Πώς να αλλάξετε την ενέργεια με διπλό πάτημα στο Apple Pencil για iPad Pro

Το Apple Pencil δεύτερης γενιάς κουμπώνει μαγνητικά στο πιο πρόσφατο iPad Pro. Αλλά μπορεί να χάσατε ένα κρυφό κουμπί στην επίπεδη πλευρά του Apple Pencil σας. Δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε την ενέργεια με διπλό πάτημα στο Apple Pencil σας.

Το κουμπί δράσης στο Apple Pencil είναι τόσο κρυμμένο, που είναι πολύ πιθανό να το χάσετε εντελώς ή να το ανακαλύψετε κατά λάθος. Κρατήστε το Apple Pencil σας έτσι ώστε ο δείκτης σας να ακουμπάει φυσικά στην επίπεδη πλευρά.

Τώρα απλώς πατήστε δύο φορές την επίπεδη πλευρά του Apple Pencil. Ολόκληρο το κάτω τρίτο του Apple Pencil χρησιμεύει ως κουμπί δράσης, επομένως δεν θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τη λαβή σας για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία.

Από προεπιλογή, με διπλό πάτημα του κουμπιού δράσης θα γίνει εναλλαγή μεταξύ του τρέχοντος εργαλείου και της γόμας. Αλλά είναι δυνατό να αλλάξετε τη συντόμευση για να μεταβείτε στο εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε τελευταία ή να εμφανίσετε την παλέτα χρωμάτων.

Ορισμένες επαγγελματικές εφαρμογές έχουν ακόμη και επιλογές που θα σας επιτρέψουν να παρακάμψετε τις προεπιλογές για τη συγκεκριμένη εφαρμογή (περισσότερα για αυτό αργότερα).

  Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο IPA στον υπολογιστή ή στο Mac σας

Πώς να αλλάξετε την ενέργεια με διπλό πάτημα για το Apple Pencil για το iPad Pro

Για να αλλάξετε την ενέργεια με διπλό πάτημα, ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPad Pro σας. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε στην αρχική οθόνη της συσκευής σας, χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία Spotlight Search της Apple.

Εφόσον το Apple Pencil σας είναι ζευγοποιημένο και συνδεδεμένο με το iPad Pro, θα βλέπετε μια ενότητα “Apple Pencil” στην πλαϊνή γραμμή της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Πατήστε το.

Τώρα, θα δείτε μια ενότητα “Διπλό πάτημα”. Από εδώ, μεταβείτε είτε στην επιλογή “Εναλλαγή μεταξύ τρέχοντος εργαλείου και τελευταίας χρήσης” είτε στην επιλογή “Εμφάνιση παλέτας χρωμάτων”.

Εναλλαγή σε είτε το

Εάν βρίσκετε το κουμπί δράσης με διπλό πάτημα πολύ ενοχλητικό ή εάν παρεμποδίζει τη γραφή ή το σχέδιο σας, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε πατώντας το κουμπί “Απενεργοποίηση”.

Για τους συχνούς χρήστες του Apple Pencil, αξίζει να μεταβείτε στην τελευταία ενέργεια που χρησιμοποιήθηκε με διπλό πάτημα. Όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή για επισήμανση ή σχεδίαση, συνήθως κάνετε εναλλαγή μεταξύ δύο εργαλείων.

  Πώς να μοιραστείτε τα κυριότερα σημεία του Skype AKA A Skype Story

Μόλις ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, ανοίξτε μία από τις εφαρμογές Apple Pencil που χρησιμοποιείτε συχνά και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε συχνά (όπως το εργαλείο στυλό).

Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα άλλο εργαλείο που χρησιμοποιείτε συχνά (όπως το εργαλείο γεμίσματος χρώματος). Τώρα μπορείτε απλώς να πατήσετε δύο φορές το κουμπί δράσης για εναλλαγή μεταξύ των δύο εργαλείων, χωρίς να αγγίξετε ποτέ την οθόνη του iPad!

Εξερευνήστε την Επιλογή με διπλό πάτημα στις Pro Apps

Η Apple άνοιξε τη λειτουργία δράσης με διπλό πάτημα σε τρίτους προγραμματιστές. Ορισμένες εφαρμογές θα χρησιμοποιήσουν απευθείας την προτίμησή σας από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Έτσι, μόλις μεταβείτε στην επιλογή που χρησιμοποιήθηκε τελευταία, θα συνεχιστεί και σε εφαρμογές τρίτων.

Για παράδειγμα, PDF Expert 7 υποστηρίζει τις ενέργειες με διπλό πάτημα και θα δημιουργήσει ένα χρήσιμο πλαίσιο διαλόγου όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά τη λειτουργία.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες εφαρμογές σάς επιτρέπουν να συσχετίσετε εξειδικευμένες λειτουργίες με τις ενέργειες με διπλό πάτημα που λειτουργούν μόνο στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

  Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο χρησιμοποιώντας το Google Blogger

Για παράδειγμα, LiquidText σάς επιτρέπει να μετατρέψετε τη δράση με το διπλό πάτημα σε ένα κουμπί Αναίρεσης, το οποίο μπορεί να είναι πολύ βολικό όταν σχολιάζετε και κρατάτε σημειώσεις στην εφαρμογή.

Ο τρόπος με τον οποίο η Apple έχει εφαρμόσει αυτό το κρυφό χαρακτηριστικό σημαίνει ότι δεν είναι αρκετά συνεκτικό. Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο εξερευνώντας τις ρυθμίσεις στις εφαρμογές όπου χρησιμοποιείτε το Apple Pencil. Μπορεί να βρείτε μια πραγματικά χρήσιμη συντόμευση ή για εξοικονόμηση χρόνου για τη δράση με διπλό πάτημα.

Τώρα που μάθατε πώς να κάνετε το Apple Pencil σας πιο χρήσιμο, μπορείτε να βελτιώσετε τα πράγματα χρησιμοποιώντας το Sidecar. Το Sidecar είναι μια νέα δυνατότητα στο macOS Catalina και στο iPadOS 13 που σας επιτρέπει να συνδέσετε το iPad Pro στο Mac σας.

Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να προβάλετε την οθόνη του Mac σας στο iPad Pro και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pencil για να σχεδιάσετε απευθείας σε εφαρμογές Mac.