Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τις εφαρμογές Mac για Linux

Έτσι, αποφασίσατε να κάνετε το βήμα και να μεταβείτε από το Mac OS στο Linux, αλλά δεν είστε πραγματικά σίγουροι ποιο λογισμικό να χρησιμοποιήσετε. Είναι 2017. πολλές σύγχρονες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε Mac OS έχουν μεταφερθεί σε Linux. Δυστυχώς, θα υπάρχει πάντα λογισμικό που δεν θα έρχεται στο Linux. Αυτό είναι κατανοητό, καθώς το Linux δεν είναι τόσο μεγάλη πλατφόρμα όσο το Mac. Ως αποτέλεσμα, οι νέοι χρήστες θα χρειαστούν εναλλακτικές λύσεις σε εφαρμογές Mac για Linux.

Σε αυτήν τη λίστα, θα εξετάσουμε μερικές δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις για εφαρμογές Mac για χρήστες Linux. Θα καλύψουμε βασικά εργαλεία όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την παραγωγικότητα, την επεξεργασία βίντεο και ήχου και όλα τα ενδιάμεσα.

Email: Thunderbird

Το email είναι ένα από τα πράγματα που κάνει πολύ καλά το Mac OS. Η Apple έχει ένα πραγματικά εξαιρετικό πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται τις επαφές τους και να στέλνουν μηνύματα χωρίς κόπο, χωρίς προβλήματα. Ο καλύτερος πελάτης email στο Linux είναι Thunderbird από τη Mozilla και εστιάζει στο να διευκολύνει την αποστολή email. Ο πυρήνας του προγράμματος email είναι πολύ αρθρωτός και (όπως ο Firefox) έχει υποστήριξη για “επεκτάσεις” που επιτρέπουν στον χρήστη να το τροποποιήσει, να προσθέσει/αφαιρέσει χαρακτηριστικά και παρόμοια. Επιπλέον, το Thunderbird έχει υποστήριξη για τοπική λήψη και αποθήκευση email, υποστήριξη για πολλούς λογαριασμούς email και ανάγνωση ροών RSS.

  Πώς να κάνετε τις εφαρμογές των Windows να λειτουργούν σε Linux με CrossOver

Εναλλακτικές λύσεις Thunderbird:

Ημερολόγιο: KOrganizer

Το macOS είναι γνωστό για το αστρικό πρόγραμμα ημερολογίου του. Συνήθως ένα από τα πρώτα πράγματα που οι χρήστες της Apple χάνουν πολύ όταν μεταβαίνουν σε μια νέα πλατφόρμα είναι ένα καλό πρόγραμμα που σχετίζεται με το ημερολόγιο/την εργασία. Όσον αφορά το Linux, υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που υπόσχονται να καλύψουν αυτή τη δουλειά, αλλά καμία δεν είναι καλύτερη από αυτή KOrganizer. Είναι το στοιχείο οργάνωσης/παραγωγικότητας στην εφαρμογή Kontact του KDE.

Δεν είναι τέλεια αντικατάσταση, αλλά η γενική συναίνεση στο Linux είναι ότι αυτή είναι η καλύτερη εφαρμογή στο είδος της. Όπως και το Ημερολόγιο macOS, το KOrganizer επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται συμβάντα και ένα πρόγραμμα. Επιπλέον, υποστηρίζει λειτουργίες όπως λίστα υποχρεώσεων, ημερολόγιο, ατζέντα κ.λπ.

Εναλλακτικές λύσεις για το KOrganizer:

Office And iWork: Libre Office

Το Microsoft Office λειτουργεί σε macOS για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη σουίτα εφαρμογών iWork. Δυστυχώς, δεν υπάρχει εγγενής θύρα του Office ή του iWork για την πλατφόρμα Linux. Γι’ αυτό, αν ψάχνετε για μια σταθερή σουίτα Office ή iWork για Linux, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε Libre Office. Είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα γραφείου για Linux, Mac και Windows με συγκρίσιμα χαρακτηριστικά με τα ίδια τα εργαλεία της MS. Το Libre Office έρχεται εναλλακτικά εργαλεία σε τέτοια πράγματα όπως Publisher, PowerPoint, Excel και παρόμοια.

Το Libre Office δεν χρειάζεται πραγματική περιγραφή, καθώς είναι πιθανώς η πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση του Microsoft Office στην αγορά.

Εναλλακτικές λύσεις Libre Office:

Μηνύματα/Κλήσεις: Skype για Linux

Αν και δεν χρησιμοποιούν όλοι το iMessage, εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους επικοινωνίας στην πλατφόρμα Mac. Δυστυχώς, η Apple δεν σχεδιάζει να μεταφέρει μέσω iMessage ή FaceTime σε Linux ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα εκτός Mac. Οι βιντεοκλήσεις, καθώς και τα μηνύματα που βασίζονται σε κείμενο μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα στο Linux με το Skype για Linux. Είναι η εγγενής εφαρμογή Skype από τη Microsoft.

