Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση στο iOS 11

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας όταν οδηγείτε. Είναι παράνομο σε ορισμένες χώρες να στέλνετε μηνύματα κειμένου ενώ οδηγείτε για προφανείς λόγους. Δεν θέτετε σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους εάν αποσπάτε την προσοχή σας κατά την οδήγηση. Ακόμα κι αν συνήθως αφήνετε το τηλέφωνό σας ενώ οδηγείτε, δεν εμποδίζει αυτόματα άλλα άτομα να επικοινωνήσουν μαζί σας. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Apple προσθέτει το Do Not Disturb while Driving στο iOS 11. Είναι μια επέκταση της δυνατότητας Do Not Disturb που προστέθηκε σε προηγούμενη έκδοση iOS. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί με το Bluetooth του αυτοκινήτου σας. Εάν δεν έχετε Bluetooth στο αυτοκίνητό σας, η λειτουργία θα εξακολουθεί να λειτουργεί μέσω του επιταχυνσιόμετρου. Προφανώς, αυτή δεν είναι μια δυνατότητα που μπορείτε να προγραμματίσετε, αλλά πρέπει να είναι ενεργοποιημένη.

Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση

Για να ενεργοποιήσετε το Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Μην ενοχλείτε. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή «Ενεργοποίηση» στην ενότητα Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση.

  Οθόνη κλειδώματος Android εμπνευσμένη από το iOS 7 με υποστήριξη Pebble

Η οθόνη Ενεργοποίηση έχει τρεις επιλογές. Αυτόματα, κατά τη σύνδεση με Bluetooth αυτοκινήτου και χειροκίνητα. Εάν δεν έχετε Bluetooth στο αυτοκίνητό σας, πατήστε την επιλογή Αυτόματα. Εάν διαθέτετε Bluetooth στο αυτοκίνητό σας, πατήστε το «Όταν συνδέεστε με Bluetooth αυτοκινήτου». Η επιλογή Αυτόματα λειτουργεί μέσω ανίχνευσης κίνησης. Εάν το τηλέφωνό σας εντοπίσει ότι κινείστε αρκετά γρήγορα ώστε να είστε σε αυτοκίνητο (ή λεωφορείο), θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση.

Τι συμβαίνει όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση;

Το τι συμβαίνει όταν είναι ενεργοποιημένο το Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση εξαρτάται από τον τρόπο ενεργοποίησης του. Εάν ενεργοποιηθεί αυτόματα, δηλαδή μέσω ανίχνευσης κίνησης, όλες οι κλήσεις και οι ειδοποιήσεις θα αποκλειστούν. Όποιος σας στέλνει μηνύματα ή σας καλεί θα λάβει ένα μήνυμα για να τον ενημερώσει ότι οδηγείτε και θα έρθετε σε επαφή μαζί του όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

  Προσαρμόστε την ένταση φωτός φλας LED iPhone από το Κέντρο Ελέγχου iOS 7

Εάν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία μέσω Bluetooth, δηλαδή, η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο Bluetooth του αυτοκινήτου σας με μια συσκευή hands-free συνδεδεμένη σε αυτό, θα μπορείτε να λαμβάνετε εισερχόμενες κλήσεις.

Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση για επιβάτες

Η λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση μιμείται μια παρόμοια λειτουργία που παρουσιάστηκε στο Pokèmon Go πέρυσι. Το χαρακτηριστικό είχε σκοπό να αποθαρρύνει τους παίκτες να εκκολάψουν αυγά και να πιάσουν Pokèmon ενώ οδηγούσαν. Λειτουργούσε επίσης μέσω ανίχνευσης κίνησης και είχε ένα προφανές ελάττωμα. αν ήσασταν επιβάτης εξακολουθούσε να απενεργοποιεί το παιχνίδι για εσάς. Η εφαρμογή και το iOS 11 σάς επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε ρητά τη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση πατώντας την ειδοποίηση και λέγοντάς της ότι είστε ο επιβάτης.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε φωνητικές σημειώσεις iOS στα Windows 10

Δοκιμαστική οδήγηση

Πήραμε τη δυνατότητα για ένα test drive και πρέπει να πούμε ότι το Pokèmon Go το κάνει καλύτερα. Το παιχνίδι εντοπίζει καλύτερα πότε βρίσκεστε σε κινούμενο όχημα. Το iOS 11 δεν προλαβαίνει εκτός και αν υπερβείτε ένα συγκεκριμένο όριο ταχύτητας.