Χρησιμοποιήστε πληκτρολόγια με το ένα χέρι για να πληκτρολογείτε καλύτερα με το αριστερό σας χέρι

Τα άτομα με κυρίαρχο αριστερό χέρι συχνά βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σχεδόν παντού. Ακόμη και η τεχνολογία ευνοεί αυτούς που έχουν κυρίαρχο δεξί χέρι έναντι αυτών που είναι αριστερόχειρες. Οι φορητοί υπολογιστές σπάνια κατασκευάζονται για κάποιον που είναι αριστερόχειρας και ακόμη και τα τηλέφωνα δεν είναι κατασκευασμένα για να εξυπηρετούν αριστερόχειρες χρήστες. Με τηλέφωνα, ιδιαίτερα εκείνα με μεγαλύτερες οθόνες, η πλοήγηση μόνο με το ένα χέρι είναι συχνά αδύνατη, ωστόσο, εάν καταφέρετε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο τηλέφωνο μόνο με το ένα χέρι, είναι πιθανό ότι το ένα χέρι είναι το σωστό. Εάν είστε αριστερόχειρας και το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο σας δυσκολεύει να πληκτρολογήσετε με το κυρίαρχο χέρι σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πληκτρολόγιο με ένα χέρι.

  Πώς να μάθετε ποιος είναι ιδιοκτήτης ιστότοπου ή τομέα

Ένα πληκτρολόγιο με ένα χέρι είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείτε και τους αντίχειρες και τους δείκτες για να πληκτρολογείτε. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε με το ένα χέρι και να κρατήσετε το φλιτζάνι του καφέ σας στο άλλο. Αυτό που κάνουν επίσης τα περισσότερα πληκτρολόγια ενός χεριού είναι να λαμβάνουν υπόψη ότι ένας χρήστης μπορεί να θέλει να πληκτρολογήσει είτε με το αριστερό είτε με το δεξί χέρι. Είναι κατασκευασμένα για να καλύπτουν και τις δύο ανάγκες και, ως εκ τούτου, διευκολύνουν έναν αριστερόχειρα να πληκτρολογεί πιο άνετα.

Οι χρήστες iPhone μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πληκτρολόγιο Word Flow από τη Microsoft. Διαθέτει διάταξη με τοξωτή δεξιά που κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στο πλήκτρο enter, το πλήκτρο shift/caps και το πλήκτρο backspace. Οι χρήστες Android μπορούν απλώς να χρησιμοποιήσουν το Πληκτρολόγιο Google το οποίο, από την έκδοση 5.0 υποστηρίζει πλέον την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι. Διαθέτει διάταξη τόσο για δεξιόχειρες όσο και για αριστερόχειρες.

  Τι είναι ο Whiteboard της Microsoft και πώς τον χρησιμοποιείτε;

Υπάρχουν φυσικά πολλά άλλα φοβερά πληκτρολόγια, δωρεάν και επί πληρωμή, διαθέσιμα τόσο για Android όσο και για iOS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για καλύτερη εμπειρία πληκτρολόγησης αν είστε αριστερόχειρας, αλλά αυτά τα δύο δεν είναι μόνο καλά ανεπτυγμένα, είναι και δωρεάν και είναι διαθέσιμα για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των αντίστοιχων λειτουργικών συστημάτων στα οποία εκτελούνται.

Το Πληκτρολόγιο Google θα ενημερωθεί αυτόματα στην έκδοση 5.0 σε λίγες ημέρες. Εάν είστε πολύ πρόθυμοι να δοκιμάσετε τη νέα εμπειρία πληκτρολόγησης, θα πρέπει να αναζητήσετε το APK της εφαρμογής. Μόλις το πάρετε στα χέρια σας, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο κόμματος για να μεταβείτε στη λειτουργία πληκτρολόγησης με το ένα χέρι.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα κουίζ στο Google Classroom

Εγκαταστήστε το πληκτρολόγιο ροής εργασίας από το App Store

Εγκαταστήστε το πληκτρολόγιο Google από το Google Play Store