Πώς να απενεργοποιήσετε την εκμάθηση νέων λέξεων με τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του SwiftKey


Το Android υποστηρίζει εδώ και καιρό πληκτρολόγια τρίτων και το Swiftkey είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πληκτρολόγια διαθέσιμα για Android. Το Swiftkey είναι πολύ φοβερό και μπορεί να πάρει ό,τι έχει μάθει η Google για τις συνήθειές σας στην πληκτρολόγηση και να το ενσωματώσει. Τούτου λεχθέντος, το πληκτρολόγιό σας δεν πρέπει να μαθαίνει όλες τις λέξεις που πληκτρολογείτε. Υπάρχουν μερικά που μπορείτε να κάνετε χωρίς να τα προσθέσετε στη βάση γνώσεων του πληκτρολογίου. Μπορεί να μπλέξει με την αυτόματη διόρθωση και να επηρεάσει την πληκτρολόγησή σας, γι’ αυτό το Swiftkey εισήγαγε μια λειτουργία ανώνυμης περιήγησης. Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης απενεργοποιεί την εκμάθηση ενώ πληκτρολογείτε.

  Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε iPhone X, XR, XS και XS Max

Αναβαθμίστε το Swiftkey στην έκδοση 6.4.6.30. Υποθέτουμε ότι το χρησιμοποιείτε ήδη, αλλά αν όχι, προχωρήστε και ρυθμίστε το. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ στα αριστερά.

Στον πίνακα ρυθμίσεων Swiftkey, θα δείτε ένα νέο κουμπί για την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Πατήστε το και θα μεταβείτε σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης. Πληκτρολογήστε μακριά και οι λέξεις που πληκτρολογείτε δεν θα αποθηκευτούν πλέον.

Η εφαρμογή πληκτρολογίου συνεχίζει να λειτουργεί όπως πάντα. Θα εξακολουθεί να σας προσφέρει επιλογές αυτόματης διόρθωσης που έχει μάθει στο παρελθόν και θα προσπαθήσει να προβλέψει την επόμενη λέξη που θέλετε να πληκτρολογήσετε με βάση την προηγούμενη μάθηση. Απλώς δεν θα προσθέσει τίποτα νέο στη βάση γνώσεων.

  Πώς να παρακολουθήσετε το PlayStation 5 Reveal της Sony

Αυτό δεν είναι μόνο για να μπορείτε να πληκτρολογείτε με ασφάλεια ακατάλληλες λέξεις. Οι πιθανότητες να πληκτρολογήσετε κατά λάθος μια ακατάλληλη λέξη και να τη στείλετε σε κάποιον που δεν είναι αρκετά μεγάλος για να ξέρει πότε να τη χρησιμοποιήσει είναι ελάχιστες.

Μπορεί να είναι χρήσιμο όταν μεταβαίνετε σε διαφορετική γλώσσα, αλλά δεν θέλετε απαραίτητα το πληκτρολόγιο να μάθει τις λέξεις που χρησιμοποιείτε. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα εάν η γλώσσα στην οποία πληκτρολογείτε έχει το δικό της αλφάβητο, αλλά προτιμάτε να χρησιμοποιείτε τα αγγλικά γράμματα για να το πληκτρολογήσετε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό είναι ένα θέμα. Φυσικά, μπορεί να είναι χρήσιμο όταν πληκτρολογείτε ακατάλληλες λέξεις.

  Χρησιμοποιήστε τη σελίδα νέας καρτέλας ως πίνακα εργαλείων για υπηρεσίες διαχείρισης εργασιών

Εγκαταστήστε το πληκτρολόγιο Swiftkey από το Google Play Store