Η πρώτη μας ματιά στην εφαρμογή αρχείων στο iOS 11

Από την έναρξή του, το iOS δεν είχε κανενός είδους εφαρμογή περιήγησης αρχείων. Αυτό ήταν εύκολο να γίνει κατανοητό εκείνη την εποχή. Το iOS κατασκευάστηκε για ένα τηλέφωνο που σας επιτρέπει να ελέγχετε τα email σας και είχε μερικές προσεγμένες εφαρμογές. Το iPhone ήταν εντυπωσιακό για την εποχή του. Δεν το χρειαζόσουν για την αποθήκευση αρχείων. Δεν μπορούσατε πραγματικά να επεξεργαστείτε αρχεία σε αυτό και το Dropbox δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Το iOS και οι συσκευές που το εκτελούν έχουν εξελιχθεί. Έφτασε στο σημείο όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή iOS όπως το iPad Pro είναι μια συγκρίσιμη εναλλακτική λύση υπολογιστή. Η Apple πρόκειται τώρα να εισαγάγει μια κατάλληλη εφαρμογή περιήγησης αρχείων στο iOS 11. Εάν είστε μέρος της δημόσιας έκδοσης beta, μπορείτε να ελέγξετε την εφαρμογή Αρχεία στο iOS 11 αυτή τη στιγμή, αν θέλετε. Ακολουθεί μια πλήρης ματιά στην εφαρμογή Αρχείο στην τρέχουσα κατάστασή της.

Η εφαρμογή Αρχεία στο iOS 11

Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αρχεία απευθείας στην εφαρμογή Αρχεία στο iOS. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε αρχεία στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας μέσω άλλων εφαρμογών που το υποστηρίζουν. Η εφαρμογή Αρχεία στο iOS υποστηρίζει υπηρεσίες τοπικής αποθήκευσης και αποθήκευσης cloud. Εκτός συσκευασίας, υποστηρίζει Google Drive, iCloud Drive και OneDrive. Φαίνεται ότι το Dropbox δεν υποστηρίζεται ακόμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε αρχεία μέσω εφαρμογών στη σουίτα iWork. Μέχρι να κυκλοφορήσει το iOS 11 στο σταθερό κανάλι, είναι πιθανό να υπάρχουν πολύ περισσότερες εφαρμογές που θα μπορούν να αποθηκεύουν αρχεία στη συσκευή σας στα οποία θα έχετε πρόσβαση μέσω της εφαρμογής Αρχεία. Η εφαρμογή μπορεί να ανοίξει ορισμένους κοινούς τύπους αρχείων, όπως αρχεία PDF, MP3 και MP4.

  Πώς να κάνετε έλεγχο ορθογραφίας και γραμματικής στο iOS

Πώς να αποθηκεύσετε αρχεία

Μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία στην εφαρμογή Αρχεία στο iOS 11. Τα αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν από το πρόγραμμα περιήγησής σας ή από την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο, πρέπει πρώτα να το ανοίξετε σε μια εφαρμογή. Χρησιμοποιήστε το μενού κοινής χρήσης και πατήστε την επιλογή “Αποθήκευση σε αρχεία” για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο στο iCloud Drive.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία στο τοπικό της συσκευής σας μέσω της σουίτας παραγωγικότητας iWork και μπορείτε να μετακινήσετε αρχεία από μια μονάδα cloud στη μονάδα iCloud.

Τρόπος προσθήκης/αφαίρεσης τοποθεσιών

Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τοποθεσίες στην εφαρμογή Αρχεία, ανοίξτε την και πατήστε Επεξεργασία στο επάνω μέρος. Βεβαιωθείτε ότι η ενότητα Τοποθεσίες έχει αναπτυχθεί. Προς το παρόν, εάν συμπτύξετε την ενότητα Τοποθεσίες και πατήσετε το κουμπί Επεξεργασία, η εφαρμογή διακόπτεται. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το μικρό σφάλμα θα εξαλειφθεί μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του iOS 11. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις τοποθεσίες στο cloud. Οι άλλες δύο τοποθεσίες. Η συσκευή σας και η μονάδα iCloud σας είναι εκεί για να μείνουν. Γυρίστε το διακόπτη δίπλα σε μια θέση Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση για να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε.

  Κατεβάστε τις επίσημες ταπετσαρίες iOS 11 για iPhone και iPad

Ετικέτες

Η εφαρμογή Αρχεία σάς επιτρέπει να προσθέτετε ετικέτες στα αρχεία σας για να τα διατηρείτε σε τάξη. Οι ετικέτες λαμβάνουν υπόδειξη από την εφαρμογή Finder στο macOS. Έχετε χρωματιστές ετικέτες και τρεις ετικέτες που ονομάζονται “Εργασία”, “Σπίτι” και “Σημαντικό”. Μπορείτε να προσθέσετε οποιεσδήποτε άλλες ετικέτες ή ετικέτες, αλλά είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία. Δεν είναι η απλότητα που περιμένεις από την Apple.

Για να προσθέσετε μια νέα ετικέτα, ανοίξτε ένα αρχείο και πατήστε το κουμπί κοινής χρήσης. Στο επάνω μέρος του μενού κοινής χρήσης, όπου θα δείτε το όνομα του αρχείου, υπάρχει ένα κουμπί «+ετικέτα». Πατήστε το και επιλέξτε μία από τις ετικέτες που θέλετε να προσθέσετε στο αρχείο ή προσθέστε μια νέα ετικέτα.

  Το Beam για το Reddit είναι ένας ακόμη εξαιρετικός τρόπος για να καθυστερήσετε [iOS]

Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να περιμένετε να ανοίξει ένα αρχείο, πατήστε παρατεταμένα σε αυτό. Από την αιωρούμενη γραμμή που εμφανίζεται, πατήστε την επιλογή Ετικέτες.

Φάκελοι

Μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους στη μονάδα δίσκου iCloud μέσα στην εφαρμογή Αρχεία στο iOS 11. Δεν μπορείτε να τους δημιουργήσετε στην ενότητα Σε αυτήν τη συσκευή.

Η εφαρμογή Files στο iOS 11 αφήνει πολλά περιττά. Δεδομένου ότι έχουμε μόνο τη δημόσια έκδοση beta του αρχείου για εξερεύνηση, μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα περισσότερα σφάλματα θα εξαλειφθούν και οι βασικές λειτουργίες που έχουν παραληφθεί θα προστεθούν έως τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα PDF από το Safari στη συσκευή σας και να το προβάλετε στην εφαρμογή Αρχεία, αλλά αυτό είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα.