Πώς να εξαγάγετε καρέ από ένα GIF στα Windows 10

Ένα GIF είναι μια σειρά από εικόνες, δηλαδή, καρέ που παίζουν με τη σειρά. Σκεφτείτε τις ως βουβές ταινίες που συνήθως είναι χαμηλής ποιότητας. Ένα GIF καλής ποιότητας έχει συνήθως περισσότερα καρέ από ένα χαμηλής ποιότητας. Πιθανότατα έχετε συναντήσει εφαρμογές που μπορούν να μετατρέψουν ένα GIF σε αρχείο PNG ή JPEG. Αυτές οι εφαρμογές συνήθως απομονώνουν ένα μεμονωμένο πλαίσιο από το GIF και το αποθηκεύουν στην επιλεγμένη μορφή. Εάν θέλετε να εξαγάγετε καρέ από ένα GIF, μπορείτε να το κάνετε με το IrfanView.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να εξαγάγετε καρέ από ένα GIF, ωστόσο, εάν θέλετε κάτι που είναι δωρεάν, γρήγορο και λειτουργεί αποκλειστικά στον υπολογιστή σας, το IrfanView είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτή η εφαρμογή είναι εξαιρετική σε ό,τι κάνει και την έχουμε επίσης παρουσιάσει στη λίστα μας με τις εναλλακτικές λύσεις για την εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10.

  Πώς να ελέγξετε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία στα Windows 10

Εξαγωγή καρέ από ένα GIF

Εγκαταστήστε το IrfanView στο σύστημά σας και κατεβάστε το GIF από το οποίο θέλετε να εξαγάγετε πλαίσια. Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε τα καρέ στην προεπιλεγμένη θέση που επιλέγει η εφαρμογή, δημιουργήστε τον φάκελο στον οποίο θέλετε να τα αποθηκεύσετε πριν προχωρήσετε.

Ανοίξτε το GIF στο IrfanView. Μεταβείτε στις Επιλογές> Εξαγωγή όλων των πλαισίων.

Αυτό θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο επιλογών όπου μπορείτε να επιλέξετε πού θέλετε να πάνε τα εξαγόμενα πλαίσια. Αυτό το παράθυρο σάς ενημερώνει επίσης πόσα καρέ, συνολικά, υπάρχουν στο GIF και έχετε την επιλογή να τα εξαγάγετε όλα ή απλώς μια επιλεγμένη περιοχή από αυτά. Τέλος, μπορείτε επίσης να επιλέξετε σε ποια μορφή θα εξαχθούν τα πλαίσια.

  Κλείδωμα απομακρυσμένου υπολογιστή Mac ή Windows από το iPhone ή το Apple Watch [Giveaway]

Κάντε κλικ στην αρχή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλα τα καρέ από το GIF θα εξαχθούν στον φάκελο που επιλέξατε. Εάν το GIF είναι πολύ μεγάλο και HD, δηλαδή, έχει υψηλό ρυθμό καρέ, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εξαχθούν όλα τα καρέ.

Το ίδιο το GIF θα παραμείνει άθικτο. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να το παίξετε/να το παρακολουθήσετε όποτε θέλετε.

Τα εξαγόμενα πλαίσια ονομάζονται από το GIF προέλευσης και αριθμούνται δεόντως, οπότε αν αποφασίσετε αργότερα να τα επεξεργαστείτε ή να τα εισαγάγετε σε μια εφαρμογή, θα είναι πολύ εύκολο να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανό η σύμβαση ονομασίας που χρησιμοποιεί το IrfanView να είναι άμεσα αναγνώσιμη σε εφαρμογές όπως το GIMP και το Photoshop.

  Πώς να αδειάσετε τον Κάδο Ανακύκλωσης σε ένα χρονοδιάγραμμα στα Windows 10

Ενώ το IrfanView μπορεί να εξάγει καρέ από ένα GIF, δεν μπορεί να δημιουργήσει GIF. Αν θέλετε να δημιουργήσετε GIF υψηλής ποιότητας, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το FFMPEG. Είναι ένα καλό εργαλείο αν και λίγο δύσκολο στη χρήση αφού λειτουργεί μόνο από το τερματικό.