Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Android

Η Dark Mode είναι μια δυνατότητα σε λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές που αλλάζει τη διεπαφή χρήστη σε σκούρο φόντο. Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τη σκοτεινή λειτουργία επειδή είναι πιο εύκολη στα μάτια, ειδικά τη νύχτα. Οι συσκευές Android διαθέτουν επίσης Dark Mode—δείτε πώς να τη χρησιμοποιήσετε.

Το Android έχει υποστηρίξει επίσημα μια σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα από το Android 10. Το “σε όλο το σύστημα” σημαίνει ότι επηρεάζει πολλά μέρη του λειτουργικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εφαρμογών τρίτων. Η ενεργοποίηση της Dark Mode είναι εύκολη και συνήθως μπορείτε να επιλέξετε να την ενεργοποιήσετε αυτόματα και τη νύχτα.

Αρχικά, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης (μία ή δύο φορές, ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής σας) και πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού “Ρυθμίσεις”.

  Επιτρέψτε στο τηλέφωνό σας να χτυπά μόνο εάν είναι σημαντικό [Android]

Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις “Εμφάνιση”.

Εδώ τα πράγματα θα φαίνονται διαφορετικά, ανάλογα με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου ή του tablet. Οι περισσότεροι το αποκαλούν “Dark Mode” ή “Dark Theme”, αλλά κάποιοι το αποκαλούν “Night Mode”. Μπορεί να υπάρχει μια επιλογή ακριβώς σε αυτήν τη σελίδα για να την ενεργοποιήσετε.

Για περισσότερες επιλογές, μπορείτε να πατήσετε “Σκούρο θέμα” σε τηλέφωνα όπως το Google Pixel.

Τηλέφωνο Google Pixel

Οι συσκευές Samsung Galaxy θα προσφέρουν “Ρυθμίσεις Dark Mode”.

Τηλέφωνο Samsung Galaxy

Οι επιλογές Dark Mode θα είναι διαφορετικές, ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής. Πολλά σάς δίνουν τη δυνατότητα να ενεργοποιείτε αυτόματα τη σκοτεινή λειτουργία κατά τη δύση του ηλίου και να απενεργοποιείτε την ανατολή του ηλίου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα.

  Προσαρμόσιμο ημερολόγιο που ακολουθεί την εβδομάδα εργασίας σας [Android]

Επιλέξτε το προτιμώμενο πρόγραμμα αυτοματισμού Dark Mode, όπως φαίνεται εδώ σε ένα Google Pixel.

Επιλογές προγράμματος Google Pixel

Και, όπως φαίνεται στα smartphone Samsung Galaxy.

Επιλογές προγράμματος Samsung Galaxy

Αυτό είναι! Εάν θέλετε οι εφαρμογές να ακολουθούν τη ρύθμιση Dark Mode, θα πρέπει να αναζητήσετε μια ρύθμιση “Θέμα” μέσα στην εφαρμογή. Εάν υποστηρίζει τη σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα, θα δείτε μια επιλογή για το Θέμα να ακολουθεί το σύστημα.

Επιλογές θέματος στην εφαρμογή Gmail

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε μια εναλλαγή Dark Mode στις Γρήγορες ρυθμίσεις. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε δύο φορές προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να αναπτύξετε το πλήρες μενού Γρήγορες ρυθμίσεις. Αναζητήστε και πατήστε το εικονίδιο με το μολύβι.

  Το TimePIN αλλάζει αυτόματα το PIN της οθόνης κλειδώματος Android κατά την τρέχουσα ώρα

Θα εμφανιστεί μια ενότητα με αχρησιμοποίητες εναλλαγές. Αναζητήστε την εναλλαγή «Σκοτεινή λειτουργία» ή «Σκούρο θέμα» και σύρετέ την στην περιοχή «Γρήγορες ρυθμίσεις».

Πατήστε το εικονίδιο με το σημάδι επιλογής ή το βέλος πίσω όταν τελειώσετε.

Τώρα μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη Dark Mode από τον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις!

Η Dark Mode είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε την οθόνη πιο εύκολη στα μάτια σας τη νύχτα, ενώ μπορεί ακόμη και να εξοικονομήσει λίγη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, εάν την έχετε!