  Πώς να εγκαταστήσετε το GitCola σε Linux

Ο λόγος για να χρησιμοποιήσετε το Skype είναι προφανής: οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν ήδη, επομένως δεν θα χρειαστεί να πείσετε φίλους να το αλλάξουν. Οι βιντεοκλήσεις/ηχητικές κλήσεις λειτουργούν πολύ καλά, ακόμη και στις πιο σκοτεινές διανομές Linux, και είναι εξαιρετικά εύκολη η εγκατάσταση. Επιπλέον, το Skype της Microsoft διαθέτει συγκρίσιμα χαρακτηριστικά με το iMessage, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικών εφαρμογών για smartphone.

Εναλλακτικές λύσεις Skype:

Μουσική: Clementine

Από το συγχρονισμό στοιχείων σε iPhone και iPad, μέχρι την αγορά διαφόρων μορφών ψηφιακών μέσων, το iTunes είναι το πρόγραμμα στο οποίο στρέφονται οι περισσότεροι άνθρωποι. Στο Linux, δεν υπάρχει μόνο μία μοναδική εφαρμογή μουσικής για χρήση. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα μοναδικό πρόγραμμα που τα κάνει όλα. Γενικά, όταν πρόκειται για μια συνολική εξαιρετική τοπική εμπειρία διαχείρισης μουσικής, οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν Κλημεντίνη.

Διαθέτει υποστήριξη για συγχρονισμό μέσω MTP με όλα τα είδη smartphone και συσκευές μουσικής (συμπεριλαμβανομένης της Apple). Επιπλέον, όπως το iTunes, έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής απομακρυσμένων πολυμέσων με την υποστήριξή του για αναπαραγωγή μέσω πολλών διαφορετικών διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως: Spotify, Google Music, Soundcloud κ.λπ.

Clementine Alternatives

Διαχείριση φωτογραφιών: Shotwell

Λέγεται εδώ και καιρό ότι η Apple τα πάει πολύ καλά με την τοπική διαχείριση φωτογραφιών. Η προσθήκη ετικετών, η κατηγοριοποίηση και ακόμη και η βασική επεξεργασία γίνονται με ευκολία. Στο Linux, μια παρόμοια ροή εργασίας μπορεί να επιτευχθεί με Shotwell.

  Πώς να εγκαταστήσετε τη μονάδα PageSpeed ​​της Google σε Apache και Nginx σε Linux

Με την εφαρμογή, οι φωτογραφίες μπορούν να οργανωθούν αυτόματα ή χειροκίνητα με ετικέτες και αξιολογήσεις φωτογραφιών. Το Shotwell υποστηρίζει επίσης βασική επεξεργασία, όπως: μείωση κόκκινων ματιών, περικοπή, προσαρμογή έκθεσης, απόχρωση κ.λπ. Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν απευθείας δημοσίευση σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, αυτόματη εισαγωγή κ.λπ.

Αν και τίποτα δεν μπορεί πραγματικά να αντικαταστήσει το εξαιρετικό εργαλείο φωτογραφιών στο macOS, το Shotwell είναι στο χέρι.

Shotwell Alternative

Επεξεργασία βίντεο: OpenShot

Σας λείπει το iMovie; Αν ναι, υπάρχει μια εξαιρετική εναλλακτική λύση που θα ικανοποιήσει όλες τις βασικές σας ανάγκες επεξεργασίας βίντεο: OpenShot. Όπως το iMovie, η εισαγωγή κλιπ είναι εύκολη υπόθεση. Το OpenShot υποστηρίζει πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα εξαγωγής βίντεο για διαφορετικές διαδικτυακές υπηρεσίες βίντεο, κινουμένων σχεδίων, εύκολη αποκοπή βίντεο, εφέ μετάβασης και πολλά άλλα.

Ψάχνετε για κάτι λίγο πιο προηγμένο; Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τους επεξεργαστές βίντεο Linux!

Εύρεση Άλλων Εναλλακτικών

Προσπαθήσαμε να καλύψουμε πολλές εναλλακτικές σε κοινές εφαρμογές που χρειάζεται ο μέσος χρήστης Mac κατά τη μετάβαση σε Linux. Είναι μια καλή λίστα, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να υπολογίσουμε κάθε μικρό πρόγραμμα εκεί έξω. Γι’ αυτό, εάν έχετε διαβάσει αυτήν τη λίστα και εξακολουθείτε να χρειάζεται να βρείτε εναλλακτικές λύσεις, υπάρχει ένας εξαιρετικός πόρος για να ελέγξετε. Είναι ένας ιστότοπος που ονομάζεται Εναλλακτικά Για. Είναι μια πλατφόρμα που παραθέτει εναλλακτικές λύσεις σε δημοφιλή προγράμματα.

Για να βρείτε εναλλακτικές λύσεις σε προγράμματα Mac OS, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Μεταβείτε στον ιστότοπο και κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης. Πληκτρολογήστε το όνομα του προγράμματος που θέλετε να αντικαταστήσετε.

Βήμα 2: Μόλις βρείτε μια ακριβή αντιστοίχιση για το πρόγραμμα που θέλετε να αντικαταστήσετε, κάντε κλικ στο «όλες οι πλατφόρμες» και επιλέξτε Linux.

Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα των εναλλακτικών και κατεβάστε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα!