Πώς να επαναφέρετε ένα ανεπιθύμητο SMS στο iOS 11

Μιλήσαμε για τη νέα δυνατότητα φιλτραρίσματος SMS στο iOS 11. Μπορείτε να φιλτράρετε τα ανεπιθύμητα SMS στο iOS 11 με τη σωστή εφαρμογή φιλτραρίσματος. Όλα τα ανεπιθύμητα μηνύματά σας, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Ανεπιθύμητα SMS στην εφαρμογή Μηνύματα. Δεν βλέπετε ποτέ μια ειδοποίηση για αυτά τα μηνύματα και μένουν έξω από τα εισερχόμενά σας. Η δυνατότητα είναι εντυπωσιακή και τα πάντα εκτός από τις εφαρμογές μπορούν να κάνουν λάθη. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε ένα ανεπιθύμητο SMS στο iOS 11 και να το επιστρέψετε στα εισερχόμενά σας.

Whitelist The Sender

Μια καλή εφαρμογή φιλτραρίσματος SMS θα πρέπει να έχει μια λειτουργία λίστας επιτρεπόμενων. Εάν φιλτράρετε ανεπιθύμητα SMS στο iPhone σας, τότε το κάνετε μέσω μιας εφαρμογής. Ελέγξτε για να δείτε εάν η εφαρμογή διαθέτει μια λειτουργία λίστας επιτρεπόμενων και χρησιμοποιήστε την για να επαναφέρετε ένα ανεπιθύμητο SMS και να το επιστρέψετε στα εισερχόμενά σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το ιστορικό αναζήτησης Spotlight στο iOS 10

Αποθήκευση ως επαφή

Οι εφαρμογές φιλτραρίσματος SMS χρησιμοποιούν διαφορετικές παραμέτρους για να αποφασίσουν εάν ένα SMS είναι ανεπιθύμητο ή όχι. Μία από αυτές τις παραμέτρους είναι να ελέγξετε εάν ο αποστολέας είναι επαφή ή όχι. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια οκνηρή προσέγγιση, αλλά είναι λογικό. Ακόμη και η Apple χρησιμοποιεί την ίδια παράμετρο για να σταματήσει το spam στο iMessage. Απλώς φιλτράρει τα iMessages από άγνωστους αποστολείς.

Εάν έχετε μια εφαρμογή φιλτραρίσματος SMS που έχει αναγνωρίσει εσφαλμένα ένα μήνυμα ως ανεπιθύμητο, απλώς προσθέστε τον αποστολέα ως επαφή και το μήνυμα ενδέχεται να μετακινηθεί στα εισερχόμενα.

  Το iOS 12.2 είναι τώρα διαθέσιμο με το Apple News+ και άλλα

Αφαιρέστε την εφαρμογή

Όπως αναφέραμε, ένας αποστολέας που βρίσκεται στις επαφές σας δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι εφαρμογές φιλτράρουν τα ανεπιθύμητα SMS. Εάν η προσθήκη ενός αποστολέα στις επαφές σας δεν τον καταργήσει από την καρτέλα ανεπιθύμητων SMS και η εφαρμογή δεν διαθέτει λειτουργία λίστας επιτρεπόμενων, θα πρέπει να καταργήσετε την εφαρμογή και να δοκιμάσετε μια διαφορετική.

Μόλις καταργήσετε την εφαρμογή, μπορείτε να διαγράψετε ένα νήμα μηνυμάτων. Εάν ο ίδιος αριθμός σας στείλει ξανά SMS, δεν θα φιλτραριστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το όνομα του αποστολέα μπορεί να επισυναφθεί με “Πιθανό ανεπιθύμητο περιεχόμενο” ή κάτι παρόμοιο. Για να το αντιμετωπίσετε, προσθέστε τον αποστολέα στις επαφές σας αφού αφαιρέσετε την εφαρμογή που τον φιλτράρει.

  Πώς να διορθώσετε κατεστραμμένες εφαρμογές στο iOS 12 Public Beta

Το φιλτράρισμα ανεπιθύμητων SMS δεν είναι τόσο απλό όσο το φιλτράρισμα του iMessage. Τα κριτήρια «επικοινωνία ή όχι» δεν αρκούν. Όταν οι εφαρμογές προσπαθούν να φιλτράρουν τα μηνύματα με βάση το περιεχόμενο του μηνύματος, δεν θα το κάνουν πάντα σωστά. Αυτή η δυνατότητα είναι νέα και θα χρειαστεί χρόνος για τις εφαρμογές να βελτιώσουν τον αλγόριθμό τους. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αποφεύγετε εφαρμογές που δεν διαθέτουν λειτουργία λίστας επιτρεπόμενων. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή, γι’ αυτό φροντίστε να δοκιμάσετε μια που προσφέρει δοκιμαστική περίοδο. Η δοκιμαστική περίοδος θα σας βοηθήσει να κρίνετε πόσο έξυπνη είναι μια εφαρμογή στον εντοπισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων προτού πληρώσετε χρήματα για αυτό.