Πώς να κάνετε την οικογένειά σας να αγαπήσει το έξυπνο σπίτι σας

Μπορεί να νομίζετε ότι ένα έξυπνο σπίτι ακούγεται υπέροχο. Τι γίνεται όμως με την οικογένειά σου; Θα πρέπει επίσης να ζήσουν με τα gadget. Και είναι πολύ πιο εύκολο να στήσετε ένα έξυπνο σπίτι, αν όλοι αγαπούν την τεχνολογία όσο εσείς.

Μετρήστε τα συναισθήματα της οικογένειάς σας

Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα ένα smarthome ή αν το έχετε, αλλά σκέφτεστε να προσθέσετε περισσότερη τεχνολογία, θα πρέπει να ξεκινήσετε κάνοντας check in με την οικογένειά σας. Μπορεί να είστε gung-ho, αλλά αν η οικογένειά σας είναι επιφυλακτική ή εκφοβισμένη, σκεφτείτε να σταματήσετε τα σχέδιά σας και να μάθετε γιατί. Μπορεί να έχουν εύλογες ανησυχίες που δεν έχετε σκεφτεί και θα θέλετε να αντιμετωπίσετε. Θυμηθείτε, εάν θέλετε η οικογένειά σας να λάβει στα σοβαρά τα σχέδιά σας για το έξυπνο σπίτι, πρέπει να λάβετε εξίσου σοβαρά τις ανησυχίες τους και να εργαστείτε για να τις αντιμετωπίσετε.

Ενώ έχετε το αυτί της οικογένειάς σας, είναι καιρός να αρχίσετε να μιλάτε για τον τύπο συσκευών smarthome που σκέφτεστε να προσθέσετε στο σπίτι. Εξηγήστε τι είναι τα διάφορα gadget, τι κάνουν και ποια είναι τα πιθανά οφέλη. Μετρήστε το ενδιαφέρον τους για κάθε συσκευή για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε.

Και να θυμάστε, τα καλύτερα οφέλη δεν είναι πάντα τα πιο προφανή, οπότε διαβάστε τα. Οι έξυπνοι λαμπτήρες μπορεί να μην ακούγονται τόσο ενδιαφέροντες μέχρι να επισημάνετε το “τι άλλο” μπορούν να κάνουν πέρα ​​από τον εύκολο έλεγχο και την ενεργοποίηση.

Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Εδώ στο How-To Geek, ένας από εμάς έπεισε ένα μέλος της οικογένειας να αγαπήσει την τεχνολογία smarthome δείχνοντάς του ότι ένας έξυπνος λαμπτήρας στο μπάνιο θα μπορούσε αυτόματα να αλλάξει σε φωτεινότητα 15% και σε κόκκινο χρώμα τη νύχτα. Η ιδέα να μην τυφλώνεστε αργά το βράδυ θα πρέπει να είναι ελκυστική σε όλους σχεδόν.

  Πώς να ανοίξετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone X

Επίσης, έπεισα την πεθερά μου για τα πλεονεκτήματα των gadgets του smarthome προσθέτοντας μια έξυπνη κλειδαριά πριν από οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Η έξυπνη κλειδαριά σήμαινε ότι μπορούσαμε να της δώσουμε έναν εύκολο κωδικό για να θυμάται (που την έκανε χαρούμενη), αλλά έναν κωδικό που θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε ή ακόμα και να αποκλείσουμε (που μας έκανε χαρούμενους). Είναι πιο εύκολο να ανακαλέσετε έναν ψηφιακό κωδικό παρά ένα φυσικό κλειδί. Το πιο σημαντικό, ξεκίνησε τη διαδικασία κανονικοποίησης ενός σπιτιού που τροφοδοτείται από έξυπνα gadget.

Εάν μια συγκεκριμένη υπόσχεση smarthome ενθουσιάζει ένα μέλος της οικογένειας, προσθέστε τη στη σύντομη λίστα των gadget που πρέπει να εφαρμόσετε πρώτα.

Ξεκινήστε με διακριτικές συσκευές

Ακριβώς επειδή μπορείτε να εγκαταστήσετε όλα όσα βλέπετε εδώ δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνετε αμέσως.

Πιστεύουμε ότι τα βιντεοκουδούνια είναι μια από τις καλύτερες συσκευές έξυπνου σπιτιού που μπορείτε να κατέχετε και έχουμε συζητήσει εκτενώς το διάφορες κάμερες Wi-Fi μπορείτε να πασπαλίσετε σε όλο το σπίτι. Αλλά μόνο και μόνο επειδή ένα gadget smarthome είναι εξαιρετικό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να εγκαταστήσετε. Οι κάμερες μπορεί να είναι τουλάχιστον απίθανες, όπως και οι αισθητήρες παρουσίας και άλλα εργαλεία αυτοματισμού.

Ο στόχος σας είναι να διευκολύνετε την οικογένειά σας στο smarthome, επομένως θα πρέπει να ξεκινήσετε με συσκευές που επιλέγουν να χρησιμοποιούν και να ελέγχουν. Έξυπνες κλειδαριές, έξυπνα βύσματα, έξυπνα φώτα, και ένας καλά τοποθετημένος βοηθός φωνής είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Ενώ οι βοηθοί φωνής ακούν πάντα, μπορείτε να αποφύγετε μερικούς από τους «ανατριχιαστικούς παράγοντες» ξεκινώντας με ένα μόνο Echo ή Google Home και τοποθετώντας το σε ένα κοινόχρηστο δωμάτιο, όπως το σαλόνι. Αποφύγετε μέρη που αισθάνονται ιδιωτικά όπως τα υπνοδωμάτια. Παρόλο που οι βοηθοί φωνής είναι λίγο πιο ενοχλητικοί, είναι απαραίτητοι για να κάνουν το smarthome σας προσβάσιμο, γι’ αυτό εξακολουθούμε να τους προτείνουμε.

