Βρείτε αυτόματα αναπάντητα email και προσθέστε μια ετικέτα σε αυτά στο Gmai

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι, και πιθανότατα θα είναι για το άμεσο μέλλον, ένα σημαντικό γουρούνι στη ζωή μας, τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική. Εάν η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η απάντηση σε παλιά δεν είναι αρκετά χρονοβόρα, πρέπει επίσης να παρακολουθείτε ποια email που στείλατε έχουν μείνει αναπάντητα, ώστε να μπορείτε να στέλνετε υπενθυμίσεις και να τα παρακολουθείτε. Πριν από μια εβδομάδα η Google μοιράστηκε ένα σενάριο στο ιστολόγιο προγραμματιστή της για να αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Το σενάριο ελέγχει τον φάκελο “Απεσταλμένα” για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στείλατε πριν από έως και 7 ημέρες. Όλα τα email που στείλατε αλλά δεν έχετε λάβει απάντηση φέρουν την ένδειξη “Αναμονή απάντησης” ώστε να είναι ευκολότερο για εσάς να τα βρείτε.

  Πώς να κρύψετε τα likes στο Facebook

Το σενάριο είναι απλό στη χρήση. Μόλις το εγκαταστήσετε, κάντε κλικ στην αναπαραγωγή και δώστε του άδεια την πρώτη φορά που εκτελείται. Μόλις εκτελεστεί το σενάριο, επισκεφτείτε το φάκελο Sent στο Gmail και θα δείτε ποια από τα email σας δεν έχουν απαντηθεί.

Η βάση για την επισήμανση ενός email ως “Αναμονή απάντησης” είναι ότι ήσασταν το τελευταίο άτομο, σε μια συνομιλία μέσω email, που έστειλε ένα μήνυμα και δεν ελήφθη απάντηση από κανέναν από τους παραλήπτες αυτού του email. Το σενάριο παρακολουθεί μόνο το πλαίσιο Απεσταλμένα, αλλά μπορείτε να επεξεργαστείτε το σενάριο για να παρακολουθείτε άλλα εισερχόμενα, να αυξήσετε τον αριθμό των ημερών σε περισσότερες από 7 και να εξαιρέσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επισημαίνονται με μια συγκεκριμένη ετικέτα. Εάν έχετε τον έλεγχο του σεναρίου για αναπάντητα email παλαιότερα των επτά ημερών, κινδυνεύετε να επιβραδυνθεί το σενάριο.

  Πώς να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε ένα Raspberry Pi

Στην ακατέργαστη μορφή του, το σενάριο έχει ένα μειονέκτημα. Η βάση για να ελέγξετε εάν ένα email έμεινε αναπάντητο είναι ποιος ήταν το τελευταίο άτομο στο νήμα που απάντησε σε αυτό. Εάν ήσασταν εσείς, τότε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επισημαίνεται ως Σε αναμονή απάντησης ακόμα κι αν η ίδια η συνομιλία έχει τελειώσει. Το σενάριο επίσης δεν έχει κανένα ερέθισμα, επομένως πρέπει να το εκτελέσετε χειροκίνητα. Ωστόσο, μπορείτε να ρυθμίσετε μια σκανδάλη για αυτό εύκολα και να το έχετε να λειτουργεί κάθε μέρα σε μια συγκεκριμένη ώρα. Το σενάριο μπορεί ακόμα να εκτελεστεί με μη αυτόματο τρόπο. Η σκανδάλη απλώς αυτοματοποιεί τη διαδικασία και σας εμποδίζει να θυμάστε να το κάνετε.

  6 καλύτερα εργαλεία ανάλυσης εύρους ζώνης και επισκεψιμότητας

Για να αυξήσετε το όριο ημέρας για τον έλεγχο των αναπάντητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επεξεργαστείτε την τιμή για τη μεταβλητή “var DAYS_TO_SEARCH = 7;”. Για να ελέγχει το σενάριο μόνο για μεμονωμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα οποία δεν έχουν απαντηθεί, και όχι για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα νήμα, αλλάξτε την τιμή της μεταβλητής “var SINGLE_MESSAGE_ONLY = true;” στο Αληθινό.

Λάβετε το σενάριο αναμονής απάντησης εδώ

Μέσω ιστολογίου προγραμματιστών Google Apps