας πρέπει να είναι [something].blogspot.com. Όταν ξεκινάτε να πληκτρολογείτε μια διεύθυνση, ένα χρήσιμο αναπτυσσόμενο μενού σάς δείχνει ποια θα είναι η τελική διεύθυνση. Μπορείτε να κάνετε κλικ στην πρόταση για να συμπληρώσετε αυτόματα το τμήμα “.blogspot.com”.

Εάν κάποιος έχει ήδη χρησιμοποιήσει τη Διεύθυνση που θέλετε, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι πρέπει να επιλέξετε κάτι άλλο.

  8 Τα καλύτερα εργαλεία και λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και διαμόρφωσης δικτύου

Αφού επιλέξετε έναν τίτλο, μια διαθέσιμη διεύθυνση και ένα θέμα, κάντε κλικ στο “Δημιουργία ιστολογίου!” κουμπί.

ο

Η Google θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να αναζητήσετε ένα εξατομικευμένο όνομα τομέα για το ιστολόγιό σας, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Κάντε κλικ στο «Όχι ευχαριστώ» για να συνεχίσετε. (Εάν έχετε ήδη έναν τομέα στον οποίο θέλετε να κατευθύνετε το ιστολόγιό σας, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή στο μέλλον, αλλά δεν είναι απαραίτητο.)

Το πλαίσιο Google Domains, με

Συγχαρητήρια, δημιουργήσατε το ιστολόγιό σας! Τώρα είστε έτοιμοι να γράψετε την πρώτη σας ανάρτηση στο blog. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί “Νέα ανάρτηση”.

ο

Αυτό ανοίγει την οθόνη επεξεργασίας. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε εδώ, αλλά τα βασικά είναι να εισαγάγετε έναν τίτλο και κάποιο περιεχόμενο.