Πώς να απενεργοποιήσετε το ιστορικό αναζήτησης Spotlight στο iOS 10


Η αναζήτηση Spotlight δόθηκε και πάλι στη δική της αποκλειστική σελίδα στην αρχική οθόνη σας στο iOS 10. Στο iOS 8, η πρόσβαση στο Spotlight έγινε με σάρωση προς τα κάτω στην αρχική οθόνη ή μέσα από μια εφαρμογή. Ωστόσο, πριν από το iOS 8, στην πραγματικότητα από την παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος μέχρι το iOS 8, η αναζήτηση Spotlight είχε πάντα τη δική της ειδική σελίδα. Η ειδική σελίδα επιστρέφει στο iOS 10 και η ίδια η αναζήτηση Spotlight αποκτά μερικές νέες δυνατότητες. Το Spotlight αποθηκεύει πλέον το ιστορικό αναζήτησής σας, ώστε κάθε φορά που αγγίζετε τη γραμμή αναζήτησης, να εμφανίζονται οι πρόσφατες αναζητήσεις σας. Αυτό βοηθάει όταν πρέπει να αναζητήσετε ξανά το ίδιο πράγμα, αλλά αν βρείτε το ιστορικό αναζήτησης ενοχλητικό, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Να πώς.

  Το SlideCut φέρνει συντομεύσεις πληκτρολογίου στο iOS [Jailbreak]

Για να απενεργοποιήσετε το ιστορικό αναζήτησης Spotlight, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο General>Spotlight Search και απενεργοποιήστε τις “Προτάσεις Siri”. Το ιστορικό αναζήτησής σας δεν θα εμφανίζεται πλέον ως πρόταση όταν αποκτάτε πρόσβαση στην αναζήτηση Spotlight.

Αυτό φυσικά θα απενεργοποιήσει επίσης τις προτεινόμενες εφαρμογές που εμφανίζονται στην αναζήτηση Spotlight και μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το απενεργοποιήσετε, δυστυχώς, οπότε αν βρίσκετε χρήσιμες τις προτεινόμενες εφαρμογές αλλά δεν θέλετε να εμφανίζεται το ιστορικό αναζήτησής σας, θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ των δύο.

Η Αναζήτηση θα θυμάται τις πολλές φράσεις που χρησιμοποιήσατε σε μια προηγούμενη αναζήτηση και μερικές φορές μπορεί να μην είναι τα πιο έξυπνα πράγματα, επομένως είναι κατανοητό γιατί ορισμένοι χρήστες μπορεί να μην θέλουν να εμφανίζεται ένα ιστορικό της. Μπορεί επίσης να έχετε εγκαταστήσει ορισμένες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας τις οποίες αναζητάτε μέσω του Spotlight και να μην θέλετε να εμφανίζονται στις πρόσφατες αναζητήσεις σας. Είναι κρίμα που η Apple συνδύασε το ιστορικό αναζήτησης και τις πρόσφατες εφαρμογές μαζί. Οι χρήστες μπορεί να μην θέλουν απαραίτητα να απενεργοποιήσουν και τα δύο, αλλά αναγκάζονται να κάνουν οποιονδήποτε τρόπο.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής από σφάλμα χαρακτήρων στα Τελούγκου στο iOS 11.2.5

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το iOS 10;