Το Complete For Gmail προσφέρει προτάσεις Word κατά τη σύνταξη ενός email [Chrome]

Δεν χρησιμοποιώ πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτραπέζιου υπολογιστή. Προτιμώ να χρησιμοποιώ το Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής μου. Έχει πολλά πλεονεκτήματα και μερικά μειονεκτήματα που δεν θα απαριθμήσω εδώ, αλλά τα μειονεκτήματα ξεπερνούν εύκολα τα πλεονεκτήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έλεγα όχι σε οποιαδήποτε βελτίωση, γι’ αυτό πήρα το Complete For Gmail για μια περιστροφή. Είναι μια επέκταση του Chrome που προτείνει λέξεις καθώς τις πληκτρολογείτε στο παράθυρο σύνταξης email, κάτι που πιθανότατα έχετε συνηθίσει όταν πληκτρολογείτε οτιδήποτε σε ένα smartphone. Το θέμα είναι να κάνετε την πληκτρολόγηση πιο εύκολη και γρήγορη.

Το Complete For Gmail διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα για να ετοιμαστεί και θα μπορείτε να δείτε την πρόοδό του κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της γραμμής URL του. Όταν δοκιμάστηκε, ήταν έτοιμο να λειτουργήσει μέσα σε πέντε λεπτά, επομένως η αναμονή είναι μικρή.

  Απάντηση τώρα Προσθέτει σχετικές χρονικές σημάνσεις στα Εισερχόμενά σας στο Gmail [Chrome]

Καθώς πληκτρολογείτε, η επέκταση προτείνει λέξεις και εάν προτείνει τη σωστή, πατήστε Enter, Tab ή Ctrl+Space για να τη χρησιμοποιήσετε. Καθώς συνεχίζετε να πληκτρολογείτε, η επέκταση βελτιώνει και προτείνει λέξεις που να ταιριάζουν με τα νέα γράμματα που έχετε προσθέσει. Η επέκταση είναι αρκετά γρήγορη σε σύγκριση με το ezAutoCorrect για το GMail, μια άλλη παρόμοια και εξίσου εξαιρετική επέκταση Chrome για το Gmail.

Η επέκταση δεν έχει ρυθμίσεις για να μιλήσει, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να της διδάξουμε νέες λέξεις ή να εισάγουμε συχνά χρησιμοποιούμενους όρους ή ακρωνύμια που θα κάνουν την επέκταση πολύ πιο χρήσιμη. Δεδομένου ότι η λειτουργικότητά του είναι παρόμοια με τη λειτουργία «αυτόματη ολοκλήρωση» ή «πρόταση» που υπάρχει στα smartphone, μπορούμε να τα συγκρίνουμε ως προς την ακρίβεια των προτεινόμενων λέξεων. Συγκριτικά, οι προτάσεις δεν είναι τόσο πλούσιες, για παράδειγμα, όταν πληκτρολογούσα τη λέξη ‘Long’ πρότεινε Longer αλλά όχι την ίδια τη ρίζα, δηλαδή δεν μου έδωσε την επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης σε Long.

  Πώς να απενεργοποιήσετε (και να ενεργοποιήσετε) τη JavaScript στο Google Chrome

Όπου η επέκταση υπολείπεται, ή ας πούμε, όπου η επέκταση είναι περιορισμένη, είναι ο αριθμός των προτάσεων που μπορεί να προσφέρει. Όταν πληκτρολογούμε στα τηλέφωνά μας, υπάρχει χώρος να προτείνουμε περισσότερα από μια απλή λέξη. Τα πιο κοντινά τρία ή τέσσερα μπαίνουν εύκολα στη λίστα των προτάσεων και δεν χρειάζεται να διαλέξουμε αυτό που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά η επιφάνεια εργασίας μας και η πληκτρολόγηση ενός email στο πρόγραμμα περιήγησης δεν μας προσφέρει την ίδια ευκολία. Πάρτε για παράδειγμα τη λειτουργία ορθογραφικού ελέγχου του Chrome που απαιτεί από εσάς να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε τη σωστή λέξη από το μενού περιβάλλοντος. Είναι εντάξει για χρήση, καθώς χρειάζεται περιστασιακά, αλλά η επέκταση δεν μπορεί να μας δώσει παρόμοια πρόσβαση σε προτεινόμενες λέξεις χωρίς να είναι άβολη η χρήση της. Πέρα από αυτόν τον περιορισμό, αυτό που θα έκανε την επέκταση καλύτερη είναι αν μπορούσε να λειτουργήσει παντού και όχι μόνο στο Gmail.

  Πώς να αποκλείσετε το Discord σε τηλέφωνο, υπολογιστή, δρομολογητή ή στο Chrome

Εγκατάσταση Complete For Gmail από το Chrome Web Store