Πώς να ενεργοποιήσετε το μενού νέων επεκτάσεων του Google Chrome

Γεμίζουν τη γραμμή εργαλείων και το μενού σας πάρα πολλές επεκτάσεις Chrome; Η Google εργάζεται για μια λύση για αυτό. Το νέο μενού Επεκτάσεις παρέχει μια θέση για όλες τις επεκτάσεις σας σε ένα συνδυασμένο εικονίδιο γραμμής εργαλείων. Είναι διαθέσιμο σήμερα πίσω από μια σημαία.

Πώς να ενεργοποιήσετε το μενού νέων επεκτάσεων του Chrome

Αυτό το μενού επεκτάσεων πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή στο μέλλον, μεταφέροντας όλες τις επεκτάσεις από το τυπικό “μενού 3 κουκκίδων” του Chrome σε αυτό το νέο μενού. Αλλά δεν χρειάζεται να περιμένετε—μπορείτε να το ενεργοποιήσετε σήμερα στην τρέχουσα σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης, Chrome 76.

Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε “chrome://flags” στο κύριο πλαίσιο του Chrome, γνωστό και ως γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter. Αναζητήστε τη “Γραμμή εργαλείων επεκτάσεων” χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης εδώ. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο στο κύριο πλαίσιο του Chrome και να πατήσετε Enter: chrome://flags/#extensions-toolbar-menu

  Το Complete For Gmail προσφέρει προτάσεις Word κατά τη σύνταξη ενός email [Chrome]

Κάντε κλικ στο πλαίσιο στα δεξιά της επιλογής «Μενού γραμμής εργαλείων επεκτάσεων» και επιλέξτε «Ενεργοποιημένο».

Θα πρέπει να επανεκκινήσετε το Chrome πριν τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση τώρα” για επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησής σας. Το Chrome θα ανοίξει ξανά όλες τις ανοιχτές καρτέλες σας, αλλά φροντίστε πρώτα να αποθηκεύσετε την εργασία σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μενού νέων επεκτάσεων του Chrome

Μόλις γίνει επανεκκίνηση του Chrome, θα δείτε ένα νέο εικονίδιο επεκτάσεων σε σχήμα παζλ στα δεξιά του κύριου πλαισίου του Chrome. Η γραμμή εργαλείων και το μενού του προγράμματος περιήγησής σας θα είναι γεμάτα και θα βρείτε όλες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις σας εδώ. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να τα δείτε.

  Οι καρτέλες κατηγορίας για το Google Keep σας επιτρέπουν να φιλτράρετε τις σημειώσεις κατά χρώμα [Chrome]

Το νέο μενού Επεκτάσεις του Chrome παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιες ακριβώς επεκτάσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα στον τρέχοντα ιστότοπο. Υπάρχουν δύο λίστες: Πρόσβαση στα δεδομένα αυτού του ιστότοπου και Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα δεδομένα αυτού του ιστότοπου.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν μια επέκταση μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας κάνοντας κλικ στο κουμπί μενού (τις τρεις τελείες) στα δεξιά της και χρησιμοποιώντας την επιλογή “Αυτό μπορεί να διαβάσει και να αλλάξει δεδομένα ιστότοπου”. Αυτό παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στον έλεγχο των αδειών μιας επέκτασης Chrome. Μπορείτε να περιορίσετε μια επέκταση Chrome μόνο σε συγκεκριμένους ιστότοπους ή να την αφήσετε να εκτελείται μόνο όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο στο μενού.

Ωστόσο, οι επεκτάσεις μπορούν να λειτουργήσουν με κανονικό τρόπο. Κάντε κλικ στο όνομα ή στο εικονίδιο μιας επέκτασης εδώ για να τη χρησιμοποιήσετε—είναι σαν να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης στην παλιά γραμμή εργαλείων ή στο παλιό μενού. Το εικονίδιο της επέκτασης θα εμφανιστεί ακόμη και προσωρινά στη γραμμή εργαλείων σας ενώ την έχετε ενεργοποιήσει.

  Πώς να παραπλανήσετε τον πράκτορα χρήστη Chromebook για ιστότοπους που δεν υποστηρίζουν το Chrome OS

Εάν κάνετε δεξί κλικ σε μια επέκταση, μπορείτε να επιλέξετε “Καρφίτσωμα”. Αυτή η επιλογή φαίνεται ότι θα καρφιτσώσει το εικονίδιο της επέκτασης στη γραμμή εργαλείων για ευκολότερη πρόσβαση, αλλά η επιλογή δεν έκανε τίποτα όταν τη δοκιμάσαμε. Αυτή η δυνατότητα είναι υπό ανάπτυξη.

Προειδοποίηση: Οι σημαίες είναι πειραματικές

Αυτή η επιλογή βρίσκεται πίσω από μια πειραματική σημαία, που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές της Google εξακολουθούν να την εργάζονται. Όπως και η δυνατότητα “Αποστολή καρτέλας στον εαυτό” του Chrome, μπορεί να έχει σφάλματα ή μπορεί να αλλάξει δραματικά στο μέλλον.

Η Google μπορεί τελικά να αποφασίσει να μην εφαρμόσει το μενού Επεκτάσεις και μπορεί να εξαφανιστεί. Μην υπολογίζετε ότι θα κολλήσει σε αυτή τη μορφή! Ακόμα κι αν η Google διαθέσει το μενού Επεκτάσεις όπως έχει προγραμματιστεί, πιθανότατα θα λάβει κάποια πρόσθετη στίλβωση πρώτα.