Κατεβάστε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα Intel CPU Meltdown για Windows 10

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τα τρωτά σημεία που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στους επεξεργαστές της Intel που ονομάζονται Meltdown και Spectre. Και τα δύο είναι ελαττώματα στη βασική αρχιτεκτονική των τσιπ και είναι πιθανό να επηρεάσουν κάθε τσιπ που πωλήθηκε τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτός σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρός πληθυσμός. Κάθε σύστημα, από το πρώτο που αγοράσατε ποτέ μέχρι αυτό στο οποίο το διαβάζετε τώρα, μπορεί να επηρεαστεί. Η επιδιόρθωση στο Meltdown έρχεται με τη μορφή ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας που, για την ώρα, θα περιορίσουν το πρόβλημα. Η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει αυτές τις ενημερώσεις κώδικα και θα πρέπει να είναι διαθέσιμες μέσω μιας ενημέρωσης των Windows. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, μπορείτε να κάνετε λήψη της ενημερωμένης έκδοσης κώδικα Intel CPU Meltdown για εκδόσεις των Windows 10 εδώ.

  Πώς να μετονομάσετε τα στοιχεία της λίστας εφαρμογών στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Meltdown Patch για Windows 10

Ελέγξτε τα Windows για Ενημέρωση από την εφαρμογή Ρυθμίσεις προτού πραγματοποιήσετε μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση της ενημέρωσης. Πρέπει να γνωρίζετε την έκδοση των Windows 10 και τον τύπο συστήματος, 32-bit ή 64-bit, που εκτελείτε πριν κάνετε λήψη της ενημέρωσης κώδικα. Υπάρχει μια διαφορετική ενημέρωση κώδικα για κάθε κύρια έκδοση των Windows 10.

Meltdown vs Spectre

Οι παραπάνω ενημερώσεις κώδικα προορίζονται μόνο για το σφάλμα Meltdown. Το Spectre εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί με μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα λογισμικού, αν και η Intel δηλώνει διαφορετικά. Τα μόνα καλά νέα είναι ότι το σφάλμα Spectre φαίνεται να επηρεάζει λιγότερα τσιπ της Intel. Σύμφωνα με αναφορές, τα τσιπ που επηρεάζονται από το Spectre είναι τα Intel Ivy Bridge, οι επεξεργαστές Haswell και Skylake και τα τσιπ AMD Ryzen. Τα τσιπ που παράγονται τόσο από τη Samsung όσο και από την Qualcomm είναι επίσης ευάλωτα.

  Διορθώστε τις καρφιτσωμένες εφαρμογές που δεν ανοίγουν στη θέση τους στη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Οι παραπάνω ενημερώσεις κώδικα είναι αυτές που εκδόθηκαν από τη Microsoft για συστήματα με Windows 10. Οι ενημερώσεις κώδικα της Intel δεν έχουν ακόμη έρθει. Αυτές οι ενημερώσεις κώδικα θα έρχονται ως ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης, οι οποίες, εάν έχετε ένα ιδιαίτερα παλιό σύστημα, μπορεί να είναι πρόβλημα επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να ενημερωθούν ή να μην έρθουν ποτέ. Ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του υπολογιστή σας για τυχόν ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης επεξεργαστή που είναι διαθέσιμα για το σύστημά σας.

Οι ενημερώσεις κώδικα θα διορθώσουν μόνο το σφάλμα Meltdown και όχι το σφάλμα Spectre. Τα μόνα καλά νέα εδώ είναι ότι το Spectre δεν είναι ένα εύκολο στη χρήση. Εκτός από αυτό, οι χρήστες μπορούν επίσης να αναμένουν ότι τα συστήματά τους θα έχουν ελαφρύ χτύπημα απόδοσης μόλις εγκατασταθεί η ενημέρωση κώδικα. Για τους κανονικούς χρήστες, το χτύπημα απόδοσης δεν θα είναι αξιοσημείωτο, αλλά οι εγκαταστάσεις παιχνιδιών θα έχουν πιο ουσιαστικό χτύπημα. Εάν εκτελείτε VM ή εκτελείτε άλλες εργασίες με ένταση CPU, μπορείτε να περιμένετε ένα πιο αργό σύστημα. Το χτύπημα απόδοσης θα μπορούσε να είναι μεταξύ 5% – 30% και το ανώτατο όριο είναι σίγουρα σημαντικό.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον παλιό εναλλάκτη εφαρμογών των Windows XP στα Windows 10