Πώς να επιβάλετε τη σκοτεινή λειτουργία σε κάθε ιστότοπο στο Google Chrome

Το Chrome 78 έχει ένα νέο κόλπο στο μανίκι του. Μπορεί να ενεργοποιήσει αναγκαστικά τη σκοτεινή λειτουργία σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε, δίνοντας τέλος σε αυτά τα εκτυφλωτικά λευκά φόντα στην ωραία σκούρα επιφάνεια εργασίας σας.

Ενημέρωση: Από το Chrome OS 78, αυτή η σημαία προφανώς προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο Chrome OS. Μην το δοκιμάσετε εάν χρησιμοποιείτε Chromebook ή θα χρειαστεί να επαναφέρετε το Chrome OS μετά.

Αυτή είναι μια λύση Brute-Force

Το Google Chrome διαθέτει ήδη μια ενσωματωμένη λειτουργία σκοτεινής λειτουργίας. Οι ιστότοποι μπορούν να μεταβούν αυτόματα σε σκοτεινή λειτουργία εάν τη χρησιμοποιείτε, με την προϋπόθεση ότι ο ιστότοπος το υποστηρίζει. Αλλά οι περισσότεροι ιστότοποι δεν διαθέτουν αυτόματη σκοτεινή λειτουργία—ή οποιαδήποτε σκοτεινή λειτουργία.

Αντί να περιμένουμε εκατομμύρια ιστότοπους να μεταβούν στη σκοτεινή λειτουργία, η νέα επιλογή του Chrome “Force Dark Mode for Contents Web” θα κάνει όλους αυτούς τους φωτεινούς ιστότοπους σκοτεινούς. Είναι λίγο σαν να χρησιμοποιείτε το “Smart Invert” σε ένα iPhone—τα ανοιχτά χρώματα θα γίνουν φωτεινά, αλλά θα αφήσουν τις εικόνες μόνες.

  Σχολιάστε συνημμένα για το Gmail Σας επιτρέπει να προσθέτετε σχόλια και να σχεδιάζετε αρχεία [Chrome]

Αυτή είναι μια λύση ωμής βίας και δεν θα είναι τόσο όμορφη όσο να περιμένεις ιστότοπους να ενεργοποιήσουν τα δικά τους λαμπερά νέα σκοτεινά θέματα. Αλλά θα κάνει τον ιστό σκοτεινό παντού. Προηγουμένως, μπορούσατε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που έκαναν αυτόματα σκοτεινούς τους ανοιχτούς ιστότοπους. Τώρα, είναι ενσωματωμένο στο Chrome.

Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής δεν θα ενεργοποιήσει τη σκοτεινή λειτουργία στο Chrome—για αυτό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή σκοτεινής λειτουργίας σε όλο το λειτουργικό σύστημα. Για παράδειγμα, στα Windows 10, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Χρώματα και επιλέξτε «Σκούρο» στην ενότητα Επιλογή της προεπιλεγμένης λειτουργίας εφαρμογής. Στο macOS, ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία από τις Προτιμήσεις συστήματος > Γενικά.

Πώς να επιβάλετε τη σκοτεινή λειτουργία σε όλους τους ιστότοπους

Θέλετε να το δοκιμάσετε; Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη ως κρυφή σημαία στο Chrome 78. Όπως όλες οι σημαίες, είναι μια πειραματική επιλογή που μπορεί να αλλάξει ή να καταργηθεί ανά πάσα στιγμή. Μια μέρα μπορεί να μετατραπεί σε μια κατάλληλη επιλογή στην οθόνη Ρυθμίσεις του Chrome ή μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε επεκτάσεις στο Chrome

Για να το βρείτε, πληκτρολογήστε “chrome://flags” στο κύριο πλαίσιο του Chrome και πατήστε Enter.

Αναζητήστε τη “Σκοτεινή λειτουργία” στο πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας Πειράματα που εμφανίζεται.

Η εύρεση του

Κάντε κλικ στο πλαίσιο στα δεξιά της «Επιβολής σκοτεινής λειτουργίας για περιεχόμενο Web» και επιλέξτε «Ενεργοποιημένο» για την προεπιλεγμένη ρύθμιση.

Κάντε κλικ στην «Επανεκκίνηση» για επανεκκίνηση του Chrome. Το Chrome θα κλείσει και θα επανεκκινήσει όλες τις ανοιχτές ιστοσελίδες σας. Φροντίστε να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο σε αυτές τις σελίδες —για παράδειγμα, πράγματα που έχετε πληκτρολογήσει σε πλαίσια κειμένου— πριν επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης.

  Πώς να προσθέσετε προστασία Windows Defender στο Chrome

Περιηγηθείτε και δείτε πώς λειτουργεί. Εάν δεν σας αρέσει, επιστρέψτε στην οθόνη Πειράματα του Chrome, αλλάξτε αυτήν την επιλογή σε “Προεπιλογή” και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης. Το Chrome θα σταματήσει να μπλέκει με τα χρώματα του ιστότοπου αφού απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλες επιλογές Force Dark Mode. Οι διαφορετικές λειτουργίες θα παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα σε ιστοσελίδες. Μερικά από αυτά θα αντιστρέψουν ακόμη και φωτεινές εικόνες, μετατρέποντας αυτές τις εικόνες σκοτεινές. Αυτό θα κάνει τις εικόνες να φαίνονται διαφορετικές, φυσικά, αλλά μπορεί να είναι βολικό εάν θέλετε μια σταθερά σκοτεινή επιφάνεια εργασίας.

Μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία αν δεν σας αρέσει. Η σκοτεινή λειτουργία είναι μοντέρνα, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι καλύτερη για εσάς. Παρόλα αυτά, μας αρέσει η σκοτεινή λειτουργία ούτως ή άλλως.