Πώς να ενεργοποιήσετε και να διαχειριστείτε το hotspot για φορητές συσκευές στα Windows 10


Τα Windows 10 πρόκειται να προσθέσουν μια ολόκληρη σειρά από πολύ εντυπωσιακές νέες δυνατότητες μετά την επετειακή ενημέρωση. Με κάθε διαδοχική έκδοση προεπισκόπησης που στέλνει η Microsoft σε δοκιμαστές και προγραμματιστές μαθαίνουμε περισσότερα για τις επερχόμενες αλλαγές που θα γίνουν. Η εφαρμογή Ρυθμίσεις έχει βελτιωθεί εκθετικά και πολλές νέες ρυθμίσεις που έχουν προστεθεί σε αυτήν καθιστώντας σαφές ότι όλο και περισσότερες ρυθμίσεις από τον Πίνακα Ελέγχου θα διαχειρίζονται πλέον εδώ. Από την έκδοση 14332, μπορείτε πλέον να μετατρέψετε το σύστημά σας Windows 10 σε hotspot για φορητές συσκευές χωρίς να χρειάζεστε το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών NETSH για να το ρυθμίσετε. Η διαδικασία είναι πλέον τόσο απλή όσο η εναλλαγή ενός διακόπτη. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το hotspot για κινητά στα Windows 10 και να το διαχειριστείτε.

  Πώς να διορθώσετε την αναζήτηση του Outlook που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Δίκτυο και Διαδίκτυο. Μεταβείτε στην καρτέλα Mobile hotspot και ενεργοποιήστε την επιλογή “Κοινή χρήση της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο με άλλες συσκευές”. Το όνομα του συστήματός σας θα χρησιμοποιηθεί ως όνομα δικτύου και τα Windows θα δημιουργήσουν έναν κωδικό πρόσβασης που πρέπει να εισαχθεί σε οποιαδήποτε συσκευή θέλει να συνδεθεί με το δίκτυο.

Για να αλλάξετε το όνομα του hotspot ή για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία σε αυτήν την οθόνη. Η επικάλυψη «Επεξεργασία πληροφοριών δικτύου» θα σας επιτρέψει να αλλάξετε το όνομα του δικτύου και τον κωδικό πρόσβασης για αυτό.

  Πώς να προσθέσετε εφέ 3D σε φωτογραφίες στα Windows 10

Όταν μια συσκευή είναι συνδεδεμένη στο hotspot σας (μπορείτε να συνδέσετε έως και 8 συσκευές), θα δείτε το όνομα της συσκευής, τη διεύθυνση IP και τη διεύθυνση MAC.

Τα Windows είχαν εδώ και καιρό τη δυνατότητα να υποστηρίζουν ένα hotspot, αλλά η ρύθμισή του δεν ήταν απλώς χρονοβόρα αλλά και περίπλοκη για τον μέσο χρήστη. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που απλοποιούν τη διαδικασία για συστήματα που εκτελούν Windows 7/8/8.1/10, αλλά αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει την πλειοψηφία αυτών των εφαρμογών σε εξαφάνιση.

Αυτή η δυνατότητα και η λειτουργικότητά της δοκιμάστηκαν σε μια έκδοση 14332 προεπισκόπησης των Windows 10. Αναμένουμε ότι θα φτάσει στην Ενημέρωση Επετείου, ωστόσο, εάν η δυνατότητα δεν είναι έτοιμη εγκαίρως, θα ενημερώσουμε αυτήν την ανάρτηση αναλόγως.

  Πώς να εξαγάγετε καρέ από ένα GIF στα Windows 10