Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα στο Whatsapp


Το Whatsapp πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα ασφαλείας. επαλήθευση σε δύο βήματα. Η λειτουργία κυκλοφόρησε αρχικά σε επιλεγμένους χρήστες, αλλά πλέον έχει γίνει διαθέσιμη σε όλους όσους χρησιμοποιούν το Whatsapp. Η επαλήθευση σε δύο βήματα στο Whatsapp προσθέτει ένα δεύτερο επίπεδο ασφάλειας για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να ρυθμίσει το Whatsapp χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου σας. Όταν ενεργοποιείτε την επαλήθευση σε δύο βήματα στο Whatsapp, κάθε φορά που χρειάζεται να ρυθμίσετε το Whatsapp σε μια νέα συσκευή θα πρέπει να δώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα στο Whatsapp.

  Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Whatsapp

Ενεργοποιήστε την επαλήθευση σε δύο βήματα

Ανοίξτε το Whatsapp και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Λογαριασμός>Επαλήθευση σε δύο βήματα.

Πατήστε «Ενεργοποίηση» και εισαγάγετε έναν εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης. Θα πρέπει να το εισάγετε δύο φορές. μία φορά για τη ρύθμιση και μία για την επαλήθευση. Αφού ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης, το Whatsapp σας ζητά τη διεύθυνση email σας.

Η διεύθυνση email σχετίζεται με τον αριθμό τηλεφώνου σας και χρησιμεύει ως μέσο ανάκτησης ή επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σας σε περίπτωση που τον ξεχάσετε. Μπορείτε να το παραλείψετε αν θέλετε.

Απενεργοποιήστε την επαλήθευση σε δύο βήματα

Ανοίξτε το Whatsapp και μεταβείτε στο Λογαριασμός> Ρυθμίσεις> Επαλήθευση σε δύο βήματα. Πατήστε την επιλογή «Απενεργοποίηση». Θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας μία φορά πριν απενεργοποιηθεί η επαλήθευση σε δύο βήματα. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από την ίδια οθόνη, αλλά και πάλι θα πρέπει να επαληθεύσετε την αλλαγή εισάγοντας τον παλιό σας κωδικό πρόσβασης.

  Πώς να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας Whatsapp

Η επαλήθευση σε δύο βήματα στο Whatsapp έχει σκοπό να εμποδίσει κάποιον να ρυθμίσει την εφαρμογή με τον αριθμό τηλεφώνου σας. Σε περίπτωση που χάσετε τη SIM σας ή κάποιος καταφέρει να εκδώσει διπλότυπη κάρτα SIM, ο κωδικός πρόσβασης θα τους εμποδίσει να ρυθμίσουν το Whatsapp για τον αριθμό σας.

Εάν χρησιμοποιείτε το Whatsapp στην επιφάνεια εργασίας σας, δεν θα σας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης όταν ξεκινήσετε μια νέα συνεδρία. Προϋποθέτει ότι είστε εσείς, αφού πρέπει να σαρώσετε έναν κωδικό QR με το τηλέφωνό σας για να συνδεθείτε.

  Πώς να κατεβάσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Whatsapp