Εξάγετε το προφίλ σας Firefox από μια συσκευή που δεν έχει ρίζες στην επιφάνεια εργασίας σας [Android]

Οι χρήστες Android χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. αυτά που κάνουν root τις συσκευές τους και αυτά που δεν το κάνουν. Η συζήτηση για το root ή όχι επικεντρώνεται σε σημεία όπως η εγγύηση, το ξεκλείδωμα της πραγματικής ισχύος της συσκευής σας, η αφαίρεση του bloatware, ο κίνδυνος μιας συσκευής με τούβλα και ο overclocking μέχρι θανάτου. Ανεξάρτητα από το σε ποια πλευρά θα κάνετε root (λογοπαίγνιο), το γεγονός είναι ότι οι χρήστες Android με μια συσκευή με root μπορούν να κάνουν περισσότερα από εκείνους με μια συσκευή χωρίς root. Ένας τέτοιος περιορισμός είναι η πρόσβαση σε προστατευμένα αρχεία όπως το προφίλ σας στο Firefox. Ευτυχώς, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος εξαγωγής και αποθήκευσης του στην επιφάνεια εργασίας σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε root τη συσκευή σας. Να πώς.

  Η επίσημη εφαρμογή αρχειοθέτησης RAR είναι τώρα διαθέσιμη για Android

Θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένο το Firefox για Android στο τηλέφωνό σας, εκτός από μια εφαρμογή email (χρησιμοποιήσαμε το Gmail) και μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να περιηγείστε σε αρχεία και να κάνετε συμπίεση φακέλων. Συνηθίζαμε Διαχείριση αρχείων από την Gira.me. Ανοίξτε τον Firefox στη συσκευή σας Android και μεταβείτε στο Add-on Marketplace.

Αναζητήστε και εγκαταστήστε το πρόσθετο Copy Profile (σύνδεσμος στο τέλος αυτής της ανάρτησης). Εξετάσαμε εν συντομία αυτό το πρόσθετο σε μια λίστα με δέκα χρήσιμα πρόσθετα για τον Firefox για Android. Αποθηκεύει ένα αντίγραφο του προφίλ σας Firefox στο /sdcard. Πατήστε το κουμπί Περισσότερα και κάτω από τα Εργαλεία, θα δείτε μια επιλογή Αντιγραφή προφίλ. Το πρόσθετο θα αντιγράψει το προφίλ σας Firefox στο /sdcard/mozilla_profile.

  Πώς να αποκτήσετε την προεπισκόπηση προγραμματιστή Android O

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Διαχείριση αρχείων, ανοίξτε το /sdcard, πατήστε παρατεταμένα το φάκελο Mozilla_profile για να τον επιλέξετε. Με επιλεγμένο το φάκελο, πατήστε το κουμπί περισσότερα και επιλέξτε Συμπίεση. Μετακινήστε το συμπιεσμένο αρχείο στην εσωτερική σας μνήμη.

Τέλος, για να λάβετε το συμπιεσμένο αρχείο στην επιφάνεια εργασίας σας, ταχυδρομήστε το στον εαυτό σας ως συνημμένο ή ανεβάστε το σε μια υπηρεσία cloud όπως το Google Drive ή το Dropbox. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου στην επιφάνεια εργασίας σας και να κάνετε με αυτό ό,τι θέλετε.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε το φάκελο Mozilla_profile στην επιφάνεια εργασίας σας. Ορισμένα απαιτούν πρόσβαση root ενώ άλλα απαιτούν εφαρμογές εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας. Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για να το κάνετε και είναι δωρεάν.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 38 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Εγκαταστήστε το Copy Profile για Firefox Android