Πώς να δημιουργήσετε ένα bootable USB για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα επιφάνειας εργασίας

Πριν από μερικά χρόνια, η δημιουργία ενός bootable USB δεν ήταν εύκολη. Αυτό είχε να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι τα CD ήταν η κύρια μέθοδος για τη διανομή λειτουργικών συστημάτων. Εάν αγοράσατε ένα φορητό υπολογιστή ή έναν επιτραπέζιο υπολογιστή πριν από περίπου πέντε ή επτά χρόνια, το πιθανότερο είναι ότι συνοδεύεται από “δισκέτα εγκατάστασης”. Αν πάτε πιο πίσω, το υλικό για υπολογιστές που είχαν κατασκευαστεί κατά παραγγελία είχε τους δικούς του δίσκους εγκατάστασης. Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει και μπορείτε να κατεβάσετε λειτουργικά συστήματα online και να δημιουργήσετε εύκολα ένα bootable USB για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε την κατάλληλη εφαρμογή για αυτό. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Κατεβάστε ένα αρχείο ISO

Για να δημιουργήσετε ένα bootable USB για λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή, χρειάζεστε μια εικόνα δίσκου. Μια εικόνα δίσκου είναι τα αρχεία εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος συσκευασμένα ως αρχείο ISO. Το ISO είναι βασικά ένα αρχείο που περιέχει αρχεία που έχουν εγγραφεί σε έναν οπτικό δίσκο όπως ένα CD ή DVD. Είναι ουσιαστικά ό,τι υπήρχε σε αυτούς τους δίσκους εγκατάστασης, αλλά σε μαλακή μορφή παρά σε σκληρή μορφή.

  Τι είναι το Πρόγραμμα Δημιουργού TikTok; Θα πρέπει να εγγραφείτε;

Για τα Windows 10, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας εικόνας ISO μέσω του εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων της Microsoft. Ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσετε αναζήτηση σε ιστότοπους torrent ενός ISO των Windows 7. Για όλες τις διανομές Linux, μπορείτε να κάνετε λήψη ενός ISO από την επίσημη σελίδα της διανομής. Θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα μόνο εάν προσπαθείτε να βρείτε ένα ISO για μια έκδοση macOS, καθώς δεν είναι εύκολα διαθέσιμα. Και πάλι, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε torrents για αυτά.

Εάν πρέπει να κάνετε λήψη μέσω Torrent, βεβαιωθείτε ότι έχει καλή βαθμολογία και ότι το αρχείο μπορεί να επαληθευτεί πριν το χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι θα πρέπει να έχετε ένα κλειδί άδειας χρήσης για όποιο λειτουργικό σύστημα το απαιτεί. Αυτό δεν θα σας βοηθήσει να πειρατικά ένα λειτουργικό σύστημα.

  Πώς να αναγνωρίσετε τα δακτυλικά αποτυπώματα Touch ID

Εγγραφή σε USB

Ορισμένα λειτουργικά συστήματα όπως το macOS διαθέτουν βοηθητικά προγράμματα για την εγγραφή μιας εικόνας δίσκου σε USB, αλλά άλλα όχι. Το Disk Utility στο macOS είναι λίγο περίπλοκο και αν είστε αρχάριος, θέλετε κάτι πιο απλό. Δώσ’το Ethcher εργαλείο μια δοκιμή. Είναι διαθέσιμο για Windows, Linux και macOS. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το αρχείο ISO και ένα USB. Θα φροντίσει τα πάντα με τρία απλά βήματα. Βεβαιωθείτε ότι το USB σας έχει αρκετό χώρο για την εγγραφή του αρχείου και ότι είναι στο σωστό σύστημα αρχείων.

Εκκίνηση με USB

Μόλις αποκτήσετε το εκκινήσιμο USB, μπορείτε να το συνδέσετε και να το εκκινήσετε στο λειτουργικό σύστημα που εγγράψατε σε αυτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης από το BIOS του υπολογιστή σας, ώστε να διαβάζει το UBS πριν διαβάσει τον σκληρό δίσκο, αλλά εκτός από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό.

  Πώς να δημιουργήσετε οπτικά εντυπωσιακές ιστορίες Instagram