Πώς να δείτε έναν κόσμο με διορθωμένο χρώμα χρησιμοποιώντας το iPhone σας

Η αχρωματοψία δεν είναι το είδος της διαταραχής της όρασης που μπορείτε να διορθώσετε με χειρουργική επέμβαση λέιζερ. Υπάρχουν διαθέσιμα ειδικά γυαλιά Enchroma για τη διόρθωση της αχρωματοψίας. Δεν είναι τα φθηνότερα, ειδικά αν τα συγκρίνετε με κανονικά γυαλιά. Για να διευκολύνει τη ζωή όσων έχουν αχρωματοψία, η τεχνολογία προσπαθεί να το αντισταθμίσει μέσω ειδικών λειτουργιών προσβασιμότητας. Τόσο το iOS όσο και το Android έχουν διαθέσιμες επιλογές διόρθωσης χρώματος. Τα κιάλια είναι μια εφαρμογή iOS που κυκλοφόρησε από τη Microsoft και σας επιτρέπει να βλέπετε έναν κόσμο διορθωμένο στα χρώματα μέσω της κάμεράς σας. Η εφαρμογή είναι βασικά μια εφαρμογή κάμερας που δεν προορίζεται για λήψη φωτογραφιών, αλλά για να κοιτάξει κανείς τον κόσμο και να τον δει καλύτερα. Διαθέτει φίλτρα και για τους τρεις τύπους ελαττωμάτων αχρωματοψίας.

  Τι είναι ακριβώς ένα βιντεοπαιχνίδι "Gacha";

Εγκαταστήστε κιάλια και επιλέξτε ποιον τύπο διόρθωσης χρώματος θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Οι τρεις διαφορετικές διορθώσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης της εφαρμογής. Πατήστε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και ενεργοποιήστε το φίλτρο από το κουμπί στο κάτω μέρος.

Στα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης, το αντικείμενο στο οποίο χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή ήταν αρχικά αποχρώσεις του πορτοκαλιού. Με την εφαρμογή του μπλε/κίτρινου φίλτρου διόρθωσης, έγινε μια απόχρωση του μωβ, η οποία είναι πιο εύκολα ορατή για άτομα που έχουν Tritanopia.

Τα κιάλια, εννοιολογικά, είναι μια φοβερή εφαρμογή. Ρεαλιστικά, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πολύ, επειδή η εφαρμογή θα εξαντλήσει την μπαταρία σας. Εάν χρησιμοποιείτε υπερβολικά την εφαρμογή, θα μείνετε με ένα νεκρό τηλέφωνο. Δεν εξαντλεί την μπαταρία του τηλεφώνου περισσότερο από ό,τι μια κανονική εφαρμογή κάμερας, αλλά η ίδια η κάμερα είναι απλώς μια τεράστια αποστράγγιση ανεξάρτητα από το τι κάνει μια εφαρμογή.

  Πώς να δημιουργήσετε εικόνες ανατροπής για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σελίδες προϊόντων

Για να είμαστε σαφείς, η εφαρμογή δεν τα καταφέρνει, ώστε κάποιος με αχρωματοψία να μπορεί να δει χρώματα που συνήθως δεν μπορεί. Αντίθετα, διορθώνει τα χρώματα σε πραγματικό χρόνο, ώστε ένα άτομο με αναπηρία να μπορεί να δει ένα αντικείμενο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τη νύχτα.

Τα κιάλια δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα για Android. Οι χρήστες iOS πρέπει να εκτελούν iOS 9 ή νεότερη έκδοση για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Εγκαταστήστε κιάλια από το App Store