Πώς να εμποδίσετε τους ανεπιθύμητους να επιτεθούν στο Ημερολόγιο Google σας

Οι αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας βρήκαν έναν τρόπο να προσθέτουν ανεπιθύμητα συμβάντα ηλεκτρονικού ψαρέματος και απάτης στα Ημερολόγια Google των χρηστών χωρίς την άδειά τους. Δείτε πώς μπορείτε να εμποδίσετε τους ανεπιθύμητους χρήστες να προσθέτουν πράγματα στο ημερολόγιό σας χωρίς την άδειά σας.

Οπως και αναλυτικά στο OneZero από τον πρώην αρχισυντάκτη του How-To Geek, Whitson Gordon, το Ημερολόγιο Google (από προεπιλογή) εμφανίζει προσκλήσεις για συμβάντα είτε ο χρήστης τις έχει αποδεχτεί είτε όχι. Οι spammers χρησιμοποιούν το κενό για να πλημμυρίσουν τα ημερολόγια των ανθρώπων με κακόβουλους συνδέσμους και άλλο υποτιμητικό κείμενο.

Διακοπή ημερολογίου από την αυτόματη προσθήκη προσκλήσεων

Μία από τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Ημερολογίου Google είναι η αυτόματη προσθήκη προσκλήσεων για συμβάντα στο ημερολόγιο. Για να το απενεργοποιήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το "Σήκω από εκεί που αφήσατε" στο Microsoft Office

Στη συνέχεια, επιλέξτε «Ρυθμίσεις συμβάντος» που βρίσκεται στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Εντοπίστε το αναπτυσσόμενο μενού με την ένδειξη “Αυτόματη προσθήκη προσκλήσεων”. Κάντε κλικ στο βέλος.

Τέλος, επιλέξτε «Όχι, να εμφανίζονται μόνο οι προσκλήσεις στις οποίες έχω απαντήσει».

Διακοπή Ημερολογίου από την προσθήκη συμβάντων από το Gmail

Το Ημερολόγιο Google τραβάει επίσης συμβάντα απευθείας από το Gmail. Εάν κάποιος σας στείλει μια πρόσκληση μέσω email—μερικές φορές ακόμη και όταν πηγαίνει στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας— καταλήγει στο ημερολόγιό σας. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, επιστρέψτε στο μενού Ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και επιλέγοντας «Ρυθμίσεις».

  Πώς να παρακολουθείτε την απόδοση του υπολογιστή εντός παιχνιδιού με το MSI Afterburner

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Εκδηλώσεις από το Gmail” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή “Αυτόματη προσθήκη συμβάντων από το Gmail στο ημερολόγιό μου”.

Το Ημερολόγιο Google θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε αυτήν την ενέργεια. Κάντε κλικ στο “OK” για να εγκρίνετε την αλλαγή.

Απόκρυψη απορριφθέντων προσκλήσεων ημερολογίου

Εάν έχετε περάσει και απορρίψετε τα ανεπιθύμητα συμβάντα ημερολογίου, θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στο Ημερολόγιο Google αλλά θα έχουν διαγραφεί. Ο λόγος για αυτό είναι ότι συνεχίζει να εμφανίζει απορριφθέντα συμβάντα από προεπιλογή.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, επιστρέψτε στο μενού Ρυθμίσεις του Ημερολογίου Google. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα φτάσετε εκεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και, στη συνέχεια, επιλέγοντας «Ρυθμίσεις».

  Τι είναι η "Διαδικασία αδράνειας συστήματος" και γιατί χρησιμοποιεί τόσο πολύ CPU;

Μόλις φτάσετε εκεί, επιλέξτε “Προβολή επιλογών” που βρίσκεται στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση απορριφθέντων συμβάντων” για να καταργήσετε τις μειωμένες προσκλήσεις.

Απόκρυψη απορριφθέντων συμβάντων στο κινητό

Παραδόξως, όταν αποφασίζετε να αποκρύψετε συμβάντα που απορρίφθηκαν από την προβολή επιφάνειας εργασίας, εξακολουθούν να εμφανίζονται στις εφαρμογές Android, iPhone και iPad. Εάν θέλετε να μην εμφανίζονται, ξεκινήστε την εφαρμογή για κινητά, ανοίξτε το μενού υπερχείλισης πατώντας στο εικονίδιο του χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Ρυθμίσεις».

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Γενικά”.

Τέλος, απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση απορριφθέντων συμβάντων”.

ΕΝΑ αυξανόμενος αριθμός ατόμων στο διαδίκτυο έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε αυτή η τακτική για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων στα Ημερολόγια Google τους. Η Google δεν έχει δημοσιεύσει απάντηση στα περιστατικά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά ελπίζουμε ότι ορισμένες από αυτές τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις θα απενεργοποιηθούν στο μέλλον.