  Πώς να εκκινήσετε εφαρμογές στο Mac σας

Κάντε το εύκολο στη χρήση

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πείτε στην οικογένειά σας να εγκαταστήσει 14 εφαρμογές smarthome.

Τα έξυπνα σπίτια λειτουργούν καλύτερα όταν είναι εύχρηστα για όλους, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας. Δυστυχώς, χωρίς προγραμματισμό, μπορούν γρήγορα να γίνουν πολύπλοκα και απογοητευτικά. Ακόμα κι αν έχετε μόνο έξυπνους λαμπτήρες, αν είναι δύσκολο να θυμηθείτε ποια εφαρμογή να χρησιμοποιήσετε ή ποια εντολή να πείτε, κανείς δεν θα τους χρησιμοποιήσει.

Σε αυτόν τον βαθμό, όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ρυθμίσετε το smarthome σας για έλεγχο μιας εφαρμογής. Εκτελώντας όλες τις εντολές μέσω μιας εφαρμογής, μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν ακριβώς την εφαρμογή στα τηλέφωνα της οικογένειάς σας και δεν θα χρειαστεί να μαντέψουν τι θα χρησιμοποιήσουν.

Οι φωνητικές εντολές, μέσω της Alexa ή του Google Assistant, είναι απίστευτα χρήσιμες καθώς αποφεύγουν την ανάγκη χρήσης μιας εφαρμογής. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα νεότερα μέλη της οικογένειάς σας που μπορεί να μην έχουν smartphone ή tablet.

Αλλά αντί να τους ζητάτε να θυμούνται πώς να ονομάζουν τα φώτα σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, φροντίστε να ονομάσετε και να ομαδοποιήσετε τις συσκευές σας για εύκολο φωνητικό έλεγχο. Με τις ομάδες, η οικογένειά σας μπορεί να μην χρειάζεται καν να θυμάται ονόματα, τουλάχιστον σε ορισμένα δωμάτια θα μπορούν να πουν “σβήσε τα φώτα” και αυτό θα λειτουργήσει.

Μειώστε αυτά που πρέπει να θυμούνται και η οικογένειά σας είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει τα gadget του smarthome σας.

  10 καλύτερες εφαρμογές και συμβουλές macOS του 2016

Διδάξτε τους πώς να το χρησιμοποιούν

Τώρα που έχετε ολοκληρώσει τη σκληρή δουλειά να πείσετε την οικογένειά σας και να δημιουργήσετε ένα εύχρηστο smarthome, ήρθε η ώρα για το τελευταίο βήμα—να διδάξετε στην οικογένειά σας πώς να χρησιμοποιεί το smarthome.

Και πάλι, σκεφτείτε να ξεκινήσετε από ένα μονόκλινο δωμάτιο και να επιδείξετε τα χαρακτηριστικά. Ξεκινήστε με τις πιο εύκολες πτυχές, όπως το σβήσιμο των φώτων με φωνή. Εισαγάγετε νέες έννοιες αργά για να αποφύγετε την υπερβολική πληροφόρηση.

Και σκεφτείτε να φτιάξετε αφίσες με «cheat sheet» και να τις κρεμάσετε σε κάθε δωμάτιο που διαθέτει smarthome συσκευές. Καταγράψτε μερικές φωνητικές εντολές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. Έχετε μέλος της ευρύτερης οικογένειας που επιμένει να μαγειρεύει; Δείξτε τους πώς λειτουργούν τα χρονόμετρα στον φωνητικό βοηθό σας και δημοσιεύστε μια πινακίδα με τις εντολές του χρονοδιακόπτη. Η ιδέα είναι να κάνετε τη χρήση της τεχνολογίας smarthome να φαίνεται φυσιολογική.

Ενισχύστε τα μαθήματα χρησιμοποιώντας το smarthome στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Όσο περισσότερο βλέπει η οικογένειά σας να ελέγχετε το σπίτι μέσω φωνής ή εφαρμογής, τόσο περισσότερο θα θυμάται ότι αυτό είναι μια πιθανότητα.

Κρατήστε την οικογένειά σας ευτυχισμένη

Αφού όλα είναι σε λειτουργία, προσέξτε τι δεν λειτουργεί. Εάν η οικογένειά σας δεν αλληλεπιδρά ποτέ με ένα gadget smarthome, διερευνήστε γιατί. Προσπαθήστε να προσδιορίσετε αν δεν καταλαβαίνουν τη συσκευή ή αν δεν τους αρέσει. Εκπαιδεύστε όπου χρειάζεται, αλλά όταν ένα μέλος της οικογένειας κατανοεί τις λεπτομέρειες μιας λειτουργίας smarthome και εξακολουθεί να μην τη χρησιμοποιεί, προσπαθήστε να κατανοήσετε το γιατί. Ίσως χρειαστεί να επανεξετάσετε την εφαρμογή για να κάνετε το smarthome σας πιο χρήσιμο για την οικογένειά σας.

Η κατασκευή ενός έξυπνου σπιτιού που αγαπά όλη η οικογένεια είναι πολλή δουλειά, αλλά τελικά είναι αυτός ο παράγοντας αποδοχής της οικογένειας που καθορίζει αν το έξυπνο σπίτι σας θα διαρκέσει. Χωρίς αυτό, ενδέχεται να μην μπορείτε να δικαιολογήσετε το επιπλέον κόστος των χειριστηρίων smarthome που χρησιμοποιείτε μόνο εσείς.