Πώς να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα οθόνης για να αντισταθμίσετε την αχρωματοψία στο Android

Η τεχνολογία παίζει εδώ και καιρό σημαντικό ρόλο βοηθώντας τα άτομα με αναπηρία να ζήσουν καλύτερη ζωή. Αναπηρίες που έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής ενός ατόμου, όπως το PTSD ή ένα ακρωτηριασμένο άκρο τραβούν περισσότερη προσοχή όσον αφορά τη θεραπεία, καθώς είναι πιο δύσκολο να ξεπεραστούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραβλέπονται άλλες πιο διαχειρίσιμες αναπηρίες. Η αχρωματοψία είναι μια διαταραχή της όρασης που εμποδίζει τους ανθρώπους να δουν σωστά τα χρώματα. Επιφανειακά, δεν είσαι τυφλός και μπορείς να ζήσεις μια σχετικά φυσιολογική ζωή. Στην πραγματικότητα, έχετε ένα πραγματικό πρόβλημα να δείτε τα πράγματα σωστά. Το πρόβλημα δεν μπορεί να διορθωθεί με ένα τυπικό ζευγάρι συνταγογραφούμενα γυαλιά. Εδώ ακριβώς η τεχνολογία κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android, οτιδήποτε εκτελεί Android 6.0 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα οθόνης που αντισταθμίζουν τον συγκεκριμένο τύπο αχρωματοψίας σας. Να πώς.

  Εξάγετε το προφίλ σας Firefox από μια συσκευή που δεν έχει ρίζες στην επιφάνεια εργασίας σας [Android]

Για να ενεργοποιήσετε αυτά τα φίλτρα οθόνης διόρθωσης χρώματος, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην Προσβασιμότητα και πατήστε Διόρθωση χρώματος στο κάτω μέρος. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι αχρωματοψίας και το Android έχει ένα φίλτρο για τον καθένα.

Ενεργοποιήστε τη Διόρθωση χρώματος και, στη συνέχεια, πατήστε «Λειτουργία διόρθωσης» για να επιλέξετε τον τύπο φίλτρου που πρέπει να εφαρμόσετε για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή άνετα.

Τα φίλτρα δεν απαιτούν επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας και στην πραγματικότητα απλώς φιλτράρουν. Εάν επρόκειτο να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης οποιασδήποτε εφαρμογής ή να τραβήξετε μια φωτογραφία, θα αποτυπωθούν όλα με τα αρχικά τους χρώματα και θέματα. Όταν αναπαράγετε ένα βίντεο στο τηλέφωνό σας, θα του δοθεί επίσης η θεραπεία διόρθωσης χρώματος.

  Αποκτήστε το iOS Like Assistive Touch στο τηλέφωνό σας Android

Δεδομένου ότι τα φίλτρα δεν εμφανίζονται στα στιγμιότυπα οθόνης, δεν μπορούμε να σας δείξουμε πώς μοιάζει το καθένα, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν είναι μια μισοψημένη, υποχρεωτική δυνατότητα που έχει συμπεριλάβει το Android. Τα φίλτρα λειτουργούν πολύ καλά. Εάν κάνετε εναλλαγή μεταξύ δύο διαφορετικών τύπων φίλτρων, μπορείτε να δείτε πόσο εκτενώς μεταμορφώνουν την οθόνη της συσκευής.

Οι χρήστες iPhone έχουν παρόμοια επιλογή διαθέσιμη στο iOS.