Πώς να προσθέσετε εφέ 3D σε φωτογραφίες στα Windows 10

Τα Windows 10 ήταν μεγάλα τόσο σε αντικείμενα επαυξημένης πραγματικότητας όσο και σε τρισδιάστατα αντικείμενα. Η εφαρμογή Paint 3D είναι ένα εξαιρετικό, βασικό εργαλείο που σας βοηθά να μάθετε πώς να δημιουργείτε τρισδιάστατα αντικείμενα. Η Microsoft προσθέτει περισσότερες επιλογές 3D σε άλλες εφαρμογές και μια πρόσφατη ενημέρωση της εφαρμογής Φωτογραφίες σάς επιτρέπει πλέον να προσθέτετε εφέ 3D σε μια φωτογραφία. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη τόσο στο κανάλι παραγωγής όσο και στο κανάλι κυκλοφορίας. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε εφέ 3D στις Φωτογραφίες.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

3D εφέ σε φωτογραφίες

Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και επιλέξτε τη φωτογραφία στην οποία θέλετε να προσθέσετε εφέ 3D. Κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία & Δημιουργία στο επάνω μέρος και επιλέξτε “Προσθήκη εφέ 3D” από το μενού περιβάλλοντος.

  Δεν είναι δυνατή η εκτύπωση PDF με το Adobe Reader στα Windows 10 (ΛΥΣΕΙΣ)

Αυτό θα ανοίξει τη φωτογραφία για επεξεργασία και θα εμφανίσει όλα τα εφέ 3D που είναι διαθέσιμα. Τα εφέ 3D συνοδεύονται επίσης από ηχητικά εφέ και είναι κινούμενα. Αυτό είναι αυτονόητο ότι η τελική εικόνα που αποθηκεύετε δεν θα είναι σε μορφή JPG ή PNG. Για να αποθηκευτεί η εικόνα με το animation και το ηχητικό εφέ, θα πρέπει να αποθηκευτεί ως αρχείο MP4.

Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της εικόνας. Το παρακάτω είναι ένα GIF, οπότε δεν ακούγεται ήχος. Τα ηχητικά εφέ δεν είναι τα πιο δημιουργικά, αλλά τα εφέ δεν είναι άσχημα. Είναι βασικά, αλλά μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερα τρισδιάστατα αντικείμενα στη βιβλιοθήκη, αν και μπορεί να μην έχουν όλα ηχητικά εφέ. Το τελικό αρχείο MP4 θα έχει διάρκεια μόνο 5 δευτερόλεπτα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στο Microsoft Store στα Windows 10

Τα εφέ στη βιβλιοθήκη 3D δεν αποθηκεύονται στο σύστημά σας. Θα πρέπει να τα κατεβάσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στη μικρογραφία του εφέ και να επιτρέψετε τη λήψη του. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κατέβει, γι’ αυτό κάντε υπομονή.

Όταν προσθέτετε ένα εφέ 3D, έχετε την επιλογή να το μετακινήσετε και να αλλάξετε το μέγεθός του. Επίσης, επειδή είναι 3D, μπορείτε να αλλάξετε τη γωνία του αντικειμένου που βλέπετε, δηλαδή να αλλάξετε τον προσανατολισμό του.

Η εικόνα μπορεί να αποθηκευτεί μόνο ως αρχείο MP4. Δεν υπάρχει επιλογή να το αποθηκεύσετε ως ζωντανή εικόνα ή να το αποθηκεύσετε ως GIF. Ίσως είναι καλύτερο να μην μπορείτε να το αποθηκεύσετε ως ζωντανή φωτογραφία, καθώς μπορεί να μην είναι συμβατό με άλλα λειτουργικά συστήματα. Το αρχείο MP4 θα λειτουργεί σε όλα, γι’ αυτό μη διστάσετε να το μοιραστείτε.

  Πώς να αποκτήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στο Microsoft Edge στα Windows 10

Η νέα, επεξεργασμένη εικόνα αποθηκεύεται στον ίδιο φάκελο με την αρχική εικόνα. Αποθηκεύεται πάντα ως αντίγραφο και η αρχική σας εικόνα θα είναι πάντα εκεί. Μόλις προσθέσετε ένα εφέ, δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε, αλλά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα εφέ.