Πώς να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας Whatsapp

Το Whatsapp κρυπτογραφεί τα μηνύματα συνομιλίας έτσι ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση σε αυτά από την πίσω πόρτα. Αυτό το κάνει μέσω ενός κλειδιού κρυπτογράφησης που διατηρείται κρυφό. Για τους χρήστες, αυτό το κλειδί κρυπτογράφησης εμφανίζεται ως κωδικός ασφαλείας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να επαληθεύσουν ότι οι συνομιλίες είναι πράγματι κρυπτογραφημένες. Η κρυπτογράφηση είναι ενεργοποιημένη για όλους τους χρήστες και δεν υπάρχει κουμπί απενεργοποίησης. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές λαμβάνετε ένα μήνυμα σε ένα νήμα συνομιλίας που σας λέει ότι ο κωδικός ασφαλείας μιας επαφής έχει αλλάξει και αναρωτηθήκατε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον δικό σας κωδικό ασφαλείας Whatsapp.

Αλλάξτε τον κωδικό ασφαλείας Whatsapp

Από το κουτί, δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας του Whatsapp με μη αυτόματο τρόπο. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις όπου το Whatsapp θα αλλάξει αυτόματα τον κωδικό ασφαλείας για εσάς. όταν αλλάζετε το τηλέφωνο ή τον αριθμό τηλεφώνου σας ή όταν διαγράφετε και επανεγκαθιστάτε το Whatsapp.

  Πώς να καρφιτσώσετε μια συνομιλία στο WhatsApp

Επανεγκαταστήστε το Whatsapp

Η επανεγκατάσταση του Whatsapp είναι ο εύκολος τρόπος για να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας Whatsapp, ωστόσο, μπορεί να χάσετε μερικά από τα νήματα συνομιλίας σας. Απεγκαταστήστε την όπως θα κάνατε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε την ξανά από το αντίστοιχο κατάστημα εφαρμογών σας. Συνιστάται ιδιαίτερα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας προτού απεγκαταστήσετε το Whatsapp, καθώς ενδέχεται να μην αποθηκευτούν και να μην ανακτηθούν όλα τα μηνύματα όταν εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή.

Προσωρινή χρήση άλλου τηλεφώνου

Αυτό απαιτεί να έχετε προσωρινή πρόσβαση σε άλλο τηλέφωνο. Θα το χρειαστείτε μόνο για όσο χρόνο χρειάζεται για να κατεβάσετε και να ρυθμίσετε το Whatsapp.

  Πώς να προσθέσετε φωτογραφίες, βίντεο και GIF στην κατάσταση Whatsapp σας

Κατεβάστε το Whatsapp και εισαγάγετε τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιείτε με αυτό. Μην τοποθετείτε κάρτα SIM στο τηλέφωνο. Το Whatsapp επαληθεύει ότι το τηλέφωνο ανήκει σε εσάς στέλνοντάς σας έναν κωδικό επαλήθευσης. Όταν λάβετε τον κωδικό στο κανονικό σας τηλέφωνο, πληκτρολογήστε τον στη δεύτερη, προσωρινή συσκευή που έχετε. Αυτό θα ενεργοποιήσει την αλλαγή του κωδικού ασφαλείας. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαγράψετε την εφαρμογή από το δεύτερο τηλέφωνο.

Ειδοποίηση κωδικού ασφαλείας

Όλες οι επαφές σας θα ειδοποιηθούν για την αλλαγή στον κωδικό ασφαλείας σας. Ομοίως, λαμβάνετε επίσης μια ειδοποίηση σε ένα νήμα συνομιλίας όταν αλλάζει ένας από τους κωδικούς ασφαλείας της επαφής σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις ειδοποιήσεις. Για να απενεργοποιήσετε την ειδοποίηση κωδικού ασφαλείας που λαμβάνετε για τις επαφές σας, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις στο Whatsapp.

  Πώς να αναζητήσετε μια συνομιλία στο Whatsapp

Πατήστε τον λογαριασμό σας στην κορυφή. Στην οθόνη λογαριασμού, πατήστε Ασφάλεια. Στην οθόνη Ασφάλεια, απενεργοποιήστε τον διακόπτη “Εμφάνιση ειδοποιήσεων ασφαλείας”.

Αυτό θα σταματήσει την εμφάνιση των ειδοποιήσεων στη συσκευή σας, ωστόσο οι επαφές σας θα εξακολουθούν να γνωρίζουν πότε αλλάξει ο κωδικός ασφαλείας σας.